| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 1645  [Dalších 675 >>]
Marge,Klárka02,Beátka07 16919
8.6.2009 12:47:55
Zdravím holky,tak mám po kontrole. je tam 11 vajíček-což jsem docela ráda! minule jich bylo 26 a strašně to bolelo~;((
Takže ode dneška úpíchám ještě navíc Orgalutran a ve čtvrtek kontrola a v sobotu odběr..

Viol-omlouvám se,ale dr. mě vzala až skoro v jedenáct,takže jsem na to kafčo nemohla přijít:-(
Kdy máš příští kontrolu?
8.6.2009 12:45:30
Amar-je to tak nějak. neplatíš samozřejmě nic.ty jsi dárkyně a tak to vlastně platí ta příjemkyně.
V Caru ti vezmou krev na přenosné choroby a pošlou tě na genetiku.Když ti veškerá krev dobře dopadne,tak si začneš píchat do břicha injekce a jdeš většinou dvakrát na kontrolu a pak odběr. zařídíš si přeoperační vyšetření a ráno přijdeš na lačno. uspěj tě,vysajou vajucha a ty zase asi za hoďku odpočinku odjedeš domů.
V caru ti dají náhradu nákladů-částka se liší podle caru.
najdi si co nejbíž bydliště,ať nejezdíš daleko.zavolej tak a uvidíš:-)
Hodně štěstí~x~~x~
Alla3 76579
8.6.2009 12:45:14
Ano, přesně tak - musíš mít vlastní děti, věk do 35 let, podstoupit genetické vyšetření. Nejdřív se spoj s některým CAR. Tam ti podají bližší informace. Ty, jako dárkyně, nic neplatíš. Naopak, dostaneš za darování vajíček finanční odměnu. Nejspíš se její výše liší v různých CAR. Já vajíčka také darovala, 2x. Sami jsme měli s manželem problém s početím, všechny děti máme z IVF. Byla to "dlouhá cesta", ale dočkali jsme se. Je bohužel spousta párů, které takové štěstí nemají nebo to mají zkomplikované tím, že musí použít darovaná vajíčka, embrya či sperma. Proto jse se rozhodla, že vajíčka věnuji, abych alespoň trochu třeba ostatním pomohla. Pokud bys darování vajíček podstoupila, čeká tě nastimulování vaječníků (injekce), potom UZV kontroly a následuje samotný odběr vajíček. Ten ve většině případů probíhá v narkóze, takže ještě musíš mít předoperační vyšetření+EKG před zákrokem.
Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) 2984
8.6.2009 12:32:59
Už jsem 7 let mimo obor, ale vypadalo to asi takhle- musíš mít své děti- to splňuješ, musí ti být do 35 let, samozřejmě zdravá, vyšetřená genetikou- to by tě poslali přímo z CARu.

Pokud je vše v pořádku, tak tě nastimulují hormonálními injecemi- podle mého bys je neměla platit(posílá se to na schválení pojišťovnou- ale nevím, jak doplatek), potom odběr vajíček pod narkozou- neplatíš- taky přes pojišťovnu.

Jinak pokud máš vážný zájem, tak je lepší se na aktuální podmínky zeptat přímo v CAR.
amartinaa 80640
8.6.2009 12:23:47
Zdravím všechny.
Přemýšlela jsem o darování vajíček, mám dvě zdravé dětičky a znám pár holek, co nemůžou otěhotnět, nebo s tím mají problémy a tak jsem si řekla, že když já jsem přišla do těhu po dvakráte celkem snadno, jednou skoro otřením kalhot, tak že bych mohla také někomu alespoň trošku pomoci. Ale nevím co a jak. Můj gynekolog je starší pán, na kterého sestřička musí křičet, protože už neslyší a často si bere do ruky lupu, tak bych ráda znala nějaké podrobnosti průběhu a zkušennosti. Je to náročné? Jsou tam nějaké podmínky, co musí dárkyně splňovat? Platím za to něco?
Děkuji za rady.~x~:-)
Benedeta 26643
6.6.2009 19:31:17
Luci ahoj! Díky za pozdrav, moc jsi mě potěšila ~:-D
A já zdravím Mišku a králíky, mějte se kráááásně!!!
Lucka, ročník 73 20209
6.6.2009 15:25:36
Balko - tím, že zavoláš nebo napíšeš email, tím nic nezkazíš. Navím, pokud vím, z Reporofitu se dočkáš odpovědi dost brzy.

Jinak - pokud by to někomu pomohlo - existuje projekt darcovství - na jejich stránkách se dozvíte spoustu informací a rad.

V každým případě vám všem, kdo chcete dárcovství podstoupit chci moc a moc poděkovat za všechny, komu by to mohlo pomoct. ~x~~x~~x~

A speciálně zdravím Benedetku ~;)
6.6.2009 7:52:29
balko-myslím že asi nebudeš vhodná dárkyně~;((
Když jsi měla takový problém a ještě máš nepravidelnou MS.Ona je to pro ně docela investice a chtějí mít aspoň trošku jistotu že to vyjde.Pokud by už na začátku tušili problém tak do toho myslím nepůjdou.
nepravidelná MS je taky problém kvůli sladění s příjemkyní.Mě už navrhli HA aby se příště mohli spolehnout že to dostanu přesně..
Ale je to jen můj názor-zkus brnknout..~x~
Benedeta 26643
5.6.2009 22:43:11
balko, moc ti neporadím, ale v Reprofitu jsou moc ochotní a vstřícní, tak napiš třeba e-mail nebo zavolej a hned budeš vědět víc. Ta náhrada nákladů se určitě bude vztahovat i na tebe, budeš přece obětovat svůj čas, píchat si injekce, chodit na kontroly...
balka+Marťa10/06+Marek08/08 41742
5.6.2009 20:41:45
Ah0j h0lky...chci se vás zeptat když bych dar0vala vajička c0 vše musim jak0 dárkyně splň0vat. Mám za seb0u t0tiž 1. IVF - kdy dři našli pr0blém jak u mě s h0rm0nálnim pr0filem, tak u MM v SPG. N0 nezadařil0 se, malá se nar0dila až z KETu. Nicméně t0 IVF, ty h0rm0ny nastart0valy mé těl0 a já začala mit sp0ntánni 0vulace, cyklus ale nepravidelný. Dři pak shledali že u mě už pr0blém neni, vzhledem k 0vulacim, ale h0rm0nálni pr0fil už zn0vu nedělali.
Mareček se nám p0dařil ani nevim jak, nebrala jsem HA a řikala si že půjdem zas na dalši p0kus, až budeme chtit s0ur0zence. Stal se ale zázrak a máme d0ma kluka, který je úplně zadarm0 a je t0 naše zlatičk0. Byl bez nervů i bez finančni zátěže, asi bych0m na něj ani neměli, na ten dalši p0kus. Tak teď citim tr0šku jak0 svůj dluh že bych měla p0m0ci některé z h0lek kterým přir0da ned0v0li mit své vlastni ditě ze svých vajiček, vim že h0lky na vajička dl0uh0 čekaji a že dárkyň je mál0.
Jsem z Brna tak bych asi zav0lala d0 Repr0fitu neb0 Unicy. Teď mám sv0u prvni MS p0 p0r0du a nechci čekat dl0uh0, pr0t0že pak si chci nechat zavést tělisk0. Maléh0 už nek0jim. Myslite že má vůbec cenu tam v0lat? Vzhledem k t0mu, že malá je z IVF a já mám nepravideln0u MS? Ještě se chci zeptat, c0 t0 vlastně je úhrada nákladů dárkyni? Já asi žádné mit nebudu :-)
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 1645  [Dalších 675 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.