Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pam-pela | 97353 |
|
|
31.5.2014 14:54:06
Už jsem vám několikrát psala, že mě opravdu děsí vaše přesvědčení o vlastní neomylnosti...a je to jen a jen obyčejné Ego a pýcha.
Omylný jsme každý a vše se vyvíjí, vše je v pohybu... ![]() |
| Horama | 97202 |
|
|
31.5.2014 14:53:14
"A pro to je důkaz jaký?" Překlad: Jaký je důkaz, že přenašečem boreliózy jsou pouze klíšťata. Pokud je mi známo, tak žádný. Ví se, že klíšťata jsou schopna ji přenést. Ví se, že další savý a bodavý hmyz ji (laicky řečeno) může mít v těle, ale nebylo exaktně prokázáno, že skutečně boreliózu přenáší. Nebylo ale ani dokázáno, že boreliózu nepřenáší, tj. nikdo si není jistý výsledky, v masovém měřítku zřejmě přenos nezpůsobuje, jinak by se to pravděpodobně již dalo nějak potvrdit, ale říci jednoznačně, že v žádném případě k takovému případu nemůže dojít a nedojde, na základě těchto znalostí není možné. Je to prostě fáze "možná".
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
31.5.2014 14:51:54
Nápodobně Děde Vševěde
(- "Tím Vám ovšem nebráním, abyste žila ve svých představách o skutečnosti").Já ale tyhle bludy nevykládám svým pacientům - tedy nikoho nepoškozuji. Tím, že připustíte, že by MOHL přenášet boreliózu i jiný hmyz, možná vystavíte některé lidí zátěži krevních testů (i když jak tu kdysi psali lékaři, průkaznost testů je kolem 50%, což je málo), ale můžete někoho zachránit před závažným poškozením. Pokud ale někomu řeknete, že NEMŮŽE mít boreliózu, protože ho nekouslo klíště, pak ho vědomě a záměrně vystavujete velkému nebezpečí toho, že se nemoc bude rozvíjet plíživě a dotyčný bude mít falešný "jistotu", že je v pořádku a léčit se nebude. A kdybyste chtěl vědět, jaké konce neléčená a skrytá borelioza může mít, můžu vám ten vývoj osobě pospat rok od roku. To je myslím hooodně závažné pochybení z vaší strany. |
| .kili. | 125672 |
|
31.5.2014 14:50:21
" možná příliš nový objev, aby dorazil až na Moravu."
na Moravu dorazí spousty věcí. Na rozdíl od Vás zde dokážeme odlišit ty prokázané od neprokázaných. |
| .kili. | 125672 |
|
31.5.2014 14:47:02
- "A pro to je důkaz jaký? "
pro co ? že přenašečem je krom klíštěte ještě něco jiného ? No pro to není právě žádný důkaz. - "v naprostém klidu ohledně fleku s bílým okrajem, který se dceři vytvořil cca po 14 dnech okolo místa, kam ji před mýma očima štípla vosa." z hledika přenosu borrelie můžete být naprosto v klidu. Vosa ji jistě nepřenáší. - " doktor na ORL potvrdil, že ty příušnice prostě má. " moc to s klíšťaty nesouvisí, ale přesto : na základě čeho to potvrdil ? A co potvrdil ? Epidemickou nebo non-epidemickou nebo blíže neurčenou parotitidu ? |
| .kili. | 125672 |
|
31.5.2014 14:43:05
"nejste jediný lékař na světě....možná byste měl přihlédnout i ke zkušenostem svých kolegů....Vám chybí znalost tak zásadního faktu."
pokud máte dojem, že je prestižnější zdroj informací nž CDC, je to Vaše věc ZKušenosti a důkazy jsou někdy odlišné..... http://www.cdc.gov/lyme/transmission/ "Tohle je totiž známé cca 18 let!!! Že přenašečem boreliozy je různý savý hmyz." komu je to známo ? Kde je důaz ? - " možná příliš nový objev, aby dorazil až na Moravu." madame, impertinencí fakta nevyvrátíte ani nepotvrdíte. Tím Vám ovšem nebráním, abyste žila ve svých představách o skutečnmosti. To není můj problém. Já jsem reagoval na příspěvek někoho jiného. |
| .kili. | 125672 |
|
31.5.2014 14:37:59
- " eeg z neurologie vyplývá prý (dle neuroložky) že tu bolest hlavy nemá z boreliozy - neuroboreliozy. Že tam ten nález vypadá na eeg jinak. "
neexstuje žádný eeg nález patognomický pro borreliosu, ani žádn pro borreliosu specifický eeg korelát - "Takže to už má asi od loňska." to téměř jistě ne |
| Horama | 97202 |
|
|
31.5.2014 14:33:24
A pro to je důkaz jaký? Kdybych postupovala podle tohoto dobrozdání, byla bych v naprostém klidu ohledně fleku s bílým okrajem, který se dceři vytvořil cca po 14 dnech okolo místa, kam ji před mýma očima štípla vosa. Prostě vosa. Klíště neměla v životě ani jedno jediné, boreliózu ale prodělala.
P.S. Předevčírem mi po telefonu konzultující doktor s naprostým přesvědčením tvrdil, že dcera fakt nemůže mít příušnice, když je proti nim řádně oočkovaná. A včera doktor na ORL potvrdil, že ty příušnice prostě má. (Proč by taky nemohlo očkování v nějakých procentech případů selhat, že.) |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
31.5.2014 14:33:21
KILI, nejste jediný lékař na světě....možná byste měl přihlédnout i ke zkušenostem svých kolegů.
Takhle můžete spoustu pacientů poškodit, když Vám chybí znalost tak zásadního faktu. Tohle je totiž známé cca 18 let!!! Že přenašečem boreliozy je různý savý hmyz. K vám se to ještě nedostalo? Navíc jsem bohužel i očitým svědkem toho, že klíště TO OPRAVDU nebylo, nýbrž hnědá malá muška která ten problém způsobila. Navíc to potvrdila naše revmatoložka (která na "naši" boreliozu přišla) vrátivší se zrovna ze světového kongresu ohledně boreliózy..ovšem jak říkám, je to už asi 18 let zpět...takže možná příliš nový objev, aby dorazil až na Moravu. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
31.5.2014 14:27:59
Natascho, nenech se odbýt.
Já jsem opravdu ztratila velikou část důvěry k lékařům právě u případu v naší rodině, který jsem tu spoustukrát popisovala...takový odmítavý a vyčkávací a přezíravý postoj jsme prožili když byla ještě šance něco měnit....snažit se začali až ve chvíli, kdy se to onemocnění projevilo fatálně...ale bylo už pozdě na nápravu. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.