| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?
  (?)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 12948  [Dalších 12598 >>]
Dalalmánek 116042
19.10.2011 17:30:50
Určitě přinejmenším snížení spasticity. Myslela jsem na vás, ale nic kloudného jsem o té diagnóze nezjistila, hlavně nevím, jekého je to rozsahu. Jak vypadá EEG?
Podívej se na stránky: http://www.rl-corpus.cz/
Hadi a spol 40792
19.10.2011 17:29:14
Vojtovku cvičí i dospěláci, takže určitě nějaké zlepšení bude, jen ti to tedy neumím představit :-( Hodně sil a pevných nervů a brzké posuny :-)
novaNIaris 122484
19.10.2011 17:23:56
Ahoj. Několik měsíců jsme řešili nějaké pohybové problémy s naší čerstvě sedmiletou dcerou, nález z MR mozku nám byl řečen popisující lékařkou jinak než neuroložkou. A upřímně, neuroložčin výklad je nám "sympatičtější". Zároveň máme výsledky z laboratoře chůze.
Klinika, MR i laboratoř chůze ukázali na diparetickou lehkou DMO.
Ke klasické rehabilitaci, ve které hlavně využíváme velký míč, nám přidají Vojtu.

Vojtovku znám, ale spíš u dětí, které s ní začínali v kojeneckém věku.

Jak jsem psala, dceři je 7 let. Můžeme i tak čekat nějaké zlepšení?

Díky, Niaris

Klára
  • 
9.10.2011 21:54:22
Dobrý večer, máme 5-tiletého syna Adámka, který má lehkou, diparetickou formu DMO. Při hledání nějakého masážního olejíčku na uvolnění svalů jsem narazila na přípravek tibetské medicíny Epam 1000. Konzultovala jsem to s neuroložkou, která mi řekla, že na DMo nepomůže, ale ani neublíží. Že může leda tak posílit imunitu. Chtěla jsem se zeptat, zda tu někdo s Epamem 1000 nemáte zkušenost, pozitivní i negativní. Díky Klára
Iveta - oliverek(tecka)cz
  • 
9.10.2011 21:35:16
Renco, je to mozne. Do prace pani doktorky nevidim a nebyla jsem u ni, ale ty ano, takze mozne to je. :-)
Renata, www.jakublaga.wz.cz 40946
9.10.2011 20:58:30
Hani, tak to máte hodně náročné, jste dobří že to vy i Lucka všechno zvládáte ~R^

Šmajdo, gratuluji k Jakubkovi ~;((~x~. S tou krví ve stolici teda zkušenosti nemám, ale neobjevuje se tak třeba nějaká alergie ?? Fakt nevím.

Miskynk, to sis teda užila hodně těžké chvilky s Mišou. Hlavně, že už je to lepší. A jak dlouho bude ten PEG mít? Dokud nepřibere?

Iveto, mrkla jsem, jsi úžasná kolik toho s Oliverkem stíháš ~x~. U toho Ulzibatu mi připadá výsledek stejný jako když dr. v Egyptě opichává ty svalíky na uvolnění, ale je to jen můj laický postřeh ~;)

Iveta - oliverek(tecka)cz
  • 
9.10.2011 17:28:38
Holky, pokud chcete, tak muzete mrknout k nam na stranky. PRave jsem to tam hodila.
www.oliverek.cz
MISKYNK 91294
8.10.2011 14:51:12
Ahojky-nejdříve moc gratuluji k narozeni Jakoubka-.at ti r
oste ku zdravičku.Ted jsme s Mišou 3 týden v nemocnici na operaci pegu-nebylo vubec vyhnuti-nejdříve měl sondu aby se zavodnil a kapačky na jidlo-nebot začal hrozně hubnout a nechtěl vubec jist a pít-měl záchvat musela jsem ho resuscitovat a tak máme pegáčka-ale husté jidlo ji pusou jen tekutiny nutriny-vodu má z pegu-operaci zvládl a já se naučila ho obsluhovat-měl jen 8.20 a ted začíná už přibývat konečně.na váze.Měla jsem hrozný strach ale v pohodě už jsme.
Šmajda 112969
8.10.2011 11:58:42
Ahoj holky.dlouho jsem tu nebyla.nejak jsem to moje tehu nezvladala!ale uz to mam za sebou. 19.9 se mi narodil Jakub,važil 2310g a prisel na svet opet o mesic driv.nevim proc se mu chtelo ven,ale uz je tady. takze nic nezanedbavam a uz cvicime vojtu.:-)
mam jeste dotaz, ve stolici se mu obevila krev.nekdy tam nema nic a pak z toho tam ma cerveno.byla jsem uz i v nemocnici tam ho prohlidli a za dva dny jdu na kontrolu.nemate s tim zkusenosti?
diky Zuzana
Hanka+L+A+V 28463
7.10.2011 22:37:12
Renato Lucka bývá ve stacíku tak do dvou, pak ji vyzvedává manža a vezme s sebou do práce, kde jí pustí pohádky na noťasu a ve čtyři jedou domů. Původně jsme ji chtěli nechávat v tom stacíku, mysleli jsme si, že tam budou něco tvořit, malovat,zpívat atd. Ale bohužel, jak vidíme realitu, tak tam skoro vždycky sedí na gauči s ostatníma a tupě zírají, nebo si leze po zemi, hraček tam moc nemají, nebo občas fakt něco lepí, malujou, prohlíží knížky. Ale je to stacík, kde jsou i klienti KOciánky jako ústavu, kolikrát mají vychozenou už školu a jsou dospělí, kteří tam jsou celoročně a ve stacíku tráví celý den, a ty paní co se o ně starají nemají čas si s nima hrát, nebo je nějak zabavit. Jsou rády, že stíhají dát pití, jídlo a přebalit, dát vyčůrat.
To se nám právě moc nelíbilo, tak ji manža bere aspoň takhle.

Já pro ni jezdit nemůžu, je to přes celý Brno a s menšíma bych strávila půl dne na cestách. Jen občas jedu ke kamarádce, která bydlí asi 5 minut od tam a jsme tam s děckama celý dopo a pak jedu pro Lucku hned po škole, občas ji manža hodí k našim, bydlí kousek od jeho práce, ale taky to nemůže být denně. Takže to pytlíkujem jak to jde.

Ale je fakt, že to Lucka snáší dobře, je moc šikovná!!
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 12948  [Dalších 12598 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.