| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1570] Názory 15711580 z 3804  [Dalších 2224 >>]
ja tri
  • 
21.12.2012 9:32:48
Ahoj, už jsem to tu někdy psala.
naší dceři byla zjištěna borelioza v necelých 4 letech.
Neměla absolutně žádné příznaky.
Klíště předtím měla a taky hrozně veliké a tvrdé pupence od komárů.
my jsme na to přišli úplnou náhodou a já jsem asi jediný tvor, který říká-zaplat PB za blbou boreliozu!!
udělala se jí boulička v obočí.nejdřív jsme mysleli, že se někde praštila, nebo že je to štípanec.nebudu to protahovat, prostě byl to nádor.
A ted to, co jsem nevěděla--borelie prý nemusí udělat flek tam, kde to klíště bylo.U naší malé napadla nejslabší místo v těle-nádor, který si vesele a nenápadně začínal bujet.Takže tím, že se jí díky borelioze ten nádor zanítil jsme na něj přišli včas.Vzhledem k rodinné anamnéze mě mrazí.Takže fakt jsem za infikovaného malého srágoru vděčná...
A vlastně na tu boreliozu, která nás ani ve snu nenapadla nás přivedli v Motole, když tam byla dcerka na operaci, doporučili právě vyšetření na borelie.
Co se týká antibiotik ti neporadím, tím že u nás to bylo takhle spojený měla dcera antibiotik kvanta...jen jsem kupovala laktobacílky, protože po nich měla problémy s trávením.
dnes(5 let)chodíme jen průběžně na krev, kde jí sledují hladinu protilátek...
tak přeju at je prcek v pohodě!
.kili. 125672
21.12.2012 7:24:58
kontrolní serologické vyšetření mám za znytečné, nemá jak přinést nějakou rozhodující informaci, kor po dvou týdnech
Federika 14090
20.12.2012 23:42:50
v létě měla boreliozu moje 4 letá dcera...Jsem si celkme jistá,že to bylo z klíštěte, který měla asi 6 týdnů předtím v hlavě, objevili jsme dost pozdě,bylo už hodně nasáklý, posílala jsem do laboratoře, výsledek byl negativní, tak jsem se uklidnila a přestala prohlížet, objevili jsme pak až erythema migrans, flek kolem pupíku, se světlejším středem, flek se pak přestěhoval na paži, pak pod oko na obličej.
Dostala atb na tři týdny, po 6 týdnech pak krev, výsledek negativní, tak doufám, že to bude v pořádku..
Binturongg 104880
20.12.2012 19:18:29
kili - děkuji :-)
Binturongg 104880
20.12.2012 19:14:43
Provedu! ~:-D
vlad. 38059
20.12.2012 19:09:43
Buď drsná ~;) klidně vytiskni odkaz na guidelines, který tady dával Kili a zeptej se dr., co jí vedlo ke zvolenému způsobu léčby. Svůj postup by měla dokázat obhájit, pokud ne, tak změnit ~d~
Binturongg 104880
20.12.2012 18:41:50
Vlad. - děkuju moc ~x~
Bulovku mám kousek od pražského bytu, pracovala jsem tam před 20 lety :-),jenže se tam teď minimálně 2 týdny z hor nedostanu.
Zkusím mudr, pokud už nebude mít dovolenou, vyrazit přesné výsledky.
Jinak holt dáme deset dní Klacidu a budeme se modlit, event. řešit v Praze po Novém roce...
Eli+2
  • 
20.12.2012 18:25:43
Mladší dcera měla v necelých třech letech boreliozu. Klíště měla na jaře, flek se jí udělat v létě a dostala antibiotika, už nevím na jak dlouho a žádné jiné příznaky neměla. Starší dceři jsem přišla na boreliozu tak, že přišla několikrát ze školy hrozně unavená a bolela jí hlava, když už to trvalo několik dní - nic jiného se k tomu nepřidalo - tak jsme zašli k doktorce a hned jí vzala krev a byla to borelioza. Žádný flek před tím na sobě neměla. Dostala antibiotika.
sextánka 81156
20.12.2012 18:18:50
Dcera 7 let měla borreliozu v květnu. Naštěstí měla typickou skvrnu, takže MUDr. nasadila ATB ještě před výsledky krevních testů. Dcera dostala Klacid na 20 dní. Byla to její první ATB v životě, měla jsem z toho velký strach. Krevní testy potvrdily, že se o borreliozu jedná, takže ATB dobrala dcera až do konce. Poté jsme chodili cca půl roku na kontrolní odběry, teď prý protilátky natolik klesly, že už nemusíme.
Bude to dobré ~;((
Pam-pela 97353
20.12.2012 18:06:00
Ahojky,
není to nic příjemného, ale je to mnohem lepší, než kdyby to onemocnění neprobíhalo jakoby "nijak", takže byste ani nic nezkoumali, anebo by ho test neprokázal.
Hodně je v diskuzi níže, kterou jsem nedávno založila...
Já bych byla ráda, když už to je, že to víte a že to budete hlídat. Myslím, že je potřeba to pohlídat dlouhodobě, chodit na kontroly, a kdyby se obtíže vrátily, brát na v potaz a přeléčit.
Toť moje zkušenosti...ale nejsem doktorka.
Hodně zdraví chlapečkovi přeju ~x~
[<<Předchozích 1570] Názory 15711580 z 3804  [Dalších 2224 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.