Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Saamajna | 115449 |
|
9.10.2013 13:12:33
Tak mame ATB - Amoxi 500 TS - (Amoxicilin-Trihydrat- 500mg/ 5ml)
![]() Mame jedno baleni na 10 dni a pak se prijit ukazat. Jak zjisti, jestli to uz je vyleceno? Mate tipy na minimalizaci vedlejsich ucinku? Jako prujem apod.- dcera ma i tak atopicky ekzem (potravinova alergie).... A na rekonstrukci strevni flory? Mmch.: rozebirala jsem s ni to udajny "vceli pichnuti": Pry "to vubec nebolelo a mela jsem tam ZIHADLO, co jsem si sama vytahla!" Tak bych ted tipla, ze to zihadlo bylo fakt prdavoucky kliste!! Kteryho si najednou vsimla a sama vyskrabla. ![]() |
| .kili. | 125672 |
|
9.10.2013 9:02:36
", mam za to, ze se vyskytuje po nakaze, tzn. zhruba stejne jako EM"
je nepoměrně vzácnější, po infekci se vyvíjí větěšinou z 2-3 i více měsíců |
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
9.10.2013 8:39:01
olgava.. to je mi jasné, že nejsem chráněná proti klíštěti, - psala jsem, jsme očkování proti ecefalitidě.
Dělám vše proto, abychom klíště nikdo domů nedonesli, do přírody se šplícháme, nosíme náramky, chodíme vhodně oblečeni, po příchodu domů se okamžitě myjeme a kontrolujeme. ale díky očkování přeci jen trochu klidnější jsem.. protože už asi 5x se mi stalo za poslední tři roky, že děti donesly klíště i z dětského hřiště, nebylo tedy přisáté. všimla jsem si ho, když po nich lezlo.. ale přinesly |
|
|
9.10.2013 8:35:26
kili nejsem zdravotník, psala jsem, jen co jsem četla, vzhledem k tomu, že tyto stránky jsou i izerovány na letákách u lékařů, domnívala jsem se, že jsou věrohodné...
je ale pravda, že o nikom takovém nevím, ve svém okolí vím pouze o dvou lidech s borelkou a oba ji dostali od dlouho přisátého klíštěte |
| .kili. | 125672 |
|
9.10.2013 8:19:51
- "kili doložit to nemůžu, já o tom přenosu bodavým hmyzem četla přímo na stránkách o borelioze."
nejsou stránky jako stránky. Žádný věrohodný důkaz pro takový přenos není. - " http://www.borelioza.cz/cs/prenaseci_boreliozy/?" nejsou to stránky úplně špatné, znám je a pro zajímavost je mám i pročtené, nicméěn to není informační zdroj, ze kterého by měla vycházet seriosní zdravotní péče. Popis přenosu, jak uvádíte, je poměrně anekdotální a odráží i neznalosti anatomie hmyzu. |
|
|
9.10.2013 8:14:47
kili doložit to nemůžu, jak jsem psala, neteř klíště měla - navíc si ho všimli opravdu pozdě - takže tam je jasný původce klíšťě
já o tom přenosu bodavým hmyzem četla přímo na stránkách o borelioze. a když tam teď koukám, páč jsem to četla před víc jak třema rokama, tak je to tam upravený - na to že se nepodařilo prokázat, ale že ta možnost je. vycházím z těchto stránek: http://www.borelioza.cz/cs/prenaseci_boreliozy/? Přenos boreliózy krev sajícím hmyzem V současnosti nebyl bezpečně prokázaný, ale pravděpodobná možnost přenosu je mechanická - tj. rozdrcení sajícího komára, muchničky, ováda přimo do ranky, čímž se smísí krev z hmyzu, který předtím jinde sál krev s boreliemi, dohromady s krví napadeného člověka a mohlo by tak dojít i k přenosu infekce. V komárech i jiných druzích hmyzu byly borelie nalezeny, a to dokonce i v přezimujících komárech a v jejich larvách. |
| .kili. | 125672 |
|
9.10.2013 8:11:54
"a ano opravdu to přenáší i bodavý hmyz."
Můžete to doložit jedním jediným věrohodným důkazem ? Zatím se to nikomu nepodařilo. |
|
|
9.10.2013 8:07:08
vem ji k dr na krevní testy..
a neboj je to dobře léčitelný, pokud to borelka opravdu je a ano opravdu to přenáší i bodavý hmyz. Moje neteř ztrávila v enocnici 6 týdnů v době přes třetí narozeniny - měla boreliozu - teda od klíštěte.. neměla žádné projevy - krom únavy, ale protože i normálně je hodně klidné sedavé a spavé dítě, nikdo si toho nevšiml, až když měla obrnu lícního nervu v té době jsem si o tom hodně četla.. a bodnutí hmyzem je dost vyděsilo, protože encefalitidu člověk může od klíšťáka dostat už za hodinu po přisátí, borelku ale až po 4, děti hned z lesa kontroluju i z venku, když se koupou a jediný, kdo kdy měl přisáté klíště za posledních 9 let, co žijeme v paneláku jsem já... a měla sem ho přicuclé snad jen 10 minut - na encefalitidu jsem všichni očkovaní.. to bodnutí hmyzem, mě ale dost děsí.. nicméně neteř je naprosto v pořádku, už je jí šest a chodí do první třídy a chodí každý rok jen na kontrolu. ![]() |
| .kili. | 125672 |
|
9.10.2013 8:05:28
jen dodatkem, že uvedená Nelsonova učebnice pediatrie je nejprestiženjší na světě
|
| .kili. | 125672 |
|
9.10.2013 8:03:57
"nepanikar. Zajdi k lekari, "
samozřejmě. Nesmysllné jsou obavy ze selhání léčby, jako např. "V časném stadiu, tzn. v prvních 4 týdnech po přenosu infekce, je třeba počítat se selháním antibiotické léčby v 10% případů (121/135). U chronických forem je tento podíl podstatně vyšší a obnáší až 50% (30/31/52/55/74/99/121)." Nelson Textbook of Pediatrice, 19th edition Part XVII - Infectious Diseases Section 8 - Spirochetal Infections Chapter 214 - Lyme Disease (Borrelia burgdorferi) Prognosis There is a widespread misconception that Lyme disease is difficult to cure and that chronic symptoms and clinical recurrences are common. The most likely reason for apparent treatment failure is an incorrect diagnosis of Lyme disease. The prognosis for children treated for Lyme disease is excellent. Children treated for erythema migrans rarely progress to late Lyme disease. The long-term prognosis for patients who are treated beginning in the late phase of Lyme disease also is excellent. Although chronic and recurrent arthritis does occur rarely, especially among patients with certain HLA allotypes (an autoimmune process), most children who are treated for Lyme arthritis are cured and have no sequelae. Although there are rare reports of adults who have developed late neuroborreliosis, usually among persons with Lyme disease in whom treatment was delayed for months or years, similar cases in children are rare. Copyright © 2013 Elsevier Inc. All rights reserved. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.