| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 3804  [Dalších 3394 >>]
Pam-pela 97353
1.5.2016 0:12:49
Ještě sem dám jedno zajímavé video, teda pro mne zajímavé je a možná by zajímalo i někoho jiného. Je tam poměrně dost informací o borelióze, o druzích, stádiích a hlavně o možném působení na ni.
Mluví tam maďarská doktorka (je to tedy poměrně zdlouhavý překlad), co se léčením chronických borelióz zabývá... vlastně i vysvětluje, kdy a za jakých okolností ještě ATB zabírají a kdy už ne.

Moje mamka na neléčenou boreliózu "předčasně zemřela", dlouho byla jakkoliv neléčená a považovaná za hypochondra a dle lékařů naprosto zdravá.
Proto mě všechno kolem boreliózy tolik zajímalo, zkoumala jsem všechny dostupné informace, hodně jsem jich dostala od známé revmatoložky, která se jí hodně zabývala, protože s pacienty s chronickou bor. přicházela denně do styku. Dokonce jeden čas byla i ona hodně "hysterická", a pokud se jí něco po kousnutí klíštětem nezdálo, opravdu přeléčila své děti ATB.

Vím, že to tu někteří popírají, ale ví se, že boreliózu přenáší i jiný bodavý hmyz, člověk nemusí mít konkrétně klíště, i když promořenost klíšťat v různých regionech je určitě dost alarmující.
Ale i přes to, že je klíště nakažené, organismus, který má imunitní systém v pořádku, onemocnět nemusí, neonemocní každý, koho kousne nakažený hmyz. Jinak by asi byla nakažena už všechna lesní a polní zvířata a možná už i všichni lidé :-).

Sestra se nakazila boreliózou před 20 lety v USA, bylo to prokázané i z krve, ne žádný subjektivní dohad. Od té doby byla stále unavená a se zvýšenou teplotou kolem 37,6. Před Vánoci jsem ji vzala po dlouhém přemlouvání ~:-D na "přeléčení" biorezonančním přístrojem BICOM, dostala to ode mne jako vánoční dárek, sama by nešla, na nějaké mimolékařské věci není :-).
Po čase, asi po dvou terapiích, mi volala, že jí teploty zmizely a s nimi i únava...říkala, že mi to musí říct :-). Placebo efekt těžko, protože sama říkala, že tomu nevěří. Úplně sama se pak objednala na "vyléčení" cysty, s kterou už byla objednaná na operaci ~:-D, to píšu jen proto, že to byl takový důkaz funkčnosti.

Třeba to někomu pomůže.
Nechci se s nikým ani dohadovat, ani nikoho o ničem přesvědčovat, píšu to jen pro informaci, co se událo a co lze, pokud člověk najde někoho, kdo to s biorezonancí opravdu umí a rozumí tomu. Protože vím i o takových, co s tím pracují a neumí.

Prostě pokud můj příspěvek přečtete, berte ho jen jako mou zkušenost a informaci. ~x~

A to video:
https://www.youtube.com/watch?v=EaC-u4of1Hs

Majákova 43170
30.4.2016 20:19:25
Děkuji všem za příspěvky.
.kili. 125672
30.4.2016 18:19:08
- "ráda si přečtu nějaký váš názor (bohužel většinou tu jen něco kopírujete)...a utvořím si svůj."

já tu žádné své názory nesděluji. Je zjevně marné Vám sdělit, že medicína není věc názoru. Co si tvoříte je Vaše věc.

- "O tom, čí je víc pitomější, bychom mohli vést dlouhé spory."

to nikolivěk

- "Lidská "pravda" je subjektivní, i když se vám to nelíbí...kdybychom znali jednu jedinou, byli bychom už osvícení, ale to tedy ještě fakt nejsme ~:-D....a tak jsme závislí jen na úhlu pohledu jednotlivců nebo skupin lidí. A můžeme to považovat za vědu."

není podstatné co se mi líbí a Vy to ani nemůžete vědět. Pseudofilosofování na úrovni pivních řečí Vám jde, ale ten poslwedn í citovaný výše řádek...tedy také se někdy napiju, ale toto...
Pam-pela 97353
30.4.2016 14:31:42
Ale no tak, no tak, Kili, klid...ráda si přečtu nějaký váš názor (bohužel většinou tu jen něco kopírujete)...a utvořím si svůj.
O tom, čí je víc pitomější, bychom mohli vést dlouhé spory, je to relativní, záleží na úhlu pohledu :-).
Lidská "pravda" je subjektivní, i když se vám to nelíbí...kdybychom znali jednu jedinou, byli bychom už osvícení, ale to tedy ještě fakt nejsme ~:-D....a tak jsme závislí jen na úhlu pohledu jednotlivců nebo skupin lidí. A můžeme to považovat za vědu.

hezký den :-)

.kili. 125672
30.4.2016 3:50:34
opr.:

- "..přečtěte .."

- ".. vytváříte ...!
.kili. 125672
30.4.2016 3:46:43
- "Komu nezbývá věřit? Pacientovi? A komu nebo čemu má věřit?
Nechala bych individuální víru na každém :-)."

abyste neplácala zbůhdarma a bez návaznosti, prvně si pozornš přečtšte nač reagujete

- "I "vědecká" medicína se vyvíjí, stále nejsme na konci všeho vědění a nikdy nebudeme, stále je kam jít a co zdokonalovat. Leccos, v co medicína věřila před 100 lety, už není. A za 100 let to bude zase jiné. "

A co těmi vágnímu klíšé chcete naznačit ? Že medicína je založena na víře ? No, myslet si to jistě můžete.

- "Zřejmě vás víra v nějakou absolutní správnosti a prokazatelnost uklidňuje a dává vám to jistoty, ale žádná jistota neexistuje. Stále je to jen VÍRA - stejná, jako ostatní víry... :-)"

myslet si to můžete, jinak je to i typický blud a klamavá argumentace těch, co vědí pendrek a chytají se Sartera aniž mu rozumějí jen proto, aby něco žbleptli

- "Snad jediná jistota je, že tělo, které se narodí, časem zemře ~;), a kdy to bude, to ani tak není na lékařích."

a někdo snad tvrdí, že je to na léjařích ? Vyrcáčíte pitomé premisy jen proto, abyste měla čemu ještě pitoměji oponovat.

- "A ještě ta jistota, že vše je v pohybu, vše se vyvíjí.
VŠE, lidské poznání do toho také patří....i s jeho vírou. "

No u Vás ten pohyb zavdává pseudofilosofické žvásty
Pam-pela 97353
30.4.2016 1:10:33
Komu nezbývá věřit? Pacientovi? A komu nebo čemu má věřit?
Nechala bych individuální víru na každém :-).

I "vědecká" medicína se vyvíjí, stále nejsme na konci všeho vědění a nikdy nebudeme, stále je kam jít a co zdokonalovat. Leccos, v co medicína věřila před 100 lety, už není. A za 100 let to bude zase jiné.

Zřejmě vás víra v nějakou absolutní správnosti a prokazatelnost uklidňuje a dává vám to jistoty, ale žádná jistota neexistuje. Stále je to jen VÍRA - stejná, jako ostatní víry... :-)

Snad jediná jistota je, že tělo, které se narodí, časem zemře ~;), a kdy to bude, to ani tak není na lékařích.
A ještě ta jistota, že vše je v pohybu, vše se vyvíjí.
VŠE, lidské poznání do toho také patří....i s jeho vírou.
Slída 125055
29.4.2016 21:09:18
řešila jsem něco obdobného loni u syna, i jsem zde zakládala téma. Měl najednou 42 klíšťat hlavně v hlavě, atb jsme preventivně nedávali. ale asi měsíc po této příhodě jsem ho ostříhala a vzadu na hlavě měl červený flek, on tedy vždy měl rozšířené žilky na temeni, ale nezdálo se mi to, tak jsem šla k dr, nabrala krev, výsledky negativní. tak jsme nadále sledovali a vše ok. Jinak chytil je v kraji, kde je vysoký výskyt nakažených klíšťat a já kdysi sama boreliózu prodělala.
Katka a 2 výrostci 141251
29.4.2016 20:33:13
Po každém klíštěti budeš preventivně brát ATB ??~a~
.kili. 125672
29.4.2016 17:37:03
"určitý lékař preferuje jinou léčbu té pokročilé boreliózy než přechozí lékař. Testy si nechal udělat svoje a jinde, prosazuje jiná ATB a jinou dobu léčby, než je údajně obvyklé. Co je to jiného než jiný názor? Není to přitom žádný "alternativec", .."

je to možná názor, možná intuce, možná šarlatánství, kdoví. Medicína není věcí názoru, ale důkazů, kriterií, guidelines, konsensů. Lékař poskytující zdravotní péči není od toho, aby zkoušel či prosazoval své nápady, kdežto aby aplikoval poznatky vědy.

Neléčíme borreliosu, kdežto nemocného borreliosou. Pro tuto terapii jsou vypracována guidelines (IDSA) pro každou z forem onemocnění (časné lokalisované, časné disseminované, pozdní. Pokud lékař zvolil vědomě terapii tomu odpovídající, postupovl správně dle guidelines, nikoli dle názoru. V opačném případě jde o postup non lege artis.
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 3804  [Dalších 3394 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.