| Renka + 3 | 26652 |
|
|
12.10.2020 12:03:22
Mě osobně hrozí větší nákaza z toho, že děti chodí do školy, nižší gympl. Hned ve vedlejší třídě mají nakolik Covidů, ale přece mají roušky, tak se jede dál. Oproti tomu si jít zaběhat do lesa je prakticky bez rizika.
|
| Barbar | 47133 |
|
|
12.10.2020 12:03:05
Jinými slovy, nejde o to, jak to rafinovaně porušovat, ale jaký je smysl toho. Proč se nesmí courat po venku. Když lidé stejně budou vycházet alespoň na ten nákup, tudíž k nakažení třeba ve výtahu nebo společných prostorách domu může dojít.
|
| Liaa | 29716 |
|
|
12.10.2020 12:02:02
Tak já v tomhle případě klidně podvádět budu (půjdu "na nákup" přes les a pak "z nákupu" zpátky), protože lékaři se shodují na tom, že by lidé měli chodit na čerstvý vzduch a posilovat tak imunitu a odolnost.
|
| Barbar | 47133 |
|
|
12.10.2020 12:01:06
Libík, o to nejde. Jednak například náš les není temný, ale městský a člověk tam určitě může narazit na policajta a jednak já přestanu běhat a venčit děti, když to bude nutné, jen bych ráda pochopila proč.
|
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
12.10.2020 12:00:11
Taky nechápu, mám les za barákem a tam nemůžu nakazit nikoho ani nikdo mě, tak proč bych tam nemohla? Ale uvidíme.
|
| Barbar | 47133 |
|
|
12.10.2020 11:59:26
Mohou zakázat vycházení, vždyť o tom Hamáček mluvil, že pokud se to nezlepší, že to udělají. Sice si myslím, že zavřít lidi (a děti) bez možnosti pohybovat se na čerstvém vzduchu není dobrý krok a nerozumím mu, ale myslím, že to opravdu udělají, resp. bude se smět jen na nákup. Sice jsem zvažovala, že budeme tedy chodit s dětmi na nákup přes les, ale ten nákup mi připadá rizikovější, než ten les, podvádět nechci, tak asi budeme sedět doma. Pokud by mi byl někdo ochoten vysvětlit nějak srozumitelně opodstatnění takového kroku, např. zda se virus skutečně šíří i venku na vzdálenost, případně i v rouškách, zda to, že budeme sedět doma, situaci nějak pomůže, asi by se mi to chápalo a dodržovalo lehčeji.
|
| libik | 142094 |
|
|
12.10.2020 11:56:19
Dobře Kvítko, ale pravděpodobnost, že v hloubi temného lesa bude za parezem orgán státní moci sankčně vymáhat opatření, není příliš pravděpodobná, že?
|
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
12.10.2020 11:56:16
Kvítko, my máme Housefit Spiro i90 Run. Je to z těch dražších, ale používáme celá rodina, takže nám byl doporučený. Jsme spokojena, přivezli mi ho, zprovoznili. Jednomu člověku by stačil určitě i nějaký z té řady levnějších.
Nejradši běhám v přírodě, ale v zimě, kdy je tma nebo hnusně mě to i na něm baví. Je to zase něco trošku jiného, ale fajn. |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
12.10.2020 11:52:35
Já myslím, že jsme dost v průšvihu. Dnes jsem ráno čekala ve FN Motole specializované ambulanci, která nemá s Covidem nic společného. Prakticky jediná v ČR, lidi čekají na vyšetření a operaci několik měsíců. Ráno v 8 hod. přišla sestra a řekla, zavíráme ambulanci, všechno rušíme. Lidé protestovali "ale my sem jedeme 200 km", jiná paní se hroutila, přece mi nemůžete zrušit operaci. Můžou.
Před volbami, je to 14 dní prohlašoval hrdinně Miroslav Ludvík, ředitel FN Motol, že je všechno zbytečná panika, mají prázdný barák, 1 člověka na ventilátoru. Místo, aby vyzýval k opatrnosti a záchraně zdravotnictví. Lidi to lajkovali jak zběsilí a virtuálně ho poplácávali po zádech. Nafouklá bublina je to přeci. Kdopak tedy, a proč, vydal nařízení o uzavření odborných ambulancí a rušení operací? |
| Manka+Cipísek | 100730 |
|
|
12.10.2020 11:27:01
Já bych byla taky ráda, kdyby konečně vystoupil někdo, kdo aspoň trochu tu paniku uklidní. Ne jako teď, kdy ji vládní představitelé ještě víc přiživují.
Já sama dneska nejsem schopná pořádně pracovat, pořád myslím na to, co nás asi čeká, ale opravdu si nemyslím, že by zakázali lidem vystrčit nos, to by stát naprosto zkolaboval, tohle opravdu nejde. Ani u nás na jaře ani nikde jinde nezavírali lidi doma a nezakazovali chodit sami na vzduch. Trochu klidu to chce. ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.