Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| .kili. | 125672 |
|
10.6.2013 19:23:54
" dost lidí říkalo ..I to, že lékaři nechtějí dělat testy, protože jsou příliš drahé. "
to je ovšem naprostá hloupost, intuice bez opory ve skutečnosti - " po přeléčení už pacienta dál nikdo nehlídá....a přesto borelie nikdy z těla úplně nezmizí, amskují se a spía čekají třeba na nový spouštěč nemoci. Takže bagatelizují." hm, tak jednak další péče je určena nemocí, kterou borreliová infekce způsobila (tu nevím, proč by měl někdo "hlídat" někoho s EM po řádném odléčení), jednak k patogenesi - ohledně přežívání borrelií jste na asi tak čtvrtinové pravdě, když je rozdíl mezi přežíváním mikroba na površích buněk jistých tkání po teraspii nebo u neléčených ledinců (zejména s některými HLA-DR allotypy), další věcí je možnost autoimunních zánětů synovií u některých jedinců, nastupujících dávno poté co mikrob byl zneškodněn |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
10.6.2013 19:14:02
IDSA sice neznám, ale uklidňuje mě tedy vědomí, že jek znají všichni lékaři, kteří jej potřebují, a že jsme jako pacienti tedy v dobrých rukou
.Mám ale jinou zkušenost, a i velmi čerstvou, a bohužel si to nemyslím. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
10.6.2013 19:09:58
No v mém minulém tématu právě docela dost lidí říkalo své poznatky ohledně léčby b.
I to, že lékaři nechtějí dělat testy, protože jsou příliš drahé. I to, že po přeléčení už pacienta dál nikdo nehlídá....a přesto borelie nikdy z těla úplně nezmizí, amskují se a spía čekají třeba na nový spouštěč nemoci. Takže bagatelizují. Nejčestvější zkušenost je s naší praktickou, sousedce sice testy udělala, protože ta měla i flek i "chřipku", ale bylo to asi 10 dnů po kousnutí, takže zřejmě test nanic. Sousedka je ale uklidněná, že je OK. Dr taky odmítla další dva lidi s podobnými problémy, že zbytečně plaší a že nemají tlik číst...bych bohužel měla tolik příkladů bagatelizace. Ta revmatoložka, o které jsem psala, ta nebagatelizuje, z bor. má respekt až se jí u členů domácnosti skoro bojí, už viděla spoustu nenávratně poškozených lidí. A ohledně aneurisma - nedokážu to posoudit, ale lékaři se přikládńěli k tomu, že je to u mamky skutečně následek boreliózy... I bez něj prostě během nekolika let dokázala z vitální ženské udělat stařenu. když to jde přeléčit včas, je to fajn, když se to nezanedbá. |
| .kili. | 125672 |
|
10.6.2013 19:06:38
- " stačí mrknout na kteréholiv téma, kde říkáte svůj názor..."
madame, docela by mi mohlo lichotit, že mne povyšujete do až takových medicínských výšin, ale není to patřičné. Nejde o žádné mé názory, ale o poznatky medicíny,založené na důkazech. Pokud máte dojem, že např. ve věcech znalostí o borreliové infekci jste zdatnější než IDSA, pak s tím nic nenadělám, nicméně mám IDSA za bezpochyby validnější zdroj informací o infekcích - " lékaři někdy by měli být přístupní i argumentům, na které nejsou zvyklí." nemyslím si, že bych nebyl žzvyklý na arguzmenty. Možná je otázkou, co jsou pro koho argumenty - "pacienti mají do léčby co mluvit. " jistě, mohou ji odmítnou,. rpoč ne, nemohou ji ale diktovat, k tomu jim žádná právní norma právo nedává |
| .kili. | 125672 |
|
10.6.2013 19:01:14
- "Pokud jsem to dobře pochopila, protilátky (které se v krvi hledají), se objevují až po nějakém čase, po 3 týdnech? "
spíše později - "dělat testy dřív je tedy asi zbytečné, nebo spíš - člověka to uklébá a myslí si, že je zdráv a nemusí to tak být." nebo jsou přítomny markery imunistní odezvy, nazývané někdy ("anamnestické", tedy ve smyslu dříve prodělané infekce - "Je to asi 20 let, ale mám to v živé paměti, jak to u nás probíhalo...kousnutí, "chřipka", flek, únava, stádium klidu a normálu a pak kloubní potížě, srdeční obtíže (následně srdíčkový budík), cévní...problémy neurologického rázu...nakonec prasklé aneurisma " to je možný průběh neléčené infekce, až na to aneurysma - "A nechápu doktory, že něco tak staršného mohou tak moc bagatelizovat." já si nemyslím, že by to doktoři bagatelisovali |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
10.6.2013 19:00:25
Já myslím, že stačí mrknout na kteréholiv téma, kde říkáte svůj názor...hledat to nebudu Svým způsobem to chápu, prostě jste na to zvyklý, což je asi pochopitelné, jen je potřeba vědět, že nikdo není neomylný.
Jenže někdy tenhle neomylný lékařský postoj dokáže nadělat strašlivou paseku a nenávratně někoho poškodit. Na druhé straně všichni lékaři mají můj obdiv, že se dokážou rozhodnout a vzít na sebe zodpovědnost za druhé...jen někdy by měli být přístupní i argumentům, na které nejsou zvyklí. A taky si uvědomit, že za "způsobilé" pacienty zodpovědní nejsou....že i ti pacienti mají do léčby co mluvit. ![]() |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
10.6.2013 18:55:59
Pokud jsem to dobře pochopila, protilátky (které se v krvi hledají), se objevují až po nějakém čase, po 3 týdnech?
dělat testy dřív je tedy asi zbytečné, nebo spíš - člověka to uklébá a myslí si, že je zdráv a nemusí to tak být. Je to asi 20 let, ale mám to v živé paměti, jak to u nás probíhalo...kousnutí, "chřipka", flek, únava, stádium klidu a normálu a pak kloubní potížě, srdeční obtíže (následně srdíčkový budík), cévní...problémy neurologického rázu...nakonec prasklé aneurisma a z krásné 50tileté vitální ženské se stala živá-mrtvá...už je to skoro 17 let. Mamka žije ...a nežije. Samozřejmě to nemusí probíhat u všech stejně, ale je třeba to enzanedbat a orpvdu přeléčit a hlídat...jak se probíralo v tom minulém tématu. Není to žádná legrace. A nechápu doktory, že něco tak staršného mohou tak moc bagatelizovat. |
| .kili. | 125672 |
|
10.6.2013 18:51:41
opr. zkuste
|
| .kili. | 125672 |
|
10.6.2013 18:51:15
"když vidím (bez urážky) kiliho, jak si jak beran stojí spoustukrát za svým, že něco TAK je nebo není"
zuste prosím uvést jeden jediný příklad toho, kdy si stojím za svým |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
10.6.2013 18:50:04
To můžou, a je dost ostudný, že to někteří praktičtí lékaři nevědí, protože je to orpavdu velmi zákeřná nemoc.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.