| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?
  (?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 12948  [Dalších 12618 >>]
Brebina, E+M 26001
25.10.2011 22:39:56
Ahojky Jecidlo~3~

To je smůla, že se malé ta nožka tak zhoršila~o~ takže po botoxu nic moc změna? a lázně taky nic moc??
Jsem ani nezaregistrovala, že máš druhou princeznu~p~
Jak to prosímtě zvládáš s dvojkama a miminečkem?
Zvažuju poslední návštěvu Jánek, ale nevím, nevím, je to tak 50 na 50. Montuje se nám do toho moc věcí, hlavně na jaře zápis do školy - teda žádost o doklad, takže pokud se rozhodneme, tak ne dřív jako v půlce března~d~
jecidlo 115305
25.10.2011 20:31:07
iveta: ne delala to nase rehabka ale ta se tvari, ze tu synergii dela uz dlouho...
ta arpida nevim jak to vybiraji, skoro mi prijde, ze kombinujou lehci postizeni s tezsima, tak nejak asi.
a to se mi podarilo jeste objednat nas ke Schejbalovy abych zkonzultovala tu pripadnou operaci, tak aspon neco pozitivniho jeste
Iveta - oliverek(tecka)cz
  • 
25.10.2011 19:35:29
Jecidlo, ohledne synergicke. Byli jste primo u REnaty Vodickove?
Iveta - oliverek(tecka)cz
  • 
25.10.2011 19:30:46
Tak to se mate s tou Arpidou. My cekame az do zari 2012. A to nas tam maji vest jako nahradniky. No, dobra nahoda. Uzijte si to tam.
Lenka,Ondrášek a Vojtíšek 35089
25.10.2011 14:50:18
Brebino,
dnes tu byla pani z Rane pece a rikala, ze to opravne nejde pobirat soubezne a rodice si musi vybrat jen jednu variantu.
jecidlo 115305
25.10.2011 14:19:12
Po delsi dobe vas zdravime, Anicka uz ma 3,5 mesice, je to krasne a moc hodne miminko, s Maruskou jsme zkusili tu synergickou reflexni, no nemuzu rict ze bych videla rozdil, tapujeme jak o zivot, jezdime hipoterapii a vysledek? dnes jsme byli na ortopedii a pan doktor by chtel marusku operovat hned, hrozne se ji zhorsila leva noha chodi jen po vnejsi spicce leve nozky no vypada to hrozne, navic ted chodit ani nechce, porad breci, ze ju boli nozicky, takze ju vozim v kocarku jak jen to jde. doma je v pohode, ale to vetsinou nekde sedi a hraje si...
no budeme to konzultovat jeste, ale takhle chodit opravdu nemuze nebo ji brzy odejdou kolena i kycle.
nemate prosim nekdo odkaz na nejake prehledne stranky jak je to ted s tema prispevkama jestli mame zkusit zadat znova nebo jak?ja bych si asi nejvic prala prukaz ztp abych mohla parkovat blizko a nemusela tahat 3 deti kilometr daleko jako dneska ke spitalu, kdyz bylo vsude plno a maruska mi na prechodu pro chodce 2x upadla. je to fakt o nervy!!!
jo a dobra zprava, zkusili jsme se prihlasit na pobyt v arpide v ceskyc~o~ budejovicich a oni mi po tydnu dnes volali ze jim nekdo vypadl, takze jedeme od 7do 18 listopadu. A muze jet se mnou bez problemu anicka, takze super, matej holt bude muset vydrzet u babicky.
Brebina, E+M 26001
24.10.2011 19:41:04
ahojky, nevíte někdo, jak je to teď s rodičákem po novém roce??
Jsem byla dneska u neurologa, zavedli jsme řeč na toto téma a říkal mi, že má doma článek, co všechno bude od nového roku s rodičákem a tak. Jeho paní se prý tímto tématem zabývá a tak mi říkal, že rodičák po novém roce už nebude možný pobírat souběžně s PNP. Takže já o něj přijdu, kompnezací trošku bude zvýšení částek na PnP, takže já teď čekám na rozhodnutí jaký stupeň Matýsek získá....
Pro sociálně slabé rodiny s příjme max. 2 násobek životního minima prý bude zaveden nějaký přízpěvek ve výši asi 2.tis. a taky přízpěvek na provoz motorového vozidla se nebude vyplácet ročně, ale prý měsíčně....

Nemáte některá další info??
Díky moc
Brebina, E+M 26001
23.10.2011 10:12:35
Děkuju za kontakt :-D
Renata, www.jakublaga.wz.cz 40946
20.10.2011 20:20:26
Brebino, teď jak jsem tam v Brně v nemocnici s Kubou byla tak tam měli reklamu na tu laboratoř chůze. Normálně si tam můžeš zavolat sama a objednat se, žádné doporučení od lékaře nepotřebuješ. Podle mě ti tam můžou poradit a třeba i nějakou pomůcku "předepsat".
Kdysi jsem se tam taky chtěla objednat, ale někde jsem četla, že je to pro děti, které jakž tak chodí "sami" a to my nejsme. Vím, že tam byla Jana s Tomáškem, takže ji zkus kontaktovat a třeba ti poradí ~x~
http://www.fnbrno.cz/laborator-chuze/k1497
Brebina, E+M 26001
20.10.2011 13:11:30
ahojky, prosím Vás, napište sem něco o té laboratoři chůze. K čemu je to dobré? myslím jako jestli se to provádí i k indikaci "zkratku" na noze a případně ke zhotovení kvalitní obuvy,vkde se na to chodí a taky prosím zda je potřeba tam objednávat od Dr. nebo se dá i sami.

Stále řeším to Matýskovo "napadání" na levou nohu. Od Dr. víme, že má zkratek levého bérce o cca 2-3cm, zatím se to neřeší, napsal nám jen vložky do bot, ale dle mého soudu je to pořád málo. Vždyť když je nožka kratší, tak by se to mělo vyrovnat minimálně vyšším podpatkem,a by se mu nekřivla záda...
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 12948  [Dalších 12618 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.