| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 3804  [Dalších 3414 >>]
Kaim 150280
1.5.2016 19:31:28
OK
Pam-pela 97353
1.5.2016 18:18:33
iiiii, ano, v tom právě vnímám to nebezpečí, že třeba lékař odmítne udělat krevní vyšetření, nebo vůbec vzít v úvahu diagnózu boreliózy, pokud člověk klíště neměl.

Jinak je celkem fuk, odkud se ty borelie do organismu dostaly. Jde o to, aby se připustilo, že tam být mohou.
Pam-pela 97353
1.5.2016 18:16:42
No, ona revmatoložka je, nebo tedy byla, protože je již v důchodu, odbornou veřejností.
Dlouho přesluhovala, protože byla velmi odborně erudovaná a pacienty žádaná..ale asi měla s boreliózou holt víc zkušeností, než vy...aspoň to bychom mohli připustit, ne? ~;)

A jak jsem psala jinde, měla (a má) k ní obrovský respekt, protože viděla, co neléčené boreliózy v chronické formě dokážou.
Ono je potřeba aspoň PŘIPUSTIT, že něco možné je, i když to ZATÍM třeba i není věděcky dokázané, protože jde o kvalitu života každého člověka...a konkrétně toto se může dotknout nás všech.

Pam-pela 97353
1.5.2016 18:12:18
...kdyby si lidé nepřipustili, že ještě zdaleka nedosáhli hranice vědění, na Měsíc by se nedostali...a Země by stále ještě byla středem vesmíru a placatá
To opravdu není logikou...ale možná, že si nerozumíme, co se pod tím pojmem skrývá.

Dřív se za takové zcestné názory nové poznatky upalovalo...šli na to čistě logikou ~:-D - třebas - neupadneme-li, pokud chodíme po Zemi, musí být logicky Zeměkoule placatá a musíme mít hlavu nahoře, to dá rozum ~:-D ~:-D
.kili. 125672
1.5.2016 17:06:10
" klíště neměli nebo si nejsou vědomi, že by ho měli, a boreliózu přesto mají."

ale to není důkaz přen osu komárem přece. JIst+že jsou takoví lidé, stane se to v případě naadení časnými vývojovými stadii Borrelie (nejvíce nymphou).Podívejte, CDC je nejdokonalejší database poznatků o nemocnech, Cochranova database obsahuje metaanalysy, IDSA j nejprestižnější spolčení infectionistů. Je naprosto zbytečné vést zde polemiky o tom, co je jisté. Hrabě z Ockhamu by se asi zlobil.
iiiiiiiiii 69750
1.5.2016 16:58:16
"A myslím si, že důležité nejsou dohady, jak a proč a čím, ale to, jak nejlépe nemocným pomoci.. je celkem jedno, CO koho kouslo, důležité je, aby se onen člověk navrátil do co nejlepšího zdraví."
Přenáší-li boreliózu i jiný hmyz (u mě asi komár), tak by s tím lékaři měli počítat. Mě se na počátku mých zdr. potíží praktická lékařka ptala, měla-li jsem klíště. Neměla jsem, do rizikových míst jsem nechodila, tak mě testy na LB neudělala.
Přišel na to až lékař na revmatologii, kam jsem přišla se silnou bolestí kloubů. Ten mi sdělil, že se setkává s hodně lidmi, kteří tvrdí, že klíště neměli nebo si nejsou vědomi, že by ho měli, a boreliózu přesto mají.
.kili. 125672
1.5.2016 16:57:28
" boreliózu přenáší i jiný bodavý hmyz. Takže tento fakt už byl podán skoro dvě desetiletí zpět odborné veřejnosti.

žádný takový fakt odborné veřejnnost podán nebyl
.kili. 125672
1.5.2016 16:49:07
"Logika, kili, vychází pouze z rozumu, který je velmi omezený, a proto je také velmi omylný "

důkaz je věcí logiky, nic na tom nezmění Vaše fabulativní plky. Ony omezené mozky dostaly člověka na Měsíc ne proto, že se uzavřely jako Asketové v prohlubních skal Meteoras, ale proto, že byly užívány. Své pivní řeči na filosofii nepovýšíte.
Pam-pela 97353
1.5.2016 16:35:45
Logika, kili, vychází pouze z rozumu, který je velmi omezený, a proto je také velmi omylný ~;).

Ad důkaz: Osobně bych mohla podat důkaz, že konkrétně v mnou (mnohokrát) popisovaném případě došlo ke kousnutí malou hnědou muškou, nevím, zda to byla muchnička nebo co... Byla jsem při tom kousnutí, stejně jako o pár dnů později i při tom, když se projevily chřipkové příznaky, teplota, bolesti kloubů, únava + typická skvrna, která tehdy nebyla veřejností (ani některými lékaři) známá.
Bylo to tak typické a skvrna velmi neobvyklá. Sama zmizela, stejně tak jako "chřipka". Později se objevily šílené bolesti kloubů, arytmie (dostala "budík") a ještě později neurologické problémy - to už byla lékařem doporučena na psychiatrii ~7~...pak se ovšem dostala k lékaři, který si poslechl celý vývoj obtíží a udělal krevní testy na borelku. Byla hospitalizovaná na infekčním asi 3 týdny se stále zavedenou infuzí s ATB (jaká to byla, nevím a nedozvím se), to už ale nepomohlo....

Ona revmatoložka, o které jsem také už psala, byla na kongresu (ano, nevím kde a rok už také nepamatuji, je to cca 17 let), odkud přijela s překvapivým poznatkem, že boreliózu přenáší i jiný bodavý hmyz. Takže tento fakt už byl podán skoro dvě desetiletí zpět odborné veřejnosti.

Krom jiného se s následky nerozpoznané boreliózy (u dospělých :-)) tato velmi oblíbená a žádaná doktorka opravdu denně střetávala ve své ordinaci, kam nesprávně diagnostikovaní pacienti přicházeli, měla tedy konkrétně o to onemocnění velký zájem...chtěla pomoct co nejvíc.
Krevní vzorky posílala zásadně do Prahy s tím, že laboratoře v okolí mají poměrně dost chybných výsledků.

A myslím si, že důležité nejsou dohady, jak a proč a čím, ale to, jak nejlépe nemocným pomoci.. je celkem jedno, CO koho kouslo, důležité je, aby se onen člověk navrátil do co nejlepšího zdraví.
.kili. 125672
1.5.2016 16:18:40
co je věrohodný důkaz "?

pro odpověď musíte nastudovat něco z logiky
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 3804  [Dalších 3414 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.