Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.5.2013 8:57:42
Kili, děkuji za potvrzení.
Přesně tak jsem to myslela - že jde o rozdílnou míru rizika, podle které bych se já řídila. Dodávám, že pro své děti jsem to riziko vyhodnotila jako nezanedbatelné a jsou očkované. |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
22.5.2013 8:55:39
Žít u lesa, tak bych asi dala.
Já musím syna dát, jelikož jezdí na skautské tábory a to žijí vlastně 14 dní v lese. A navíc každý rok jezdí jejich organizace jinam. ![]() |
| Aneka_ | 43113 |
|
|
22.5.2013 8:48:57
PS: na níže zmíněnou žloutenku jsme proočkováni všichni, ať už A a B povinné u dětí, nebo AB u nás-je to jediné nepovinné očkování, co jsem dala.
AD Afty-žáby v puse-bylo nám tohle doporučeno, protože na to dcera tpěla neustále. Neposoudím, zda je to Béčkem, ale aftu už pár měsíců nedostala.A Bvitamín ji neublíží. |
| Aneka_ | 43113 |
|
|
22.5.2013 8:26:35
Děkuji moc všem za rady a postřehy.Nechám očkovat. Děkuji moc.
KILI-prosím Vás, -jak dlouho počkat s očkování po odstraněném klíštěti? -často se uvádí prodělaná encefalidita jako "ochrana" tedy že není třeba očkovat. Totéž jsem slyšela, že je člověk imunní proti encefalitidě, i když prodělal "jen " meningitidu. Jsou to vůbec srovnatelná onemocnění a jak je to tedy s imunitou po prodělání obého? Děkuji všem |
| .kili. | 125672 |
|
22.5.2013 7:26:18
"riziková oblast je všude "
no, je to tak, že jsou lokality, v nichž je promořenost klíšťat virem klíšťové encephalitidy vyšší a jiné, kde je nižší, rozdíly jsou poměrně výrazné. Nicnméně jde opět toliko o míru risika, nikoli o vyloučení infekce. Krom toho je možná dobré uvážit, že málokdo se zdržuje věčně v jedné lokalitě. |
| .kili. | 125672 |
|
22.5.2013 7:23:15
"Sice vyšší riziko ..."
představa, že klíšťová encephalitida probíhá u dětí jako nezávažné onemocnění se rozplyne ve chvíli, kdy se nemoc ukáže jinak, což není až tak zřídka. I nějaké vyumělkované limity 7 let a podobně v tu chvíli přestanou být dobrou radou. |
| .kili. | 125672 |
|
22.5.2013 7:17:57
"změny na kůži ... možné varovné) signály."
v ohledu na encephalitidu ne |
| .kili. | 125672 |
|
22.5.2013 7:16:16
"B nezabírá ani nám, dcera ho bere dlouhodobě(několik měsíců) kvůli aftám a nic."
no, vitamin B (z něj B2) může jako repelent působit, ale to byste ho musela spořádat docela dost. Poznámka : indikaci "kvůli aftám" dost dobře nechápu. |
| Líza | 17721 |
|
|
22.5.2013 6:18:35
Anett, riziková oblast je všude a ne všechny děti mají mírný průběh.
|
| Líza | 17721 |
|
|
22.5.2013 6:18:03
Děti mám naočkované. Kdysi v dřevních dobách jsem se začla očkovat i já, ale mezitím jsem otěhotněla, tak jsem to nedokončila a pak jsem se na to vybodla.
Sice vyšší riziko špatnýho průběhu je u dospělých než u dětí, ale moje uvažování bylo zhruba ve smyslu: děti povyrostly, už jezdí na tábory a školy v přírodě, kde není v lidskejch silách denně všechny účastníky od hlavy k patě prohlídnout a nic nepřehlídnout, takže potřebujou aspoň takovou ochranu, kterou tahle vakcína dává. Já jsem naopak dospělá a jsem schopná myslet na to, že si dám repelent, a že se mám prohlídnout. Takže obě dcery cca kolem 6-7 let očkovaný a přeočkovávaný v intervalech podle výrobce. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.