| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?
  (?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 12948  [Dalších 12628 >>]
Beat 107867
4.11.2011 18:51:17
Tak tvoje dcera je určitě osobnost, když je takhle zaťatá už v první třídě... to je pro ni dobře, že bojuje..
Podstatné je, jakou má na tělocvik učitelku. Je zlvášní, že v první třídě známkuje z přeskoků bez úlevy... a taky nevím, jestli vnímá děti, že se tvojí dceři smějí a nechá to být..
Učím tělocvik a děti přes švihadlo skáčou, ale ti, které mají nějaké omezení a je jasné, že je to nad jejich limit tak dělají něco jiného a nikdo se jim nesměje... to by tak mohl zkusit jednou...
Takže, řeš to s konkrétní učitelkou...
novaNIaris 122484
4.11.2011 18:49:02
To je to. Ona není nemocná, nechce to slyšet, nechce se tak chovat, a už vůůůůbec nechce, aby někdo o tom věděl.
Učitelka to samozřejmě ví, ale dovedeš si představit to rodo točo, kdyby Karolíně oznámkovala snahu a jiné dítě by dostalo třeba dvojku, i když by to přeskočilo víckrát?
Navíc co si budeme nalhávat, když se o ní mezi dětmi rozšíří, že je nemocná, jiná, či cokoliv jiného, tak jí to dají sežrat
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
4.11.2011 18:45:18
A domluvit se nějak s tou učitelkou? Že by jí třeba známkovala snahu nebo tak? A dětem by se vysvětlilo, že je nemocná? Občas třeba děti necvičí, protože jsou nemocné, tomu by snad dcera rozumněla, ne?
novaNIaris 122484
4.11.2011 18:42:00
Dcera je v první třídě, nově má diagnostikovanou lehkou diparetickou DMO.
Vlastně jsem byla ráda, že konečně máme diagnozu.Ale nějak mi to asi dochází až s postupem času, a není mi dvakrát do zpěvu.
O co mi jde.
Její pravá noha je vytočená, je těžká, taková neohrabaná. Dcera má v tělocviku úlevu na běh, ale teď skákali na známky přes švihadlo. Ona jediná nedostala známku, ani jednou nepřeskočila.
Od té doby doma denně bere švihadlo a zkouší. Nejde to. Přeskočila (spíš rychleji překročila švihadlo cca třikrát-ne za sebou). A ona tolik chce, ale ta pravá noha je pomalejší a těžší než levá, to švihadlo se do ní prostě zamotá.
Nechce o tom, že by v tělocviku necvičila skokové cviky (bylo by to rozumné, na té noze je osteoporoza) ani slyšet, ale bude zoufalá z toho, že nedostane známku (prostě to desetkrát za sebou nemá šanci skočit, neskočí to ani dvakrát za sebou).
Příští týden budou šplhat. O její slabosti pravé nohy se už ani nezmiňuju, pravá ruka je taky chabrus, neudrží se. A já prostě nevím, co s ní.Děti se jí budou smát, zase nedostane známku, a bude mi tu křičet a plakat.
Od včerejška s ní po cvičení děláme canisterapii, začínáme s Vojtou, ona si myslela, že výsledky budou hned, nevěří v to cvičení, nevěří ve zlepšení, a mně dochází síly.
Ať udělám cokoliv, tak je to podle ní špatně.
jecidlo 115305
4.11.2011 17:02:56
tak operace se zatim konat nebude, i kdyz do budoucna se ji pry nevyhneme. jdeme na botox, lazne kosumberk a taky budeme zkouset BECKEROVY dlahy. Neznate to nektera? nasla jsem si nejake obrazky ve vyhledavaci, ma ji to pomoct s tou rotaci nozicky. Je tu nekdo kdo je mel?
Renata, www.jakublaga.wz.cz 40946
29.10.2011 20:35:37
Tak jsem nakonec pořídila Kubovi taky Superfitky. Jsou obnošené, ale v pořádku. Jen se chci zeptat jestli náhodou nevíte kde bych mohla koupit do nich stejné, ale nové vložky, teda pokud to vůbec jde??
Iveta - oliverek(tecka)cz
  • 
26.10.2011 8:44:55
Bohuzel, na synergickou si dovolim tvrdit, ze Renata Vodickova je snad jen jedna. Uz jsem ji rikala, ze by mela ty terapeuty vice honit, protoze vetsina potvrdi, ze synergicka u ni a jinde je velky rozdil.

Taky chci syna objednat k Schejbalove. S Arpidou vam to opravdu moc preji a krasne si to tam uzijte. Bud rada, ze jsi se ozvala, kdyz jim zrovna nekdo vypadl. Jinak jako nahradnik se spise dostane ten, kdo tam uz byl. Kamaradka tam tak byla uz nekolikrat.
jecidlo 115305
26.10.2011 7:40:11
no a ktomu jak to zvladam s miminkem, nekdy lip nekdy hur,ale anicka je moc hodne miminko a hlavne: je jen JEDNO!!!~z~~z~ coz pochopi prave jen maminky dvojcat. narodila se o mesic driv, mela 2500g a v 6ti nedelich uz 5200:))sikulka co? akorat bych potrebovala jeden kocar pro marusku a jeden pro anicku~q~ ale je hodne v satku, tak mam volne ruce.
jecidlo 115305
26.10.2011 7:31:54
brebina, ale jo botox a lazne pomohly tam chodila hezky ale vydrzelo to 3 mesice a ted se to hodne zhorsilo, strasne tu nohu vytaci. Podle ortopeda uz jen botox nepomuze a chtel by ji natahnout svaly, aby ji to nedeformovalo nohu a kycle. Lazne si napsat nechame i tak, ale asi zkusime kosumberk, tam je to podle mych informaci v pohode, kdyz potrebuju vzit sourozence nebo s ubytovanim, ne jak v Jankach. je porad dost mala aby tam byla celou dobu beze me. uvidim co mi rekne neurolog a ta schejbalova eventuelne jestli pomuze tech 14 dni v arpide, ale dneska v noci zase nekolikrat brecela ze spani ze ju boli nozicky~7~
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 12948  [Dalších 12628 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.