| Luc. | 57250 |
|
2.7.2012 21:41:06
Tak jednak je flek příznak boreliozy a ne encefalitidy a za druhé dcera prodělala boreliozu a flek neměla, takže určitá pozornost je na místě, když se objeví potíže 5 týdnů po přisátí.
Já bych zakladatelce radila zajít na krev ať má klid a jistotu, že nic nezanebala. Ze mě taky dělala dr. hysterku, když jsem chtěla holku nabrat s tím, že před 2 měsíci měla klíště a nějak se mi nezdá. Nakonec jí nabrala a co myslíte.. pak čuměla jak péro a frčeli jsme do špitálu. |
| olsche |
| • |
2.7.2012 21:38:32
Syn měl zase jen flek, ostře ohraničený na noze, klíště jsem mu nevyndávala. Teplotu, další příznaky neměl, jen ten flek. Byla z toho borelióza.
|
| Oggová | 34603 |
|
|
2.7.2012 21:37:38
Píšu to do kalendáře, který nám visí na zdi. Nic složitého.
|
| Oggová | 34603 |
|
|
2.7.2012 21:36:24
Zerat, od té doby, co měla boreliozu dcera (bylo jí 6 a skončila na JIP), vždycky zpozorním, když mají děti nějaké zdravotní problémy po tom, co měly klíště.
![]() u ní jsem ty první příznaky snad ani neregistrovala a, mmch, flek jsem taky žádný nepozorovala... |
| aja79 | 70068 |
|
|
2.7.2012 21:34:12
Flek jsem neviděla, jelikož měl klíště v hlavě a když jsem se snažila pozorovat jestli se neudělá flek, v jeho hustých vlasech to prostě nejde. Flek je spíše příznak boreliozy.
|
| x x | 15263 |
|
2.7.2012 21:33:05
Encefalitida se ale neprojevuje tím kolem, pouze borelioza. Jinak ale máš recht, taky si nepamatuju, před kolika týdny kdo měl klíšťě. To bych si musela zavést klíšťový deníček.
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
2.7.2012 21:29:17
Asi jsem úplně mimo, ale nikdy by mě nenapadlo až takhle strašlivě pozorovat dítě
Za 1) encefalitida u dětí nemá prý většinou žádné velké následky (mnohonásobně horší hrozí dospělákům) a 2) viděla jsi flek, který pak utvořil kolo? Taky moje děti měly už párkrát v životě klíště a já za celý svůj život měla bezpočet - vždycky jsme ho zakápli jodisolem, vytáhli, zaplepili Betadine a nějak nám to prochází. Já bych v tom ani jedno hned nehledala. Střídání teplot vede u většiny lidí k virózám... mně po delší době taky začínají trápit dutiny a udělal se mi opar... Kolegyni v práci se taky udělalo nevolno, rozbolela ji hlava... Prostě to počasí dává zabrat všem ![]() |
| Oggová | 34603 |
|
|
2.7.2012 21:26:35
U dcery měli podezření před 14 dny, měla vysoké horečky, silnou bolest hlavy, velikou únavu. Pak se zlepšila a po skoro 48 hod opět vysoké horečky a silná bolest hlavy. Nemohla ohnout hlavu, byla světloplachá.
Nakonec tedy z toho vylezla naštěstí jiná nemoc, ale v nemocnici si jí chtěli nechat... |
| aja79 | 70068 |
|
|
2.7.2012 21:21:53
Dobrý večer, syn je 5 týdnů po kousnutí klíštětem a začal být unavený a dneska zvracel. Do toho mu začala silná rýma. Myslíte, že by to mohly být příznaky encefalitidy nebo boreliozy? Je tady prosím někdo, kdo měl podobné příznaky. Teplotu nemá, jen je unavený. Dnes nás naše MUDr. vypoklonkovala s tím, že kdyby to byla encefalitida,měl by 40 horečky, tak fakt nevím, jsem zoufalá. děkuji za všechny reakce
![]() |
| košik | 116499 |
|
2.7.2012 16:18:33
Ahoj, pokud byste měla některá zájem o ten Just, písněte
![]() |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.