| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1330] Názory 13311340 z 3804  [Dalších 2464 >>]
.kili. 125672
13.7.2013 22:01:53

- "Nevládnu angličtinou a ani nevím, kde bych hledala případné texty "

já jsem Vám dal odkaz a citoval test,

VCituji : There is no credible evidence that Lyme disease can be transmitted through air, food, water, or from the bites of mosquitoes, flies, fleas, or lice.

Není žádný důvěryhodný důkaz že borrelie (Lymeská nemoc) mohoubýt přenášeny vzduchem, vodou, potravinami, nebo bodnutím komárem, mouchamil, štěnicemi nebo vešmi
.kili. 125672
13.7.2013 21:55:56
"jak vložit fotku, ale nedaří se mi to."

netřeba, popis, který uvádíte, jistě pro erythema migrans nesvědčí, jakkoli jse v chorobách dospělýách nevyünám, nicméěn tu jde o borrelie, k nim Vám píšu.
.kili. 125672
13.7.2013 21:52:57
"http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18274258 "

nejspíše nemáte přístup celé stati.
Krom toho výsledky práce sice cosi napovídaly, ale to se nepotvrdilo. CDC má kontinuálně aktualisované zprávy.
.kili. 125672
13.7.2013 21:47:14
" existiji ruzne studie, ktere v komarech napriklad borelie nasly."

ukažte jedinou. Kdybyste znala životní cyklus borrelie a komára, nebylo by Vám ani třeba studie.

.kili. 125672
13.7.2013 21:44:46
- "Tak nevím, co může být přenašečem boreliozy kromě klíšťat?"

z dosavadních zkoumání nic jiného neý klíště. Je to i pochopitelné v ohhledu na životní cyklus klíštěte a borrelií.

- "Vím o hodně případech boreliozy bez klíštěte (buď si dotyčný nebyl vědom ničeho, nebo na místě štípance od komára/ováda, atd.)"

takových případů je řada, zejména na konci jara s v časném létě, jde o přenos nymfami, které nejsou většinou postřehnuty

"To, že není prokázán přenos ještě nemusí znamenat, že není přenašečem, ne?"

to není správná úvaha - to by pak stžejně bylo možno spekulovat, že borrelie přenášíé vosa nebo pes. Kdyby byl, prokázalo by se to.

http://www.cdc.gov/lyme/transmission/

Cituji : There is no credible evidence that Lyme disease can be transmitted through air, food, water, or from the bites of mosquitoes, flies, fleas, or lice.

- " Pokud ani flek neodpovídá,"

neodpovídí, fotky nmetřeba
blka 41710
13.7.2013 21:41:49
A mohu se připojit s dotazem ohledně manžela? Něco ho štíplo, on si to pořád škrábal, nakonec už ten štípanec měl s průměrem 1 cm a požádal mě, abych mu to vymáčkla. Snažila jsem se co nejčistěji ubrouskem. Další den se mu kolem štípance udělal načervenalý vystouplý flek s průměrem tak 5 cm, měl to teplé, cítil to. Flek se zvětšil, rozškrábaný štípanec cítí stále, i když je to asi 14 dní staré. Dnes ten flek má třetí den, není nijak ohraničený. Podle mě to má díky škrábání něčím infikované a s boreliemi to nemá nic společného. Má s tím jít raděj k lékaři?
.kili. 125672
13.7.2013 21:20:18
Ani komár není přenašečem borrelií,
vzdor značnému úsilí se ještě nikomu nepodařilo prokázat přens komárem.
.kili. 125672
13.7.2013 21:18:08
"Někdy během tohoto týdne mě kouslo hovado a včera jsem si všimla, že mám kolem toho štípance něco co vypadá úplně jak modřina, ale je to kruh o průměru asi 3cm."
Objeví se erythema migrans takhle brzy po štípnutí?"

inkubačí doba je dle údajů CDC 3-32 dnů

- !Je pravidlem, že se zvětšuje, nebo může zůstat, jaká je?" namnoze nejde ani tak o velikost, jako o morfologii

- "Za jak dlouho má zmizet?" většinoui do týýdne, ale to Vaše není forma časného lokalisovaného onemocnění, nejdená se o borreliosu ani dle popisu, ale zejména ani dle toho, že popisujete, že Váš štípl ovád. To není přenašeč borreliosy.
Lenulka+Luci 02+Adam 7/10 103141
13.7.2013 21:14:31
Žluťásku teď jsem to řešila u našeho 3leťáka :-( lek a vKousl ho komár,prvně měl červený fiditelný štípanec,od dalšího dne se mu začala skvrna zvětšovat a změnila zbarvení,obvod červený a prostředek skvrny zesvětlala.Tak jsem to i vyčetla na netu.Po asi 3 dnech mu skvrna zmizela,ale za další 2 -3 dny se opět objevila.Dětský doktor hned naznal,že takové skvrny jsou u Borelky,dostal antb.na přeléčení a testy se dělají až za několik týdnů,nás čekají za 14dní.Určitě s tím k doktorovi běž,v tomhle stadiu je prý ještě velká šance na úplné vyléčení.
7kraska
  • 
13.7.2013 21:09:59
nepozna...u nas nepoznal...ale poznal ji neurolog
[<<Předchozích 1330] Názory 13311340 z 3804  [Dalších 2464 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.