| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 3804  [Dalších 3164 >>]
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
29.7.2015 14:55:24
To je šílený. Kde to bylo, v ČR?
Pam-pela 97353
29.7.2015 14:52:50
Někteří doktoři bohužel vůbec neví, co onemocnění boreliózou obnáší v celé šířce a jak se může chovat...neléčená a nerozpoznaná....co dokáže působit.
Pam-pela 97353
29.7.2015 14:50:35
Slído,
já nejsem doktorka, jen máme strašně negativní zkušenosti s boreliózou..proto to už snad 20 let sledovala, už nazačátku jsem věděla o bor. víc, než ošetřující dr...bohužel.
Teď už nesleduju tak pečlivě, není proč, dotyčný zemřel.

Sem tam potřebuje nějaká známá, teď má akutní ataku chronické bor. blízká kamarádka ~7~.

Obávala bych se falešně negativního testu, o falešně pozitivním jsem neslyšela, a ač jsem příznivec alternativních metod, tady bych bych dala radši 3x ATB zbytečně, než něco opomněla. Není to legrace...je to zákeřné.
Opravdu bych hlídala jak ostříž! ~x~:-)
Rosie 32224
29.7.2015 14:50:04
Co se boreliozy týče, tak raději 3x antibiotika zbytečně než něco zanedbat. Tu mrchu jsem prodělala, flek jsem sice měla a dostala atb, ale po pár letech se mi začaly množit zdravotní problémy...
Bedunka 146909
29.7.2015 14:49:50
Výsledky mohou být falešně pozitivní (já sama jsem též měla v minulosti pozitivní test) a jak už zaznělo, pokud se klíště vytáhne do 24 hodin, borelioza by hrozit neměla. Ale 40 kousků je síla tedy. Pokud ale testy chceš, tak mu radši nech za těch 6 týdnů nabrat krev, než nějaký neověřený EAV vyšetření za tisíce.
Slída 125055
29.7.2015 14:39:59
já s tou doktorkou ještě promluvím, půjdu tam na očkování mladšího. Snad mi ty žádanky na krev napíše. nebo si mám testy zaplatit sama? Ach jo, nesnáším doprošování.
Slída 125055
29.7.2015 14:37:58
lékařka právě mluvila o tom, že výsledky bývají často falešně pozitivní, tudíž by mohl být zbytečně přeléčen, on nikdy atb neměl, takže bych se v případě pozitivního testu přikláněla k tomu, aby byla atb nasazena. S dětmi po doktorech zbytečně nechodím, nejsem plašan, ale teď jsem opravdu v nejistotě. Pokud vezmu na "váhy" zbytečně podaná atb a eventuální následky nelečené boreliozy, je moje volba jasná. Jen mě doktorka znejistila.
Pam-pela 97353
29.7.2015 14:19:26
Papillon, mám ještě dobrou zkušenost s přístrojem Bicom Optima, někomu se to možná bude zdát jako šarlatánství :-), já mám zkušenost dobrou, orpavdu i na protestování, co kde v těle je za zátěž.
Kamarádka ho zkusí využít "likvidaci borelií" na neléčenou borelku (možná už 3. stádium), nic od dr. totiž nezabírá, naposledy dostala (podle mne naprosto nedostatečné) 1 balení ATB na týden a samozřejmě žádné zlepšení nenastalo.
Chystá se na Bulovku, ale je z Moravy....nevíte prosím někdo nějaké centrum, které se komplexně boreliózou zabývá?
Někteří lékaři stále nejsou dostatečně informovaní ~7~ a nemoc podceňují.
Pam-pela 97353
29.7.2015 14:10:38
...tvrdí se, že pokud se klíšťata vyndají do 24 hodiny, možnost nákazy se snižuje ~d~.

Máme fajn pomůcku na vyndávání těch maličkých klíšťat - bavlněnou ponožku nebo tričko obrátíme naruby, cípek lehounce namočíme a lehounce namydlíme - a přes klíště po kůži přejíždíme opět lehounkými krouživými pohyby, většinou stačí tak 3-5 kroužků (netlačit , nemačkat) a klíště je venku - na ponožce!
Pam-pela 97353
29.7.2015 14:07:07
Slído, naše známá doktorka revmatoložka důsledně (ač je jinak taková rozvážná a nepanikaří) svoje děti přeléčila vždy po klíštěti, pokud během dvou týdnů dostaly "virózu", rýmu, byly spavější atp. s tím, že pouze v prvním stádiu lze nemoc úplně vyléčit.
Neléčená a nevyléčitelná třetí stádia vidávala denně v ordinaci ~7~, hodně pacientům i v tomto ohledu pomohla víc než praktici, a infekční dr - věděla, ví o téhle nemoci hodně.

Takže bych chlapečka opravdu bedlivě hlídala a pokud by jevil jakoukoliv známku banálního "chřipkového" onemocnění, trvala bych na ATB.
Boreliózu přenáší i jiný savý hmyz, takže i útok komárů nebo muchniček nemusí být bez následku ~d~.
A testovat prý nemá cena za dříve než 3 týdny od kousnutí - až budou protilátky.
O průkaznosti testů se tu hovořilo víckrát - ti, kteří mají zkušenosti, se shodli na cca 60% průkaznosti?

Ať je klučík v pořádku ~x~.

[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 3804  [Dalších 3164 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.