| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 970] Názory 971980 z 3804  [Dalších 2824 >>]
magrata1 95172
31.5.2014 21:09:02
únavový syndrom jsem měla ještě tak 2 roky po léčbě, paměť přestala zlobit dřív, tak po roce a půl. Únava až k mdlobě, stačilo pověsit prádlo a musela jsem jít hodinu ležet. Klouby jsem zasažené neměla. Ale zas mi nastartovala Bechtěrevovu nemoc.
.kili. 125672
31.5.2014 21:08:35
- " kdyby všichni postupovali jen podle toho, co je dokázáno a nemysleli vlastní hlavou a neuměli pracovat s nedokázanými variantami, stále ještě žijeme na placce, kolem které se otáčí Slunce, pouštíme žilou krvácejícím, aby se jim rychleji obnovila krev a neznáme antibiotika."

moc nechápu, co tím chcete naznačit, snad ne to, že kdyý něco není prokázáno, tak to jistě existuje.

- "V medicíně a nejen v ní, je spousta situací, chorob, jevů, které prostě do žádných odkazů ani tabulek nenacpete, a pokud se o to budete zavile pokoušet, poškodíte pacienta - to jsem nepřehnala."

to, co jste napsala v onom příspěvku, to jste přehnala ve vécero ohledech.
Jinak k Vaší přednášce o medicíně Vám prozradím, že pokud by se držela intuicí, zařadila by se mezi šarlatánství.

.kili. 125672
31.5.2014 21:02:43
"nepůsobíte důvěryhodně"

no, to se nedá nic dělat. A co CDC, to je nebo není důvěryhodné ?

- "lékař, který chodí diskutovat na maminkovský server na mě působí divně "

je tomožné. A co já s tím? Mí to něco společnégo se způsobem přenosu borelií na člověka ?
Binturongg 104880
31.5.2014 21:01:53
kili - kdyby všichni postupovali jen podle toho, co je dokázáno a nemysleli vlastní hlavou a neuměli pracovat s nedokázanými variantami, stále ještě žijeme na placce, kolem které se otáčí Slunce, pouštíme žilou krvácejícím, aby se jim rychleji obnovila krev a neznáme antibiotika.

V medicíně a nejen v ní, je spousta situací, chorob, jevů, které prostě do žádných odkazů ani tabulek nenacpete, a pokud se o to budete zavile pokoušet, poškodíte pacienta - to jsem nepřehnala.
Ony totiž nějaké vědecké závěry nepoškodí nikoho, to až ti, kdo s těmito (většinou potřebnými a užitečnými) závěry neumí pracovat ~d~
Luc. 57250
31.5.2014 20:55:31
"Ani vám nesppokytuji žádnou péči. Ani jinak se o Vás nestarám."

- a to je moc dobře :-) nepůsobíte důvěryhodně

.... tak nějak celkově shrnuto lékař, který chodí diskutovat na maminkovský server na mě působí divně ~l~

.kili. 125672
31.5.2014 20:48:52
doplněni : Je velmi snadné takto presentovat intuice a zpochybňovat fakta. Ale oč je to snadnější, o to je to méně věrohodé.

.kili. 125672
31.5.2014 20:45:56
- "Ale nikdo nedokázal, že komár nebo jiný bodavý hmyz NEMŮŽE borelku přenést."

když Vám někdo řekne, že jste něco provedla, bude správné, aby to dokázal, nebo abyste vy dokázala, že jste to neprovedla ? Už od antiky se ví, že
"ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat".

-"Jsou to jen dohady "

výrazně podceňujete znalosti CDC. Možná se někdy někomu podaří objevit, že cesta přenosu borrelií je i jiná než kléštětem, ale zatím se to nepodařilo nikomu. Ani experimetálně, ani retroseptivně, ani nijak, tém méně metaanalysou (hledejte např. v Cocvhran databasi).

Je velmi snadné takto presentovat intuice a zpochybňovat fakta. Ale oč je to snadnější,

- " ani tento odkaz nevyvrací možnost přenosu bodavým hmyzem (ale ani nedokazuje)"

Ne. Tento zdroj jasně uvádí, že není verohodný důkaz pro jiný přenos, než klíštětem.

- "cokoli píšete pro mne neznamená vůbec nic."

já ale po Vás nežádám, aby to pro Vás něco znamenalo. Ani ám nesppokytuji žádnou péči. Ani jinak se o Vás nestarám. Jediné, co jsem uřinil, že jsem tu podal informaci nejprestižnější medicínské instituce, kterou respektují lékaři celého světa. Jak s tím kdo naloží, to není má starost.
.kili. 125672
31.5.2014 20:36:45
"že to tvrdí kili neznamená, že to je pravda."

to netvrdím já, ale CDC, AAP, IDSA a další společnosti medicínské. Tvrdí, že není žádný důkaz pro jiný přenos infekce než klíšťaty. Přečíst si to můžete na stránkách těch společností, resp. CDC, jsou i pro laiky. Na olátku mi můžete dát odkaz na nějaký věrohodný zdroj iformací, který má důkaz o jiném způsobu přenosu.

.kili. 125672
31.5.2014 20:33:35
- "a tak co bych podle Vás měla teď dělat? "

no podle mne nic, já Vám nemohu konkretně radit, když to dítko neznám a nic o něm nevím, ani přesnou diagnosu nemám

- " dětská to prodloužila na tři týdny (Duomox 500 co osm hodin)"

pro terapii jsou guidelines, záleží na tom, o jeké onemocnění jde, pokud bylo dítkovyšetřeno inekčním lůžkovým oddělením či jeho ambulancí, pak předpokládám správný závěr a správnou terapii

- "Proč myslíte že tu boreliozu v sobě nemůže mít už od loňska?"

v jejím případě jde zcela jistě o časné diseminované onemocnění, čili k nálaze došlo nejdříve před 3 a nejpozději před 12 týdny

- " eeg je naprosto v pořádku." Že to od boreliozy - ta bolest hlavy - nebude."

ale to Vám sdělila dvě věci. Jednak, že potíže nemají odraz v eeg, jednak, že se jí ty potíže nejeví jako postižení mozku při borreliose. TO je OK každé zvláště.

- "Že prý to by byl nález jiný, pokud by tam bylo nějaké "postižení" boreliozy. "

rozuimím tomu tak, že Vám sdělila, že nejde o eeg změny, které by svědřily pro zánětlivé postižení mozku, a to bez ohledu na původce. EEG patognomicképro borreliosu neexistuje.

- " Dobrat antibiotika a pak na kontrolu po třech měsících, jak nám řekli na infekčním - na kontrolní odběry?"

Jak jsem psal, konkretně nemohu posoudit postup péče, když neznám dítko. Odhadem bych řekl, že Duomox je správná volba, délka podávání je daná pravidly, takže těžko mohu říci jak dlouho užívat, když nevím oř konkretně jde. Ale na druhou stranu, nic se asi nestane, pokud bude užívat týdny tři. Nějaká probiotika by se už ale po tak dlouhé terapii hodila.

Co kontrolních "odběrů" se týýká, to nevím, co kdo chce kontrolovat a proč, takže také neporadím. Vyšetření protilátkové odezvy na borrelie po terapii je zbytečné.
Luc. 57250
31.5.2014 20:29:48
Ale nikdo nedokázal, že komár nebo jiný bodavý hmyz NEMŮŽE borelku přenést.

Jsou jen dohady.

Nemůžu říct, zda je tento zdroj pro mne důvěryhodný, protože ho neznám. Nicméně ani tento odkaz nevyvrací možnost přenosu bodavým hmyzem (ale ani nedokazuje).

Věřím svému lékaři, kdyby to tak nebylo, nechodím k němu.

Vás kili neznám, nic o Vás nevím, takže cokoli píšete pro mne neznamená vůbec nic.

[<<Předchozích 970] Názory 971980 z 3804  [Dalších 2824 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.