| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 3804  [Dalších 2854 >>]
Janet+sluníčko:-) 75570
2.6.2014 14:35:47
Děkuju. Žádný flek neměla. Jen vloni v létě - když byla poštípána komárem/ovádem - nevím přesně čím. Tak měla velký flek, nateklý. Ale spíše nateklý štípanec. Než takový ten flek ohraničený se světlým prostředkem (jak je zobrazováno na internetu). Kdybych si všimla něčeho takového, tak rozhodně s ní hned pádím k lékařce.
Ale to bylo vloni někdy koncem léta. Od té doby nic.
Z čeho usuzujete, že k nákaze došlo až letos (vím, že trvá nejméně šest týdnů, než se protilátky projeví v krvi, takže to má nejméně tak od začátku dubna - to by pak naplňovalo těch šest týdnů - na odběrech jsme byli někdy v první polovině května). Proč myslíte, že to nemůže mít už od loňska v sobě? Toho já se právě bojím nejvíce, že už to má skoro rok v sobě - tu boreliozu, a tím pádem už v pokročilé fázi.
.kili. 125672
2.6.2014 14:02:46
- Vyplývá podle Vás z toho, že se jedná o časný záchyt boreliozy? A nebo že je to už dlouhodobě v těle? Proč ?

Předně mám za nezbytné sdělit, že nic není podle mne.

Uvedenž nález ze serologického vyšetření naplňuje kriteria pro serologickou diagnosu borreliové infekce (vysoký IP v Anti -Borrelia/IgG ELISA, protilátky ve třídě IgG proti nejméně pěti antigenům a ve třídě IgM proti dvěma antigenům
v konfirmačním testu - WESTERNBLOT)

K nákaze došlo nejméně 6 týdnů před odběrem vyšetřené krve. (to je doba, za kterou se imunitní odezva objeví). Pokud neměla solitární erythema migrans, pak lue i říci, že k nákaze došlo v době 3 týdny - 3 měsíce před nástupem potíží).

Janet+sluníčko:-) 75570
2.6.2014 13:11:08
Dcera osm let, občasné bolesti hlavy v jednom místě nad pravým okem. Občas si stěžuje na pálení jakoby pod kůží - které rychle přejde. Jinak je opravdu nadmíru živá. Antibiotika bere třetí týden (Duomox 500 co osm hodin):
výsledky cca měsíc staré:
S Borrelia burg. sl. IgG 11,91 (ref.mez 0,00 - 1,00)
S Borrelia burg. sl. IgM 1,44 (ref.mez 0,00 - 1,00)

Roztestování:
S Borrelia WB IgG pozitivní
S Borrelia WB IgM pozitivní

Borrelia Western-Blot IgG:
VIsE pozitivní
p83 pozitivní
p41 negativní
p39 pozitivní
OspA pozitivní
p21 negativní
p19 negativní
p17 pozitivní

Borrelia Western Blot IgM:
VIsE negativní
p41 pozitivní
p39 negativní
OspC pozitivní

Vyplývá podle Vás, Kili, z toho, že se jedná o časný záchyt boreliozy? A nebo že je to už dlouhodobě v těle? A proč?

Děkuji moc za vysvětlení.
.kili. 125672
2.6.2014 7:13:38
" jsou lékaři, kteří předpokládají "

kteří lékaři ? Jak a kde svůj předpoklad vyjádřili ?
.kili. 125672
2.6.2014 7:04:40
"některé příspěvky za impertinentní a přehnané. I tento váš příspěvek za takový považuji."

to je možné. Já ne. O přehnaném jsem já nic nepsal. Za impertinentní jsem označil osobní invektivy. Nic v příspěvku, na který reagujete, není osobního.

- "Faktem totiž je, že v některých druzích hmyzu (blechy, mouchy) byly spirochety nalezeny a jsou lékaři, kteří předpokládají nepřímý přenos z rozdrceného těla mikrotraumaty v kůži. Nechápu, proč by vosa nemohla mít v sobě Borelie, moucha také nesaje krev..."

Je možné, že to nechápete. Nicméně pseudopolemika se týká mnou podané informace, že není žádný důkaz pro přenos borreliií jiným přenašeřem než je klíště.

http://www.cdc.gov/lyme/transmission/
radbuza
  • 
1.6.2014 20:24:46
Označil jste tu některé příspěvky za impertinentní a přehnané. I tento váš příspěvek za takový považuji.

Faktem totiž je, že v některých druzích hmyzu (blechy, mouchy) byly spirochety nalezeny a jsou lékaři, kteří předpokládají nepřímý přenos z rozdrceného těla mikrotraumaty v kůži. Rovněž byly nalezeny žijící bakterie v moči některých savců.

Nechápu, proč by vosa nemohla mít v sobě Borelie, moucha také nesaje krev...
Natascha 56212
1.6.2014 15:27:48
Právě jsem shlédla velmi zajímavý pořad o klíšťatech na zahraniční televizi. Prokázala se souvislost mezi zvýšeným počtem případů boreliózy a přemnožením lesní zvěře. Tím, že myslivci v zimě krmí zvěř, je jí až 3x více než by bylo přirozeně žádoucí, a tudíž přemnožená i nakažená klíšťata. Tak to je pro mě nové.
.kili. 125672
1.6.2014 13:12:38
"Zpráva z hematologické laboratoře:
Infekce druhem Borrelia je pravděpodobná, může se jednat o 2. nebo 3. stádium onemocnění."

Věřím, že je to nějaké sdělení či zpráva.
Já ale neznám takové dělení borreliových infekcí.
Pam-pela 97353
1.6.2014 13:02:04
LenkoMad a nezkoušeli jste ještě jinou léčbu?
Ono někdy to nejde ~7~ nijak, nic není samospasitelné a každá nemoc sice je léčitelná, ale nikoli každý člověk.
Ale než se koukat na to, jak je ten milovaný člověk ničen... ~d~

Mně ta mamčina nemoc dovedla k homeopatii a tím pádem vím, že zmůže hrozně moc, pokud je to samozřejmě možné. A naděje je vždycky.
U mamky se ji podařilo ze dne na den probudit u komatu, rozmluvit ji...a výraznou změnu stavu k lepšímu jsem zažila několikrát...jenže tam vždycky jakoby zasáhla vyšší moc a srazila vše zpět a ještě hůř - jednou ji lékaři voperovali shunt a tím zvrátili zdárný běh uzdravování, poškodili zřejmě řečové centum, pak jim v nemocnici spadla "otevřenou" hlavou na kolečko od postele, pak jí onen shunt vytrhli z hlavy, protože měli pocit, že umírá a nepotřebuje ho.
Takže to nakonec dopadlo špatně tak, jak jsem psala...

Ale prostě jsem zažila, že to jde i takhle vážných nemocí, a že pokud by nenastaly ty objektivní okolnosti, které jsme nemohli ovlivnit, pak že stav se po podání homeo lepšil velmi výrazně.
Nevzdávala bych to jen tím, že to nejde klasickou léčbou. Ona prostě není všemocná.
~x~

Pam-pela 97353
1.6.2014 12:49:33
První stádium onemocnění (jak jsem to pochopila) je právě to po přímé infekci. Je nejlépe léčitelné a má se za to, že jde vyléčit beze zbytku. Patří do toho právě ten chřipkový stav, teplota, únavnost, malátnost, skvrna na kůži.
To může tak do měsíce zmizet a nastane klid....člověk si myslí, že je zdravý, "chřipka" přešla.

Druhé stádium se může projevit znovu tím, čím na počátku (asi krom té skvrny) - únavností, malátností, bolestí hlavy, různými záněty a bolestí kloubů, srdce, obrna lícního nervu...

Třetí stádium může přijít klidně po několika letech (v tom je právě ta nemoc zákeřná) s tím, že to vše přechází do chronického stádia, změny začínají být nevratné, ztenčuje se kůže...postižena může být i psychika a mozek.

V druhém a třetím stádiu bych já osobně určitě přibrala ještě něco ke klasické medicíně... ~x~, protože podle mne pouhá ATB (i když velmi potřebná) nedokážou pomoct plně a je potřeba něčím organismus podpořit.

A jednala bych rychle, žádné třítýdenní prostoje ~x~
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 3804  [Dalších 2854 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.