| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 3804  [Dalších 3154 >>]
Hadice a hadi 94577
29.7.2015 14:04:59
Syn měl boreliozu ve třech letech, tudíž bych se bála taky a určitě na krev po pár týdnech zašla. Synovi se naštěstí udělal flek, jinak jsem ani žádný klíště nenašla...
Neteř se z tábora loni vrátila taky s víc než dvaceti klíšťaty, plus spousty těch malinkejch, ty už ani nepočítali. Na krvi byli, nic nenašli. Měla štěstí na samý zdravý jedince.
Papillon 132028
29.7.2015 14:04:01
Akorat v tech vlasech je tezke hlidat nejake fleky. Taky bych zasla na krev.
JaninaH 12107
29.7.2015 14:02:39
Slído, to se nám stalo před lety, když jsme koupili novou chatu v lese. Byla to hrůza, ty malilinký potvory, synovi byly taky čtyři, dceři šest. V té době se o borelióze ještě tak moc nemluvilo, bála jsem se tudíž jen encefalitidy. Dobře to dopadlo, nic jim nebylo.
Sledovala bych kůži a šla bych s dítětem na krev.
ehm 145751
29.7.2015 14:00:22
Mela jsem boreliozu 2x, mam mirne nasledky a jsem tudiz lehce paranoidni. Nejsem si ale jista, ze bych dokazala priznaky boreliozy u ditete rozeznat a typicka cervena skvrna se nemusi objevit vzdy. Proto, dokud jsem se nedokazala s dcerou dobre domluvit, posilala jsem vytazena klistata na rozbor do laboratore. Jednou bylo opravdu nakazene, takze jsem ji nechala pak udelat po tech nekolika tydnech odbery. Vysledek byl negativni. Takze ja bych na odber urcite zasla.
Papillon 132028
29.7.2015 13:59:45
Hruza, uplne te chapu ~6~ Ostatni deti byly taky tak napadene? Nemuze to byt nedostatkem vitainu B?

Osobne bych se krome lekarky obratila i na nejaky jiny ustav (aspon pro radu). Statni zdravotni ustav?

A jeste jsem nasla toto, zkusenost nemam, ale treba se na rodine.cz najde nekdo, kdo by vedel vice:

Další možností včasné diagnostiky na přítomnost borélií v těle je metoda EAV, kterou provádějí například v Institutu přírodní medicíny v Praze. Jak řekla Hobby.cz MUDr. Lenka Trauškeová: "Zhruba pod dvou týdnech po napadení klíštětem je možné pomocí přístroje EAV během chvilky šetrně a spolehlivě zjistit, jestli má postižený člověk v těle borelie, nebo ne. ...Za celkovou vstupní prohlídku v tomto případě zaplatíte 1000 korun, léky se samozřejmě hradí zvlášť.
Rosie 32224
29.7.2015 13:56:31
Po těch 6-8 týdnech bych si vynutila žádanku na odběry (dřív to nemá smysl, nic by se nepoznalo). Problém je v tom, že 1. stadium boreliozy totiž může proběhnout skrytě, ten flek se tedy vůbec nevytvoří a po čase to přejde rovnou do druhého stadia. Člověk pak vůbec neví, co mu vlastně je, protože si to s tím klištětem někdy "kdysidávno" vůbec nespojí a lítá tak s různými problémy po doktorech. Kdyby šlo o jedno klíště, tak neřeknu, ale u takového množství bych se taky bála.
3.3Dáša, syn 199816 63025
29.7.2015 13:56:06
Chudák dítě. No asi bych s ním pro jistotu na krev šla, neléčená borelióza je pěkná potvora. Držím palce, ať je vše v pořádku ~;((
Hr.ouda 123574
29.7.2015 13:53:54
na krev bych asi zašla

jinak , prosím tě, jak se klíštata dostanou do stanu?
Slída 125055
29.7.2015 13:49:44
kdyby jich měl dvě nebo pět, tak to neřeším a hlídám, ale bylo to příšerné. chtělo se mi brečet, mívám živé sny a teď mi je okupují klíšťata. snad se mi ta úzkost časem zmírní. chjo
Natascha 56212
29.7.2015 13:45:48
V této fázi asi opravdu nezbývá než vyčkat. Soucítím~6~ a držím pěsti.
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 3804  [Dalších 3154 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.