Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Saamajna | 115449 |
|
9.10.2013 7:56:32
Jak je to s telesnou namahou v nejblizsi dobe?
Kdyz bude dcera brat antibiotika? Myslim kvuli tomu, ze telo ma ted dost co delat s bojem proti bakteriim... Maji ve skole plavani, normalni telocvik, k tomu ma kazdy tyden tennis a jeji plaveckej trening... A jeste neco - vi nekdo, KDY se objevi to Lymphozytom - mela to hned v tom Recku na uchu (a docela desny)? Muze to byt HNED po nakaze? Nebo se nakazila uz driv? |
| .kili. | 125672 |
|
9.10.2013 7:51:34
" to nase nemela. Po stipnuti mela flek ten zmizel a ted se udelal znovu"
takže se nejspíše jedná o časné disseminované onemocnění, pokud je to flek, tak nejde o Borrelia lymphocytoma (lymphadenosis benigna cutis) ani o HGA |
| .kili. | 125672 |
|
9.10.2013 7:37:55
- " kili píše něco jiného, "
nejde o to co píšu já, ale CDC - v dané věci nejprestižnější informační zdroj, na kterého všem dostupnou stránku jsem dal odkaz : "•There is no credible evidence that Lyme disease can be transmitted through air, food, water, or from the bites of mosquitoes, flies, fleas, or lice." - " pozitivní borelie jsme měly všechny tři. Ne tak silné" nevím co znamená "pozitivní borelie", nějakou imunítní odezvu dá se najít u většiny lidí, jde o metodu vyšetření, o její sensitivitu a specifricitu. |
| Simča, dcery *1988 a 1997 | 3201 |
|
|
9.10.2013 0:48:18
Tak ačkoli tu kili píše něco jiného, tak nám se stalo, že muž měl klíště, na boreliozu se léčil asi tak 10 měsíců - různá ATB a tak. Já a obě dcery jsme klíště neměly, (u sebe nedám ruku do ohně, ale holky měly 12 a 3 roky, pečlivě jsme je kontrolovali) a pozitivní borelie jsme měly všechny tři. Ne tak silné, jako muž, ne tak "zarputilé" (jedny ATB pomohly), ale byly tam.
Naše doktorka mi řekla, že muže infikovalo klíště a my ostatní jsme byly později poštípaně ovádama nebo komáry, ktaří pili tu manželovu infikovanou krev a pak sedli na nás. |
| Saamajna | 115449 |
|
8.10.2013 23:55:31
Ne, fotku ucha nemame - ale videla jsme ted na webu, mela to to samy...
A videla jsem jeste neco horsiho - videla jsem moje ruce... Vypadaji presne takhle: http://dermis.net/dermisroot/de/35148/image.htm Jo a ted jsem dva mesice skuhrala, jak mam asi zaniceny pouzdro/ slachu nebo jak se to rika na lokti - pry z noseni male. Dokonce mi doktor napsal dlahu, tu jsem nosila 3 tydny. Pak dobry. Sundam to a za dva dny - pred tydnem - se mi najednou "nafoukne" jakoby polstarek na vnejsi strane predlokti, kterej moc boli na nejslabsi dotek. Jakoby hematon ale bez barvy. A po par dnech prisla barva - tmave modra. A je tam i cervema a zelena... Foti se to blbe: http://rodina.cz/scripts/album/photo.asp?id=2050078 Ale takovych fotek je na webu taky dost... Ja to mam taky.... a v pozdnim stadiu... ![]() Sakra....... ![]() |
| Vínečko | 13944 |
|
|
8.10.2013 23:29:22
Ale my kliste nevidely. Jak jsem psala byly jsme v obradce na svatbe a jak jsme vysli ven rekla, ze ji neco stiplo. Kde by me napadlo, ze by mohlo byt na urade kliste a ze by se okamzite odsalo.
|
| Vínečko | 13944 |
|
|
8.10.2013 23:17:54
Tak to nase nemela. Po stipnuti mela flek ten zmizel a ted se udelal znovu. Proto jsme k dr. nesly driv.
|
| Saamajna | 115449 |
|
8.10.2013 23:10:04
Ona si stezuje porad a pofnukava furt!
Boli paze pri cviceni na violu, nohy pri prochazce a tak... Tezko urcit, co je doopravdy. Ted jsem cetla: " Pokud se při odpovídající anamnéze (klíště) objeví uzlovité zduření např. na prsní bradavce, šourku, kloubovém ohybu nebo u dětí často na uchu, může se jednat o lymfocytom, který je při zohlednění diferenciální diagnostiky stejně jako erythema migrans považován za důkaz lymské boreliózy." V tom Recku mela jedno ucho nekolik dni jak bramboru!!! Veliky, horky, rudy - my ji ho mazali vsim moznym, porad tam hledali nejaky pichnuti a nic! Jeste kouknu na nejaky fotky ale asi ani nemusim... ![]() |
| Saamajna | 115449 |
|
8.10.2013 22:53:00
Diagnostika
a terapie lymské boreliózy Směrnice "V časném stadiu, tzn. v prvních 4 týdnech po přenosu infekce, je třeba počítat se selháním antibiotické léčby v 10% případů (121/135). U chronických forem je tento podíl podstatně vyšší a obnáší až 50% (30/31/52/55/74/99/121)." Tohle me desi, je zu pozde? Nafackovala bych si, ze jsem se nekoukla na net zu pri Tom cervenym fleku - mela jsem zafixovano, ze to je bledy s cervenym okrajem - a ted jsem jako prvni uvidela presnou kopii toho, co mela dcera pred tydny.... ![]() ![]() |
| .kili. | 125672 |
|
8.10.2013 22:33:26
" nasadi atb s takovym zpozdenim ? ""
a jen doplněk - zas až o tak významné opoždění nejde, horší by bylo, kdyby se o EM jednalo a na záíkladě předčasně odebrané krve byly nálezy nehativní a léčba by nebyla zahájena vůbec - ty by pak komlikace nastat mohly, byť nemusely. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.