Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pam-pela | 97353 |
|
|
1.6.2014 12:37:45
Natascho, já jsem nechtěla zbytečně děsit, samozřejmě mamka by výjimka...mě jen příšerně naštval ten rádoby vědátor, co si nevidí na špičku nosu.
Kolikrát jsem mu to už psala, co se u nás dělo i bez klíštěte a druzí tady psali svoje zkušenosti...a on si pořád mele svou...to je opravdu trestuhodná ignorance, na kterou pak mohou nemocní doplatit. Mamka brala ATB 3 týdny intravenózně na infekčním, ale u ní to opravdu bylo už velmi rozjeté a to poškození veliké. Byla to vždycky krásná ženská plná života a to chátrání bylo vidět. Trvalo to právě ty tři roky, těsně před tím průšvihem ji posílali dokonce na psychiatrii, že si problémy vymýšlí, že to tak nemůže být ...Já jsem přemýšlela, že jestli tě nechtějí vzít na infekčním, zkus zatím dobrého revmatologa - ta naše revmatoložka (kamarádčina teta) právě říkala, že borelióza se leckdy projeví právě až při problémech s klouby a že ji často odhalí teprve revmatologové a umí s ní zacházet. A taky ji s úspěchem dokážu odléčit a hlavně pak i hlídat...ona je sice starší paní těsně před důchodem, ale vždycky přístupná (na rozdíl od některých dr.) všemu novému, pořád studuje a hledá nové informace. Ta právě poprsvé přišla s tou info o různém savém hmyzu...a jak je vidět, měla pravdu. tedy na tom kongresu měli. Jenže jak říkám, v našem případě už bylo pozdě... Proto jsem psala, aby ses nenechala odbýt. Je třeba to odléčit - zastavit a pak i hlídat, může se aktivovat při zátěži (stresu, nějaké větší nemoci a tak). Ony se ukrývají do buněk a imunitní systém je tím pádem neumí odhalit. Nedávno tu někdo radil nějakého skvělého homeopata - zkusila bych nějakou přídatnou léčbu pro rychlejší léčení a regeneraci a současně to i posílí imunitu. Docela dobré výsledky má i autopatie Čehovského, to může dokonce člověk dělat i doma zadarmo , jen možná při takovémhle onemocnění bych spíš vyhledala odborníka.Podpořit léčení se dá i třeba čínskou medicínou, bylinkami a tak...a ta ATB dlouhodobě, to musí taky určit lékař - ale opravdu někdo, kdo ví, oč jde. Naše obvoďačka dává ATB na týden, to je ale podle jiných naprosto nedostačující....asi jen to, kdo s touhle mrchou (myslím nemoc) přišli do styku, vědí, co dokáže. Osobně bych udělal cokoliv, čemu bych důvěřovala...abych se uzdravila. ![]() |
| Natascha | 56212 |
|
|
1.6.2014 12:24:48
"to nevím co to je"
Zpráva z hematologické laboratoře: "Infekce druhem Borrelia je pravděpodobná, může se jednat o 2. nebo 3. stádium onemocnění." |
| Natascha | 56212 |
|
|
1.6.2014 12:22:49
Moc děkuji.
![]() |
| .kili. | 125672 |
|
1.6.2014 12:13:56
- "v mém případě 2. nebo 3. stádium onemocnění"
to nevím co to je - "Boreliosis IgG IP =1.569 pozitivní, Boreliosis IgM IP=2.294. oba index ypoměrně nízké, byť již positivní, jde o vyšetření ELISA, tedy sensitivita vysoká, ale specificita neurčena (není WESTERNBLOT) - "Bolesti kloubů tak velké, že v noci prakticky nespím, běžné léky proti bolesti nezabírají. Můžete mi něco poradit? " to běru nemohu, jednak se nevyznám ve zdravotní péči o dospělé, jednak konkretní rady těžko poskytnout na základě takto vágních údajů a bez vyšetření, už jsem tunkde psal, že je nutné řádné anamnestické a fysikální vyšetření, na jejich základě pak určit potřebná vyšetření pomocná a laboratorní, nálezy dát dohromady tak, aby jednotlivé kaménky daly mosaiku čitelné obrazu. Obecně mohu sdělit, že arthritida dospělých je pozdním onemocněním (projevujícím se za více než dva měsíce po infekci borreliemi), a že pro děti je pro arthritidu (která je u nich v Evropě řazena mezi časná disseminovaná onemocnění) dle IDSA patřičná terapie perorálně podávanými léky (oral regimen) 28 dnů, první volbou je amoxicilin, druhou doxycyklin (u dětí starších než 8 let) s výhodou lepšího průniku do CNS a efektem i proti Anaplasma phagocytophyllum - "A - je mně úplně jedno, co mě štíplo" tak jistě že je to jedno, pokud máte borrelia arthrotidu, nemusíte se už starat o to, co ty borrelie na Vás přeneslo. Otázka jem, zda se skutečně jedná o borrelia arthrotitu, nález potilátek IgG by tomu mohlnasvědžovat, ale plnení kriterií nelze určit bez konfirmace (vyš. WESTERNBLOTem). |
| Natascha | 56212 |
|
|
1.6.2014 11:21:35
Kili, v mém případě 2. nebo 3. stádium onemocnění, Boreliosis IgG IP=1.569 pozitivní, Boreliosis IgM IP=2.294. Bolesti kloubů tak velké, že v noci prakticky nespím, běžné léky proti bolesti nezabírají. Můžete mi něco poradit? ATB beru dva týdny, DoxyHexal.
A - je mně úplně jedno, co mě štíplo. ![]() |
| .kili. | 125672 |
|
1.6.2014 9:02:42
"i když - kdo ví "
Μίνωα, Δαίδαλος, Ίκαρος Zdroj : μύθος, Μυθολογικά αρχέτυπα - Αρχαία Ελλάδα. |
| .kili. | 125672 |
|
1.6.2014 8:39:43
" do vesmíru se začalo lítat až v minulém století "
to je dobrý příklad. Kdyby lidé začali létat do vesmíru zkusmp a ne na základě důkazů vědy,za předpokladu, že sice to či ono nemá důkaz, ale to neznamená, že to nejde, mohlo by se jim to sice někdy nějak máhodně podařit, ale stály by za tím bezpočty obětí. Jedna věc je myšlenka, nápad, druhý věc je převedení do faktu, tedy důkaz, třetí věc je možnost realisace. Převedeno zopět, poskytovatel zdravotní péče není od toho, aby zkoumal na lidech, zda jeho názory a nápady přece jen nebudou dobré. Jedna věc je výzkum, zahrnující nápady, druhá věc je potvrzení objeveného, třetí věc realisace. Pokud někdo žádá realisaci intuitivnách nápadů, je bloud, pokud někdo realisuje intuice při poskytování zdravotní péče, je šarlatán. |
| .kili. | 125672 |
|
1.6.2014 8:28:18
"mě zajímá Váš názor "
OK, akorát že já Vám těžko sdělím svůj názor, kdežto Vým mohu sdělit, zda nález onoho vyšetření splňuje ř nesplňuje kriteria IDSA pro serologickou diagnosu. Medicína není věcí názporu, ale faktu. Názor lze mít a uplatnit toliko tehdy, pokud medicína dává varianty. |
| .kili. | 125672 |
|
1.6.2014 8:23:18
- Ldívat se na nemoci a problémy s klapkami na očích a pouze optikou dokázaného, aniž by byl dotyčný ochoten připustit jakoukoli jinou variantu, se rovná tomu šarlatánství a tmářství"
no to je Váš dojem. Nicméně ten, kdo poskytuje udravotní péči, je povinen poskytnout ji lege artis a ne skrze smyšlené varianty. Lege artis, to je na základě EBM, na základě primum non nocere, na základě bezpečí poskytované péče. Poskytovat zdravotní péči, to není pohled na nemoc, kdežto na nemocného. Právě prto není medicína šarlatánstvím. - "nemohla bych důvěřovat doktorovi, který takto postupuje." nikdo Vás k tomu nenutí - "Je to jako nepřipustit vliv psychiky na somatiku." To není analogon tomu, co píšete. Vliv psychosociálních faktorů je prokázán. - "Je to jako nepřipustit, že děti nejsou líní Spratci, ale mohou trpět specifickými poruchami učení." ani to není případné analogon, poruchy učení a nejen ty jsou prokázány, ba mají i svá diagnostická kriteria. - "Je to jako nepřipustit, že je účinné klokánkování." ne, je to zcela něco jiného. - "Je to jako nepřipustit, že se s pacientem, jako s laikem, musí vést dialog." nevím, zda nmusí, ale obecně je rozmluva protežována. Těžko ovšem vést dialog, pokud si pacient bude počínat jako Vy zde a tvrdit, že něco neprokázaného existuje a na základě toho tvrzení bude žádat tu kterou péči. - "Je to jako nepřipustit ambulantní porod jako smrtelně nebezpečnou věc." ne, tzv. " ambulantní porod " je možná způsob péče za jistých daných podmínek. Není to nic podobného tvrzení, že existuje něco, co není dokázáno. |
| Binturongg | 104880 |
|
|
31.5.2014 23:06:41
Šuplík - nojo, ale tak je to se vším, to se podle mě vůbec nedá srovnávat
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.