Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Liki + dcera 8/11 | 132398 |
|
23.5.2013 14:27:42
Repelentní náramky jsou pouze proti komárům. Na klíšťata se jejich účinek nevztahuje.
|
| TS Garp | 132511 |
|
|
22.5.2013 19:45:55
Jo tři vakcíny jedna tuším 650,- Mám to za sebou - brouku.
![]() |
| Aneka_ | 43113 |
|
|
22.5.2013 13:06:05
Kili-moc Vám děkuji. Klíště je nenávratně ztraceno hluboko v odpadu, zaleto vroucí vodou a lihem. Díky mé téměř panice z takových tvorů nejsem schopna to řešit jinak, než zničením bestie a málem deratizací i obydlí
![]() Ivaxx - děkuji i tobě. |
| ivaxx | 44192 |
|
|
22.5.2013 12:38:34
Ne, změny na kůži syn neměl. Klasické klíště, přisáté na krku cca max.4 hodiny. Po odstranění neměl ani žádný pupínek. Prostě smůla.
|
| .kili. | 125672 |
|
22.5.2013 12:09:18
- "jak dlouho počkat s očkování po odstraněném klíštěti?
měsíc (tedy horní mez inkubační doby), pokud je vyšetřeno klíště a jeho infekce je vyloučena, pak netřeba čekat - "často se uvádí prodělaná encefalidita jako "ochrana" tedy že není třeba očkovat. Totéž jsem slyšela, že je člověk imunní proti encefalitidě, i když prodělal "jen " meningitidu. Jsou to vůbec srovnatelná onemocnění a jak je to tedy s imunitou po prodělání obého?" infekce (a stejně tak očkování) navodí odolnost proti mikrobu, tedy bez ohledu na to, zda způsobuje to či ono onenmocnění, zda napadá tu či onu tkáň (a v případě infekce dokonce zda vůbec k onemocnění došlo, což je teoreticky dobře možné). Pokud dojde k nákaze flavivirem klíšť. encephal., tedy vniknutí flaviviru do těla pak na to reaguje imunitní systém odpovědí, která zanechá dlouhodobou specifickou imunitu. Nejde ale o imunitu celoživotní (byť lidí, kteří prodělali dvakrát klíšťovou encephlitidu je raritně málo(. A jen poznámku mimo, představa, že existuje samostatná klíšť. meningitida a samostatní encephalitida, je odrazem poněkud mechanistického pojetí, nikdy to není takto striktně oddělené. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.5.2013 9:47:32
mandelinko, ona si ta klíšťata snad nějak vybírají, na koho se přisát - moje děti si přinesou klíště odevšad, to už ani snad nemůže být náhoda
I letos už klíště měly. Jakmile vystrčí nos z ulic města, hrozí klíště Já jsem jich v dětsví také měla nespočet, nějaká i v dospělosti, zatímco manžel měl snad jedno jediné v životě ![]() |
| sylvaina | 77406 |
|
|
22.5.2013 9:34:03
kili, nám byl B vitamín také doporučen jako prevence na afty. Holky na ně dost trpí... Podle všeho to dokonce i funguje.
|
| 7kraska |
| • |
22.5.2013 9:20:22
ja i dite (8) jsme od letoska ockovane...travime hodne casu v prirode
|
| Olga |
| • |
22.5.2013 9:00:27
kdyz se sestra ptala.....
|
| olga |
| • |
22.5.2013 8:59:29
synovec mel pred 2 lety neuroboreliozu (zanet mozkovych blan z borelie), lezel s tim 3 tydny v Motole. Bylo mu 6 let. Kdyz se pak dcera ptala v Motole na neurologii, zda ho ma nechat ockovat proto klistovce, rekli ji, ze ne. Kdyz se ptala, zda ma ockovat 4 letou dceru, rekli ji take, ze ne. Predpokladam, ze neurologove z Motola jsou odbornici a z toho ockovani moc nadseni nejsou.
To kliste tehdy chytil synovec v parku na Praze 6. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.