| daba+holčička | 55689 |
|
|
4.11.2011 19:04:15
nevím s náma na táboře byly "teoretické" epileptičky dvě, jedna dokonce na lékách. Bývá tam zdravotník - většinou sestra nebo lékař, tak je nakonec pod kvalifikovanějším dohledem než s tebou ;) a v případě že se bude topit v rybníce, věřím že jí spíš vytáhne statný vedoucí, než třeba já jako matka
![]() |
| Lída. | 2139 |
|
|
4.11.2011 19:03:23
sally přesně. Bylo nás ve třídě víc, každý měl úlevu z tělocviku na něco jiného, měli jsme i holku s korzetem a v životě se nikdo nikomu nesmál. Ostatní to přijali jako fakt a neřešilo se to. Učitelka to musí dětem vysvětlit a dohlédnout na to.
Nemyslím, že by přes to švihadlo měla skákat, když to bude tu nohu moc zatěžovat. Nevím, jak to mají skákat, jestli snožmo, nebo "jít." Jestli jít, nemohla by tu nemocnou nožičku zvedat jako první? Možná by to pak líp uhlídala. |
| novaNIaris | 122484 |
|
4.11.2011 19:03:23
Spíš aby ji ta urputnost časem nezlomila
|
| novaNIaris | 122484 |
|
4.11.2011 19:02:14
Ru úlevu na skokové cviky jí napsat nechám, a zkusím se tedy domluvit s učitelkou na něčem "náhradním", za co by bylo hodnocena.
|
| novaNIaris | 122484 |
|
4.11.2011 19:00:52
Nikdo se jí nesměje, nebo o tom zatím nevím, Karol moc věcí nepouští ven....
Učitelka je velmi rozumná žena, která šikanu nesnese. |
| novaNIaris | 122484 |
|
4.11.2011 18:59:07
Tak toto chápu, ani nevíš jak.....
Karolína plavání miluje, plave jak ryba, ale do kroužku plavání nepůjde. Ne kvůli noze. Ale kdo si lajzne vzít do kolektivu ve vodě dítě, u kterého je možnost epi záchvatu? Ne, epilepsii nemá. Ale má kortikální dysplázii, v jejímž důsledku často vzniká epilepsie, a jak mi dnes potvrdil další neurolog, tak je vcelku reálná šance, že u ní záchvat přijde. Ale že je to i možnost, že nepřijde...... A teď babo raď. Do smrti bych si vyčítala, kdyby záchvat dostala zrovna ve vodě. Budu si vyčítat, že ji tedy nepustím, a za třicet let zjistím, že záchvat nepřišel. Troufnu si ji pustit na tábor, kde se děti cachtají v rybníku? Co když přijde záchvat a zrovna si toho nikdo nevšimne, a ona jen tak zajede pod hladinu? Nechám ji sedět celé léto doma? Na tu možnost musím vedoucí upozornit, ale vezmou ji pak???? Když se daří, tak se daří |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
4.11.2011 18:56:37
Sally to formulovala líp.
![]() |
| sally | 3140 |
|
|
4.11.2011 18:54:07
jinak jestli učitelka neřeší to, že se děti někomu smějí, tak bych to znovu řešila s ní, případně s ředitelkou.
Za hlubokého totáče jsem měla úlevy v tělocviku (skolioza) a moje spolužačka dokonce celou základku nosila takový korzet - a nepamatuju si, že by se nám někdo smál nebo to někdo komentoval. Měli jsme i holku s okluzorem, taky nikdo neřešil. |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
4.11.2011 18:54:05
No, ono je to vlastně dobře, že je taková urputná, to se jí bude v životě hodit, zvlášť když bude muset ještě překonávat nějaký handicap. Docela hezké je (pro tebe) přečíst si Slepičí polévku pro duši, 2. porce. Tam jsou právě příběhy o takových lidech, kteří nějak překonali nějaký takový problém, je to povzbuzující. Jak poradit nevím, já jsem typ, že bych si ráda ulevila, pokud bych mohla.
![]() |
| sally | 3140 |
|
|
4.11.2011 18:51:18
DOmluvit s učitelkou, ať především dceru vůbec z těhle věcí nezkouší. Skákat na noze s osteoporozou mi vůbec nepřijde jako dobrý nápad.
A vůbec domluvit s učitelkou, jak to dětem vysvětlit. Formulace, že je dcera nemocná, mi přijde nešťastně generalizující. Spíš bych opravdu definovala alespoň to, že má nemocnou nohu (neboť tvoje dcera není divná, nemocná - jen holt má nemocnou nohu, tak jako někdo třeba nemá v pořádku oči a musí nosit brýle). Dceři to vysvětli, že holt bude z tělocviku dostávat známky za věci, které smí dělat. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.