Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Eva |
| • |
17.6.2013 10:35:00
Syn ji měl v 7-mi letech, 3 týdny ATB, po půl roce po nemoci ani památky.
Léčebný režim jen takový, že byly prázdniny, tak nechodil na sluníčko a občas si dal labtobacily. Zjištěno z krve. |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
17.6.2013 10:32:45
Jak se ta borrelioza diagnostikovala?
|
| Olive14 | 102475 |
|
|
17.6.2013 10:29:11
Prosím,jak jste léčily boreliozu v prvním stadiu u malých dětí (4-5 let?Jaká ATB,jak dlouho,jaká byla úspěšnost atd. Podávaly jste při léčbě nějaké doplňky stravy,vitamíny apod? Ddržovaly jste nějaká omezení..dietu,klidový režim aj.? Zajímá mě cokoliv,předem moc díky!
|
| .kili. | 125672 |
|
11.6.2013 12:00:33
- "No, co by se stalo ?"
já jsem se na to (ani na to další, co píšete) ale neptal, otázka Vám položená zněla jinak |
| .kili. | 125672 |
|
11.6.2013 11:41:14
"Kili, a vy to nevite ? Tak je to kazdopdne v delce lecby, dale k postoji k pretrvavajici boreliose ( post lyme syndrom ), k prukaznosti ci neprukaznosti serologickych testu, postoj k moznemu prenosu nemoci tehotne matky na dite atd atd. Tech rozdilu je kvanta. "
nezáleží na tom, co já vím či nevím, nicméně srovnání guidelines a jejich rozdílů mám celkm dobře zpracované. Otázka byla položena Vám (neboť jste uvedla co by se stalo, kdyby Vám péče v době nemoci byla poskytnutaa dle guidelines IDSA) a Vy jste ji neodpověděla než vágními frázemi. |
| .kili. | 125672 |
|
11.6.2013 9:26:17
- "Vzhledem k tomu, ze lekar, ktereho jsem vyhledala sledoval principy a doporuceni ILADS, jsem normalne fungujici clovek, v pohode jako pred boreliozo"
hm - a v čem se liší guidelines IDSA a ILADS (případně LDA) ? |
| .kili. | 125672 |
|
10.6.2013 19:53:18
- "Nejčestvější zkušenost je s naší praktickou"
Já se enmám jakvyjádřit k individuálním zkušenostem, těch je bezpočet a výrazně se různí. Nicméně mohu citovat . co dětí se týká - Nelson Textbook of Pediatrics Nineteenth Edition, Part XVII - Infectious Diseases, Section 8 - Spirochetal Infections, Chapter 214 - Lyme Disease (Borrelia burgdorferi), Prognosis : " There is a widespread misconception that Lyme disease is difficult to cure and that chronic symptoms and clinical recurrences are common. The most likely reason for apparent treatment failure is an incorrect diagnosis of Lyme disease. The prognosis for children treated for Lyme disease is excellent. Children treated for erythema migrans rarely progress to late Lyme disease. The long-term prognosis for patients who are treated beginning in the late phase of Lyme disease also is excellent. Although chronic and recurrent arthritis does occur rarely, especially among patients with certain HLA allotypes (an autoimmune process), most children who are treated for Lyme arthritis are cured and have no sequelae. Although there are rare reports of adults who have developed late neuroborreliosis, usually among persons with Lyme disease in whom treatment was delayed for months or years, similar cases in children are rare." Copyright © 2013 Elsevier Inc. |
| .kili. | 125672 |
|
10.6.2013 19:32:02
- "Kili, to je realita."
obávám se, že pro takové tvrzení není důkaz. Já se naopak domnívám, že provedených serologických vyšetření je nedbytek a že jejich smysl uniká i těm, kteří je provádějí. |
| .kili. | 125672 |
|
10.6.2013 19:29:50
"uklidňuje mě tedy vědomí, že jek znají všichni lékaři, kteří jej potřebují"
ale to jsem netvrdil, ani tvrdit nemohl, neboť to nevím, já jsem jen uvedl, že to je pro mne validní zdroj informací. To v souvislosti s tím, že jste mi tu vyčinila, že stojím jak beranm za svýámi názory, ačkoli já své názory nesděluji, ktežto právě poznatky na důkazech postavené medicíny. Např. právě IDSA : Wormser GP, Dattwyler RJ, Shapiro ED, et al: The clinical assessment, treatment, and prevention of Lyme disease, human granulocytic anaplasmosis, and babesiosis: clinical practice guidelines by the Infectious Diseases Society of America, Clin Infect Dis 43:1089–1134, 2006. aktualisace : Final Report of the Lyme Disease Review Panel of the Infectious Diseases Society of America (IDSA), April 22, 2010 |
| Líza | 17721 |
|
|
10.6.2013 19:24:57
"" dost lidí říkalo ..I to, že lékaři nechtějí dělat testy, protože jsou příliš drahé. "
to je ovšem naprostá hloupost, intuice bez opory ve skutečnosti" Kili, to je realita. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.