| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1400] Názory 14011410 z 3804  [Dalších 2394 >>]
Pam-pela 97353
10.6.2013 18:48:57
No, já jsem osobně viděla tu mrchu hnědou mušku, co kousla mou mamku...a osobně jsem s ní prožila i její následnou "chřipku", flek a to další...~7~
Jenže tenkrát nebyla borelka tak profláknutá, poznala ji až revmatoložka po několika letech a po tom, co byla mamka označená za psychicky labilní (tedy příznaky si vymýšlející).
Pak se to přeléčilo ATB intravenózně na infekčním, ale už bylo pozdě.

To s tím kousavým hmyzem mi říkala známá revmatoložka, ona dost často odhalí právě ty zandbané případy boreliózy, a tohle je její mezidnárodní poznatek :-).
Vidíš, že ani primáři to někdy nepřipustí. A když vidím (bez urážky) kiliho, jak si jak beran stojí spoustukrát za svým, že něco TAK je nebo není (ač tu máme v různých věcech vlastní zkušenosti), nezbývá než ~d~
N.
  • 
10.6.2013 18:39:25
Jdi k jakemukoli praktickemu lekari, pokud mas migracni skvrnu, tak ti jiste zadanku na odber napise.
.kili. 125672
10.6.2013 16:28:23
"boreliozu bez fleku..... v určitém % případů se to stává..."

Lymeská nemoc, způsobená spirochetami zvanými Borrelie (borreliosa), probíhá jako vrozená nebo získaná, ta druhá pak ve stadiích
- časné lokalisované onemocnění
- časné disseminované onemocnění
- pozdní onemocnění

nicméně časné disseminované a pozdní onemocnění mohou proběhnout bez zřejmých známek časného lokalisovaného onemocnění.

Palac + 1 74013
10.6.2013 15:21:38
dle toho primare, co jsme s nim mluvila, borelipzu jiny hmyz (komari atd) s nejvetsi pravdepodobnosti neprenaseji.

a ted si vyber...
Palac + 1 74013
10.6.2013 15:18:59
on rikal, ze pokud jsem nemela kliste a flek a nemam jiny priznaky, ze pravdepodobnopst je velmi mala.
na me naopak udelalo dobrej dojem, ze me - ac primar soukrome instituce - hned nech¨tel pumpnout o prachy.
.kili. 125672
10.6.2013 14:45:29
" základní orientaci by mohla poskytnout laboratoř. "

no, nevím, laboratoř může sdělit nález z vyšetření tedy v lepším případě index positivity a WesternBlotem detekované antigeny, to moc základní není.
.kili. 125672
10.6.2013 14:41:38
"to jen pro svůj klid......... flek tam prostě je a ne krátkou dobu... k doktorovi se dokopu, sama se léčit nehodlám. "

No, nevím, jakého klidu Vám vyšetření krve může dodat, nicméně - jakkoli nevím jak se to řeší u dospělých, mám přečsto za lepší postup prvně ukázat doktorovi ten flek a teprve poté tzvolit vhodná pomocná a laboratorná vyšetření
M_ 124075
10.6.2013 14:19:36
Jak se u tebe projevovala ze jsi s tim bojovala rok?

Jinak jsem se lekl že to psala moje manželka. Měla klíště a před týdnem se ji objevil flek, momentálně má příznaky chřipky. K doktorce jde ve středu.
Pam-pela 97353
10.6.2013 13:41:35
No tuhle jsem to tu řešila, protože manželovi nechtěla dr. ten test udělat...s tím, ať si to zaplatí sám, podotýkám, že nemocní vůbec nebýváme, takže to byl jeho požadavek po X letech.
Nakonec se zjstilo, že jeho veliké problémy nezpůsobovaly borelie, ale agresivní chlamydie, na který je náchylný skrz nějaký svůj gen (tomu úplně nerozumím).
Jiná dr mu udělala vyšetření oboje zdarma.
Když se ptal, na kolik vyšetření přijde, odpověď byla, že v řádu desetitisíců.
Navíc někde tu je moje stará diskuze, kde mi ochotní lidi z rodinky radili, jaké konkrétně vyšetření na bor. udělat, které je průkaznější.
[<<Předchozích 1400] Názory 14011410 z 3804  [Dalších 2394 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.