| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 3804  [Dalších 3044 >>]
Binturongg 104880
18.6.2015 22:20:09
Cimbur - no, taky mě to trochu udivuje, ta blesková diagnóza.
Chápu, že mudr možná nechtěla nic zanedbat, ale u syna trvaly výsledky krve vždy 7-10 dní...

Nicméně teda fakt úžasná věc - zrovna dnes jsem 3,5leté dcerce večer vytáhla klíště z podpaží, a protože byla venku naposledy včera odpoledne, muselo tam být taky pěkně dlouho, i když ono klidně mnoho hodin leze, než si najde správné místo...
Anni&Annika 50178
18.6.2015 22:19:16
a to ti hned sdelili, ze mas boreliozu?...no doba je jina, asi to jde hned, ale me pred 20ti lety odebrali krev na boreliozu /v Nemecku/ a nejakou dobu to trvalo, nez jsem dostala vysledky. Teda...rekli ze mam za tyden zavolat a pak volali sami, ze mam inhed prijit. Ale par dni to trvalo~d~
Lenka a dva kluci 57001
18.6.2015 22:13:09
u manžela taky nebyl flek ...bohužel
Cimbur 64764
18.6.2015 21:57:41
A jak paní doktorka stanovila diagnózu?
Ennushii 144054
18.6.2015 21:47:06
Ahojte všichni,

vůbec jsem netušila, kam toto téma zařadit, tak doufám, že jsem jej zařadila správně.
Vzhledem k tomu, že sem každodenně chodí spousta žen, které mají doma děti, chtěla bych vás upozornit na to, že lymská borelióza už se NEMUSÍ projevit flekem!
Asi před dvěma týdny mi ráno přítel v podpaží objevil klíště, bylo už dost nacucané, takže na mně nejspíš parazitovalo celou noc. O týden později se mi v místě, kde bylo klíště, udělal takový bílý puchýřek s vodou a začala jsem mít projevy alergie - teklo mi z očí, dokonce se mi udělal i malý zánět v oku, spustila se mi nekonečná rýma a hrozně mě bolelo v krku. Bylo to strašné, po pár dnech to přešlo a zůstala mi už pouze ta nekonečná rýma. Nereagovala ale ani na léky proti alergii, ani na léčbu čaji a teplem. Stačilo, aby mě lehce ovál větřík a okamžitě jsem půl hodiny kýchala, smrkala a po pár dnech už jsem smrkala i krev z odřeného nosu. V krku už mě ale nebolelo, i když mi do něj stíkaly hleny, které jsem nestíhala mnohdy ani vysmrkat. Poté mi dokonce naskočil náběh na zánět močového měchýře, který jsem sice "zaléčila", ale zůstal mi pocit náhlého nutkání na WC až doteď. Po pár dalších dnech se dostavily zimnice a neskutečné bolesti svalů v nohou. Měla jsem podezření na boreliózu, ale chtěla jsem jít k lékařce, až se mi udělá flek. Předevčírem jsem ale volala s mamkou, která mi řekla, že se z boreliózy právě léčí, a když mi řekla, že také neměla flek (pouze jí zrůžověla noha, do které se jí klíště zakouslo), ale měla příznaky virózy, upalovala jsem hned dnes k lékařce. A samozřejmě boreliózu mám, jako bonus jsem dostala na 20 dní ATB. ~:-D Takže maminky a ostatní, dávejte si hodně velký pozor!
komurka 105865
18.6.2015 13:14:10
Dobrý den, chtěla bych poprosit o vaše zkušenosti. V sobotu jsme si u rodičů vyzvedli 2letého syna a měl na nožičce červený flek, zřejmě štípenec od hmyzu. Ten se mu prý objevil v pátek, ale nikdo si nevšiml. co ho štíplo. Začala jsem mu podávat Fenistil kapky a mazat Fenistilovou mastí. Poté začala mít skvrna charakter erythema migrans, tak jsem s ním raději v pondělí jela k doktorce. Ta naznala. že by to i borelioza mohla být a pozvala nás 9. 7. na odběr krve. Do té doby by byl výsledek falešně negativní. Jenže já mám pořád strašný strach a syna neustále pozoruji. Flek už mu úplně zmizel, i když už jsem mu ani nic nedávala. Včera večer měl zvýšenou teplotu 37, 4, ale dnes ráno už zase nic. Máte někdo podobnou zkušenost. Mohu pro něj něco víc teď udělat nebo jen bezradně čekat. Předem děkuji za odpovědi.
martas
  • 
18.6.2015 8:57:00
Diky moc za prispevek,
vidim to u sebe jak pres kopirak. Jak jste nasla doktora, ktery provedl prislusne testy a nasadil spravnou lecbu? Muj doktor myslim presne vasim nejhorsim snum, odmita souvislost s jiz prodelanou boreliozou a posila me na neurologie, rehabilitace s klouby, na ocni atd..
x
  • 
18.6.2015 7:54:21
Podívej se na stránky www.borelioza.cz.
martas
  • 
18.6.2015 7:42:11
Pred rokem a pul jsem byl lecen boreliozu (3tydny antibiotiky). Mel jem velke problemy s unavou i po vyspani, paleni oci, a doktor tvrdil vsemozne nesmyslne priciny jako "psychycka zatez v prtnerskem souziti-lecba psycholog; nedostatk pohybu-rehabilitace" az nastesti jsem objevil velmi slabou temer nerozpoznatelnou skvrnu na stehne, takze me poslal za kozarem pro podezreni na ekzem nebo plysen. A ten nastesti konecne diagnostikoval spravne boreliozu. Ted po toce a pul se velka unava a paleni oci opet vratila a k tomu pribyly i chronicke bolesti zad a hlavy. A ta sejna doktorka opet dokla odmita kakoukoli moznost souvislosti s predchozi boreliozou ("prece byla vylecena"], opet miso testu me posila na nesmyslne rehabilitace zad a navrhuje psychyatrika vysetreni s antidepresivnimi medikamenty .... Ja v teto situaci muzu odhalit a dolecit boreliozu.?
.kili. 125672
5.6.2015 13:41:46
- " bych to měla ještě s lékařkou zkonzultovat? "

to já nemohu seriosně posoudit. Výhoda PNC oproti amoxicilinu je v tom, že nepřínáší střevní dysmikrobii a i další nežádoucí účinky jsou při něm vzácné

- "je třeba nějaký šetřicí režim? "

tak jako při nemoci, úměrně její závažnosti. Asi by mělo stačit vyvarovat se extrémní fysické zátěži.
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 3804  [Dalších 3044 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.