Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| moudrost |
| • |
23.2.2013 8:22:14
Salim a ja jezdila diky borelii na voziku a zacinala jsem se ucit chodit atd....
takze ja osobne bych ji dala ( nic prijemneho) |
| moudrost |
| • |
23.2.2013 8:20:49
nutnost nevim ale ja ji mela 2 krat pri borelioze :(((( jen nevim k cemu jim pomohla.......
|
| .kili. | 125672 |
|
23.2.2013 2:28:19
"věřit všemu co je na internetu se nedá a nemá"
to je holt na každém čemu věří. Nicméně problém s nalezením seriosného zdroje je obecný. Krom toho všelijaká i-metová doporučení a hodnocení většinou skončí ve chvíli, kdy ten který rádce má převzít odpovědnost. K interpretacím laboatorních nálezů v této diskusi bych řekl v obecné rovině že jsou plytké, zavádějící a klamné a nemají nic společného ani se seriosním hodnocením. Jinak up to date je Final Report of the Lyme Disease Review Panel of the Infectious Diseases Society of America (IDSA). |
| Mab | 26777 |
|
|
22.2.2013 23:12:54
Olgavo, jednak jsem psala minimálně. A za druhé zrovna ty třetí stránky jsou po odborné stránce úplně na ... (ty německé neznám). Ono věřit všemu co je na internetu se nedá a nemá. Tím nechci tvrdit, že se pacient nemá sám o své zdraví zajímat. Ale věřit víc internetu než svému lékaři je kontraproduktivní.
|
| Mab | 26777 |
|
|
22.2.2013 21:26:20
IgM svědčí pro akutní onemocnění, příznaky pro postižení CNS - takže za mě lumbálku ano a léčbu atb i.v. ano, min. 10-14 dnů.
|
| Salima | 133674 |
|
|
22.2.2013 21:00:24
mám pozitivní IG M. Jsem hrozně unavená, mám pocit třesu a bolí mě hlava, je mi na zvracení.
|
| kytko | 28439 |
|
|
22.2.2013 20:47:46
Pozitivní máš elisu i we be třídě igG nebo i IgM? jaké máš potíže?
Vyšetření livoru je nutné tehdy, pokud je podezření na postážení nervového systému - neuroborelioza se jinak než vyšetřením moku zjistit nedýá. důležité je to proto,že antibiotika v tabletách nemohou vyléčit boreliozu nervového systému, protože nepronikají hematolikvorovou barierou a tudíč de do nervového systému vůbec nedostanou. je pa k nutno podáva tantibiotika do žíly. |
| Mab | 26777 |
|
|
22.2.2013 19:21:32
Nutné není nic, ale z lumbálky lze zjistit zda je infekce i tam nebo ne. Podle toho se pak volí léčba a doba léčby. Vzhledem k tomu, že zákrok to není sice příjemný, ale zase extra nepříjemný také ne. Tak bych raději volila tu lumbálku a zpřesnění výsledku.
|
| Salima | 133674 |
|
|
22.2.2013 18:50:22
Ahoj v říjnu jsem měla klíště. V prosinci jsem měla pozitivní Elisu a teď mám pozitivní elisu i WestrnBlot. Neurolog mi sdělil, že je nutné udělat lumbálku? Také vám jí dělali po zjištění pozitivity? Obojí výsledky pozitvní po ATB.
|
| Danyse | 55154 |
|
|
21.12.2012 12:40:48
Můj syn v 6 letech měl klíště, žádný flek, po cca 8 týdnech ochrnutí faciálu a následně prokázaná borelioza,která měla za následek záněk mozku i mozkových plen, leželi jsme 3 týdny na neurologii na kapačkách s kombinací 2 antibiotik. Byl úspěšně přeléčen, naštěstí dnes již bez následků
![]() |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.