| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1220] Názory 12211230 z 3804  [Dalších 2574 >>]
.kili. 125672
9.8.2013 11:59:14
"výsledek ještě čekáme"

aha, tak ještě i jiná možnost, to z prvního příspěvku vyplynulo, že jde o klíšťovou encephalitidu. Jistě ale jsou už vyloučena závažnější agens jako např. HSV a bakterie.
bono 73031
9.8.2013 10:59:51
Na podrobnější výsledek ještě čekáme,každopádně dle dalších indicií se opravdu jedná o virus. Dle pravděpodobností pak zrovna o tu klistovou enc. Jsme totiž ze zamořené oblasti a domů si nosime tolik klíšťat, že by nám je mohl závidět snad i nimrod. Proto jsme vždy byli kandidáti na očkování, ale nějak jsme na ně měli pořád čas. Viz proto věta o mé blbosti
karma 94498
9.8.2013 10:56:14
no vždy tj riziko(očkování). já po očkování omdlela, měsíc jsem necítila ruku, bývalo mi špetně... co by to udělalo s malým dítětem je otázka. brácha třeba má očkované všechny 3děti, žije v exponované oblasti. já děti denně prohlížím, až budou větší a mimo můj dosah více dní, očkovat možná nechám, ale je to pro mě opravdu obrovské dilema.
.kili. 125672
9.8.2013 10:26:35
"Možná je ta vaše klíšťového původu a možná není. "

tak ale to je nejspíše už u daného dítěte stanoveno a žádné "možná" tu není
.kili. 125672
9.8.2013 10:24:37
"doporučila očkovat především hlavu rodiny. "

to je vždy otázka. Jakkoli průběhy u malých dětí jsou většinou tzv. lehké, jsou někdy i dramatické. Jde o zvážení všeho, včetně promořenosti klíšťat v oblasti, kde žijete. Očkovat lze děti starší než jeden rok.
Horama 97202
9.8.2013 10:06:20
Já kdysi dostala meningitidu v roce, kdy jsem nechytila jediné klíště, a uprostřed zimy. Možná je ta vaše klíšťového původu a možná není. Možná by ho očkování ochránilo a možná by se dostal do kontaktu s jinou chorobou, proti které chráněný není... Nevyčítej si to, to ti nepomáhá a malému také ne.

Snad ti to potvrdí i někdo kvalifikovanější, ale dočetla jsem se, že malé děti mají obecně docela dobré vyhlídky na uzdravení. (Takže přednostně bys měla uvažovat o očkování sebe a manžela.) Budu držet palce, ať se z toho malý v pořádku dostane.
Lída+2 28136
9.8.2013 9:10:52
bono, u dětí to probíhí líp. V první ředě s očkováním začněte u sebe s manželem.~;((
withep 93862
9.8.2013 9:03:06
Tak to je hodně, hodně volná interpretace mnou napaného ~;)

Já si jen myslím, že nemá smysl brečet nad rozlitým mlékem. Fakt nevíš, jestli to a to očkování budeš potřebovat, nebo jestli to a to očkování u toho a toho dítěte nebude mít ty a ty (třeba i docela vážné) vedlejší účinky. Já nejsem žádný radikální neočkovač, jsem jen proti tomu, aby bylo očkování povinné v tom rozsahu, jaký u nás je, a nechávám děti očkovat o fous později. Zrovna tu encefalitidu budeme zvažovat, protože venku trávíme velmi mnoho času a tu a tam se do nás nějaké klíště zakousne.
Eržika. 36295
9.8.2013 9:02:54
.kili, má dětská lékařka mi říkala totéž (prý i studovaůa zprávu z minulého roku), a doporučila očkovat především hlavu rodiny.
[<<Předchozích 1220] Názory 12211230 z 3804  [Dalších 2574 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.