Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| .kili. | 125672 |
|
9.8.2013 11:59:14
"výsledek ještě čekáme"
aha, tak ještě i jiná možnost, to z prvního příspěvku vyplynulo, že jde o klíšťovou encephalitidu. Jistě ale jsou už vyloučena závažnější agens jako např. HSV a bakterie. |
| bono | 73031 |
|
|
9.8.2013 10:59:51
Na podrobnější výsledek ještě čekáme,každopádně dle dalších indicií se opravdu jedná o virus. Dle pravděpodobností pak zrovna o tu klistovou enc. Jsme totiž ze zamořené oblasti a domů si nosime tolik klíšťat, že by nám je mohl závidět snad i nimrod. Proto jsme vždy byli kandidáti na očkování, ale nějak jsme na ně měli pořád čas. Viz proto věta o mé blbosti
|
| karma | 94498 |
|
9.8.2013 10:56:14
no vždy tj riziko(očkování). já po očkování omdlela, měsíc jsem necítila ruku, bývalo mi špetně... co by to udělalo s malým dítětem je otázka. brácha třeba má očkované všechny 3děti, žije v exponované oblasti. já děti denně prohlížím, až budou větší a mimo můj dosah více dní, očkovat možná nechám, ale je to pro mě opravdu obrovské dilema.
|
| .kili. | 125672 |
|
9.8.2013 10:26:35
"Možná je ta vaše klíšťového původu a možná není. "
tak ale to je nejspíše už u daného dítěte stanoveno a žádné "možná" tu není |
| .kili. | 125672 |
|
9.8.2013 10:24:37
"doporučila očkovat především hlavu rodiny. "
to je vždy otázka. Jakkoli průběhy u malých dětí jsou většinou tzv. lehké, jsou někdy i dramatické. Jde o zvážení všeho, včetně promořenosti klíšťat v oblasti, kde žijete. Očkovat lze děti starší než jeden rok. |
| Horama | 97202 |
|
|
9.8.2013 10:06:20
Já kdysi dostala meningitidu v roce, kdy jsem nechytila jediné klíště, a uprostřed zimy. Možná je ta vaše klíšťového původu a možná není. Možná by ho očkování ochránilo a možná by se dostal do kontaktu s jinou chorobou, proti které chráněný není... Nevyčítej si to, to ti nepomáhá a malému také ne.
Snad ti to potvrdí i někdo kvalifikovanější, ale dočetla jsem se, že malé děti mají obecně docela dobré vyhlídky na uzdravení. (Takže přednostně bys měla uvažovat o očkování sebe a manžela.) Budu držet palce, ať se z toho malý v pořádku dostane. |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
9.8.2013 9:10:52
bono, u dětí to probíhí líp. V první ředě s očkováním začněte u sebe s manželem.
![]() |
| withep | 93862 |
|
|
9.8.2013 9:03:33
napsaného
|
| withep | 93862 |
|
|
9.8.2013 9:03:06
Tak to je hodně, hodně volná interpretace mnou napaného
![]() Já si jen myslím, že nemá smysl brečet nad rozlitým mlékem. Fakt nevíš, jestli to a to očkování budeš potřebovat, nebo jestli to a to očkování u toho a toho dítěte nebude mít ty a ty (třeba i docela vážné) vedlejší účinky. Já nejsem žádný radikální neočkovač, jsem jen proti tomu, aby bylo očkování povinné v tom rozsahu, jaký u nás je, a nechávám děti očkovat o fous později. Zrovna tu encefalitidu budeme zvažovat, protože venku trávíme velmi mnoho času a tu a tam se do nás nějaké klíště zakousne. |
| Eržika. | 36295 |
|
|
9.8.2013 9:02:54
.kili, má dětská lékařka mi říkala totéž (prý i studovaůa zprávu z minulého roku), a doporučila očkovat především hlavu rodiny.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.