Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
29.7.2015 14:55:24
To je šílený. Kde to bylo, v ČR?
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
29.7.2015 14:52:50
Někteří doktoři bohužel vůbec neví, co onemocnění boreliózou obnáší v celé šířce a jak se může chovat...neléčená a nerozpoznaná....co dokáže působit.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
29.7.2015 14:50:35
Slído,
já nejsem doktorka, jen máme strašně negativní zkušenosti s boreliózou..proto to už snad 20 let sledovala, už nazačátku jsem věděla o bor. víc, než ošetřující dr...bohužel. Teď už nesleduju tak pečlivě, není proč, dotyčný zemřel. Sem tam potřebuje nějaká známá, teď má akutní ataku chronické bor. blízká kamarádka .Obávala bych se falešně negativního testu, o falešně pozitivním jsem neslyšela, a ač jsem příznivec alternativních metod, tady bych bych dala radši 3x ATB zbytečně, než něco opomněla. Není to legrace...je to zákeřné. Opravdu bych hlídala jak ostříž! ![]() ![]() |
| Rosie | 32224 |
|
|
29.7.2015 14:50:04
Co se boreliozy týče, tak raději 3x antibiotika zbytečně než něco zanedbat. Tu mrchu jsem prodělala, flek jsem sice měla a dostala atb, ale po pár letech se mi začaly množit zdravotní problémy...
|
| Bedunka | 146909 |
|
|
29.7.2015 14:49:50
Výsledky mohou být falešně pozitivní (já sama jsem též měla v minulosti pozitivní test) a jak už zaznělo, pokud se klíště vytáhne do 24 hodin, borelioza by hrozit neměla. Ale 40 kousků je síla tedy. Pokud ale testy chceš, tak mu radši nech za těch 6 týdnů nabrat krev, než nějaký neověřený EAV vyšetření za tisíce.
|
| Slída | 125055 |
|
|
29.7.2015 14:39:59
já s tou doktorkou ještě promluvím, půjdu tam na očkování mladšího. Snad mi ty žádanky na krev napíše. nebo si mám testy zaplatit sama? Ach jo, nesnáším doprošování.
|
| Slída | 125055 |
|
|
29.7.2015 14:37:58
lékařka právě mluvila o tom, že výsledky bývají často falešně pozitivní, tudíž by mohl být zbytečně přeléčen, on nikdy atb neměl, takže bych se v případě pozitivního testu přikláněla k tomu, aby byla atb nasazena. S dětmi po doktorech zbytečně nechodím, nejsem plašan, ale teď jsem opravdu v nejistotě. Pokud vezmu na "váhy" zbytečně podaná atb a eventuální následky nelečené boreliozy, je moje volba jasná. Jen mě doktorka znejistila.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
29.7.2015 14:19:26
Papillon, mám ještě dobrou zkušenost s přístrojem Bicom Optima, někomu se to možná bude zdát jako šarlatánství
, já mám zkušenost dobrou, orpavdu i na protestování, co kde v těle je za zátěž. Kamarádka ho zkusí využít "likvidaci borelií" na neléčenou borelku (možná už 3. stádium), nic od dr. totiž nezabírá, naposledy dostala (podle mne naprosto nedostatečné) 1 balení ATB na týden a samozřejmě žádné zlepšení nenastalo. Chystá se na Bulovku, ale je z Moravy....nevíte prosím někdo nějaké centrum, které se komplexně boreliózou zabývá? Někteří lékaři stále nejsou dostatečně informovaní a nemoc podceňují. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
29.7.2015 14:10:38
...tvrdí se, že pokud se klíšťata vyndají do 24 hodiny, možnost nákazy se snižuje
.Máme fajn pomůcku na vyndávání těch maličkých klíšťat - bavlněnou ponožku nebo tričko obrátíme naruby, cípek lehounce namočíme a lehounce namydlíme - a přes klíště po kůži přejíždíme opět lehounkými krouživými pohyby, většinou stačí tak 3-5 kroužků (netlačit , nemačkat) a klíště je venku - na ponožce! |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
29.7.2015 14:07:07
Slído, naše známá doktorka revmatoložka důsledně (ač je jinak taková rozvážná a nepanikaří) svoje děti přeléčila vždy po klíštěti, pokud během dvou týdnů dostaly "virózu", rýmu, byly spavější atp. s tím, že pouze v prvním stádiu lze nemoc úplně vyléčit.
Neléčená a nevyléčitelná třetí stádia vidávala denně v ordinaci , hodně pacientům i v tomto ohledu pomohla víc než praktici, a infekční dr - věděla, ví o téhle nemoci hodně.Takže bych chlapečka opravdu bedlivě hlídala a pokud by jevil jakoukoliv známku banálního "chřipkového" onemocnění, trvala bych na ATB. Boreliózu přenáší i jiný savý hmyz, takže i útok komárů nebo muchniček nemusí být bez následku .A testovat prý nemá cena za dříve než 3 týdny od kousnutí - až budou protilátky. O průkaznosti testů se tu hovořilo víckrát - ti, kteří mají zkušenosti, se shodli na cca 60% průkaznosti? Ať je klučík v pořádku . |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.