Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ada |
| • |
29.5.2012 12:53:25
Jám mám dvě děti - biologické sourozence - adoptované od úplných miminek. Přiznám se, že jsem nikdy neřešila svůj vztah k nim. Jsou to moje děti, které bezvýhradně miluju a snažím se je vychovat podle svého nejlepšího vědomí. Jediné,co řeším, je spíš jejich vztah k nám rodičům. Takže přiměřeně svému věku znají okolnosti, za jakých se z nás stala rodina. Je pravda, že jejich geny jsou pro nás velkou neznámou. Ale beru to tak, že i v případě biodětiček se ty geny namíchají velmí pestře. Máš velikou výhodu - svoje miminko jsi nosila pod srdcem a porodila!
|
| Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
|
|
29.5.2012 12:47:09
Raro, já mám dítě adoptované, takže ze mě není vůbec a na rozdíl od Tvého případu jsme si spolu neužili prenatální období a první 3 měsíce.
Snaž se to neřešit a děťátko brát jako svoje dítě. Je Tvoje a basta: Musíš se se vším vnitřně srovnat, nebo hrozí, že při kažém běžném dětském zazlobení bude hlodat červíček pochybností o genetické výbavě. Když dítě vnitřně nepřijmeš, bude to růšvih pro dítě i pro Tebe. A přijmout znamená přijmout bezvýhradně. Říct či neříct? Spíš ano, dítě právo na informace, ale na rozdíl od adopce, to asi pochopí spíš velké dítě nebo dospělý. Hodně štěstí Tobě i miminku ![]() |
| Monika |
| • |
29.5.2012 12:32:57
Ahoj, já mám dítě dokonce z darovaného embrya, jsou mu 3 roky a pochybnosti ze mně spadly až když začal mluvit a poprvé mi řekl mámo, maminko. Nad miminkem jsem také občas přemýšlela jako ty, ale to všechno přejde uvidíš. Myslím ,že i maminky svých bio dětí někdy tápou a hledají si k miminku cestu. Přeju ti hodně krásných chvil , které tě určitě čekají.
|
| Pája+2 | 62565 |
|
29.5.2012 12:21:08
Já bych teda vůbec neřekla, že není tvoje. Naopak, je TVOJE
. Vždyť jsi byla normálně těhotná, porodila jsi ho, čí by jinak bylo ? Ani okolí nemůže pochybovat, vždyť tě viděli těhotnou. Prostě si užívej miminka . |
| Třeba já |
| • |
29.5.2012 12:14:38
v té situaci nejsem, ale dítěti bych to časem v přiměřeném věku (nevím přesně kdy) a přiměřenou formou řekla, už právě ze zdravotních důvodů - např. jak se u každého doktora ptají na choroby v rodině, tak aby dítě vědělo, že se ho prostě nemoci ze tvé strany rodiny netýkají, to je docela praktická věc.
a jinak gratuluju k miminku, a je super, že ač není biologicky tvoje, tak sis ho mohla odnosit a porodit a staráš se o něj od narození! moc vám to přeju. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
29.5.2012 12:14:22
Moje děti víceméně moc neřeší (8,5,3) jak se rodí děti, či dokonce jak vznikají... nějaké základní informace mají, ale jak říkám, nejsou to ti zvídaví tvorečkové s všetečnými otázkami...
Ale, kdyby se někdy zeptaly, nebudu jim vyprávět pohádku o čápovi, co nosí děti... Já teda nebudu ani moc povídat o sexu, spíš o panu doktorovi se zkumavkou... v dnešní době už je to (možná bohužel) .. normální .. ![]() |
| Emília Fernandéz | 123249 |
|
|
29.5.2012 12:12:24
Je tvoje
![]() Chápu, že je to asi těžké se s tím vyrovnat, moje dvě kamarádky mají děti adoptované a řešily něco podobného co ty. Obě nakonec došly k názoru, že děti jsou prostě jejich,a je jedno, jen si prostě k sobě našli cestu jinak než je běžné ![]() |
| Markéta.. | 32122 |
|
|
29.5.2012 12:12:00
Nedovedu si to představit, ale teoreticky: po tolika neúspěšných IVF bych se radovala z miminka a absolutně neřešila, že vajíčko bylo od dárkyně. Miminko je prostě tvoje. Jiná možnost nebyla, s bezdětností bych se vyrovnávala mnohem hůře, s adoptovaným dítětem také.
|
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
29.5.2012 12:11:11
Zkus to brát, jako určitou formu adopce..
![]() Dítě není možná geneticky tvoje, ale odnosila jsi ho, porodila, odkojila (?) ... JE TVOJE, VAŠE!! Co se týče informace dítěti, určitě bych ji časem podala, vzhledem k určitým dědičnostem, pro případ nějakých zdravotních komplikací, či co... Myslím si, jsem teda teoretik, že dítě lépe zpracuje, že je "z cizí buňky" - kterou navíc někdo v dobré víře daroval, než třeba že bylo adoptováno, a maminka - původní ho nechtěla... |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
29.5.2012 12:10:44
Dítě je toho, kdo se o ně stará. Vyrostlo v tobě, porodilas ho. Je to víc než adopce. Je to prostě celé rodičovství. U adopce se doporučuje říkat to dětem co nejdřív, jako pohádku. U tebe bych to viděla stejně. Vyprávět od malička, jak jste neměli vajíčko a pak jste ho dostali a proto můžete mít svoje milované krásné miminko, jak jste byli a jste šťastní. Kdybys neměla tenhle důvod, měla by jsi jiné věci k pochybnostem, třeba jestli se o něj dobře staráš, tak to prostě je. Hoď to za hlavu a užívej si.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.