| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 3804  [Dalších 3034 >>]
Katka
  • 
5.6.2015 13:22:13
Zapomněla jsem uvést jeho hmotnost - má 20 kg. Když píšete na dolní hranici, mám to tedy tak nechat nebo bych to měla ještě s lékařkou zkonzultovat? Říkám si, že snad ví, co dělá, ale stejně se ráda zeptám i Vás. Nerada bych, aby se to nedoléčilo a neměl pak nějaké závažnější problémy. Jinak mu nic není, žádná únava ani bolesti, je třeba nějaký šetřicí režim?
.kili. 125672
5.6.2015 13:06:12
- "poučovat ženu o slušnosti je neslušné už samo o sobě."

madame, někdy je to ale zapotřebí. Nicméně já jsem Vás o slušnmosti nikterak nepoučoval.

- "A není poněkud nabubřelé tady dělat soudy o přístupu a inteligenci jiných?"

skutečně byste takové soudy činit neměla, já Vás k nim nenabádám

- " názor, že školská medicína není vševědoucí a dnes pro spoustu lidí je už nedostačující a hodně problematická, je naprosto legitimní a pokud tohle někdo zpochybňuje, daleko víc to vypovídá o něm než o těch, co hledají alternativy."

nikdo a tám méně já nikomu nebrání mít názor a hledat cokoli.
Natascha 56212
5.6.2015 12:59:57
Vážený, poučovat ženu o slušnosti je neslušné už samo o sobě.~Rv
A není poněkud nabubřelé tady dělat soudy o přístupu a inteligenci jiných?
Každý ať si najde informace a zdroje které mu vyhovují, názor, že školská medicína není vševědoucí a dnes pro spoustu lidí je už nedostačující a hodně problematická, je naprosto legitimní a pokud tohle někdo zpochybňuje, daleko víc to vypovídá o něm než o těch, co hledají alternativy.
.kili. 125672
5.6.2015 12:57:31
" poslušné ovce, které poslouchají pana dochtora"

nikdo nepožaduje poslušnost, ale slušnost. Rozdíl mezi významem těchto dvou slov jste dosud nejspíe nepostřehla. Stejně tak Vám klamné předjímání snad dává myslit si, že tu někdo mluví a jiný poslouchá. Ale možná máte nějakou jinou inetovou techniku než běžná i-netová chata.
.kili. 125672
5.6.2015 12:54:44
- "ještě další 3 podobné "fleky".!

to znamená, že jde o časné disseminované onemocnění, s projevy 3-12 týdnů po infekci přisátým klíštětem (nymfou)

- "bych potřebovala Váš názor."

já ale nic nevymyslím, čili nesděluji nějký názor, ale to, co je konsensuálně obecně přijato

- " léčba měla být minimálně 4 týdny"

délka terapie pro erythema migrans je 14-21 dnů

- " lékem volby u dětí amoxicilin"

ano, tak to je, proč dostal V-penicilin netuším. Nicméně naprostá většina borrelií je na PNC citlivá. Některá SPC uvádějí erythema migrans jako indikaci k terapii V-Penicilinem u dětí.

- "v dávce 1000 mg/den, tzn. rozdělený do 3 dávek "

šestileté dítko má při výšce cca 120 cm hmotnost kolem 22 kg,
dávka je v daném případě (hmotnost 22 kg) na dolní hranici

(1,5 - 1,5 - 1 tableta) na 21 dní. Je to dostačující?
Natascha 56212
5.6.2015 12:41:33
Jistě, především poslušné ovce, které poslouchají pana dochtora.~R^
Katka
  • 
5.6.2015 11:58:07
Kili, prosím Vás o názor, když Vás tu vidím. Synovi (6 let) se minulý víkend udělal divný flek kolem pupíku. Je alergik, mívá suchou kůži a někdy flíček na těle, tak jsem tomu nepřikládala zpočátku význam. Klíště jsme nezaznamenali...Nicméně včera večer se mi zdálo, že se to zvětšilo, nezdálo se mi zejména to ohraničení. Tak jsem ho pořádně prohlédla celého a našla ještě další 3 podobné "fleky". To už jsem se začala obávat, že to může být erythema migrans. Hned ráno jsme byli u lékařky, která podezření potvrdila a nasadila ATB terapii. Nicméně tady bych potřebovala Váš názor. Podle posledních studií jsem se dočetla, že by léčba měla být minimálně 4 týdny, lékem volby u dětí amoxicilin. Syn dostal V-penicilin v dávce 1000 mg/den, tzn. rozdělený do 3 dávek (1,5 - 1,5 - 1 tableta) na 21 dní. Je to dostačující?
Moc Vám děkuji!
.kili. 125672
5.6.2015 11:20:21
" nerozumíme textu, nejsme schopni najít seriózní informace, nejsme schopni kriticky myslet, nejsme schopni seriózně diskutovat "

řekl bych, že Vy sice nikoli, ale většina ostatních toho schopna je
Natascha 56212
5.6.2015 10:42:51
Ještě že tady máme toho nejchytřejšího, který nám nikdy neopomene sdělit, že nerozumíme textu, nejsme schopni najít seriózní informace, nejsme schopni kriticky myslet, nejsme schopni seriózně diskutovat - to umí jen on.~g~

.kili. 125672
5.6.2015 7:15:51
- " tato nemoc mívá právě u dětí mírnější průběh."

no, to není až tak pravda. Lze to říci obecně, nicméně vážné průběhy s následky i celoživotními jsou i u dětí, a to i výraznější než u dospělých.

- " Zkuste si nejprve něco načíst než necháte děti očkovat."

zkuste to také. Krom toho čtenému texu je potřeba rozumět a také není pro mnohé snadné najít seriosní informační zdroj.
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 3804  [Dalších 3034 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.