Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Libule 05/93 a 08/05 | 37632 |
|
|
20.7.2011 18:42:47
ahojte, chtěla bych se zeptat...nevíte, jestli a kolik se smí přivydělávat brigádně při pobírání PnP a RP, které beru na synka.
|
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
20.7.2011 18:37:15
za poštovné a symbolickou částku navíc, dětskou zdravotní a ortopedickou obuv:
- ortopedické boty ORCO vel. 18 - sériové. Boty jsou po stranách zpevněné, což zabrání bortění klemby chodidla. Zapínání kombinované - tkaničky a spona. Stav: velmi dobrý (užívané nechodícím synem). Délka vnitřní stélky: 12 cm. Pořizovací cena byla přes 1500 Kč. - ortopedické boty ORCO - dělané na míru (pro děti s rozdílem nožky 5 mm). Po stranách jsou opět zpevněné a vnitřní vložka je navržena tak, aby podporovala vnitřní klembu chodidla. Zapínání je na tře spony. Stav - velmi dobrý (užívané v době, syn obcházel nábytek - neochozené) Užívané velmi krátce (výrobce nám je asi záměrně udělal tak, aby byli synovi po měsíci malé). Délky vnitřních stélek: levá bota - 14 cm, pravá bota - 14,5 cm. Pořizovací cena byla 3300 Kč. - zdravotní boty DZO vel. 23 - sériové (boty mají zpevněnou patu i strany). Zapínání na 3 přezky - jsou vyšší). Stav - dobrý (synem více a déle užívané - obcházení nábytku, nošené při "chůzi po kolenou". Ideální by bylo koupit do nic vložky. Délka vnitřní stélky - 15 cm. Pořizovací cena přes 1500 Kč. Všechny tyto boty jsou typu sandálek či bačkůrek. Užívané byly synem, který má diagnózu DMO. Jsou vhodné pro děti, které by měly nosit zdravotní obuv. O vhodnosti se doporučuji poradit s ošetřujícím lékařem. Další informaci a fotografie e-mailem. ![]() |
| dusilka | 90098 |
|
|
11.7.2011 9:14:17
Renco ja si to myslela,jen me to tak napadlo
![]() Brebi,to je mi lito,ze Matyskovi zas neco nasli,vojtanovi taky nedavno zjistili,ze po me podedil genetickou mutaci krve a taky ho cekaji pichani injekce do bricha,ale prej az kolem puberty,ze zatim se to u malych deti neresi. |
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
10.7.2011 20:25:27
ahojky,
tak jsme se vrátili z chajdy, dovča je za náma a léto před náma. Koukám, máte tady téma, který jsem taky řešila, když šel Matěj poprvé do školky. Asistentku jsme mu dělala sama, domluvila jsem se s ředitelkou a šlo to. Chodil na 4 hodiny denně a to 10-14 hodin, došli jsme do školky, šlo se na procházku nebo zahradu podle počasí a tak no a pak po obědě šli spát a to jsem si šla kam jsem potřebovala. Teď měl pedagogickou asistentku na 4 hodiny a od září bude mít taky, ale už jenom na 2, no ale zaplať pánbůh za to. No jinak nás v pátek čekal dopis z Olomouce od paní docentky z endokrinologie. Doporučila nám na základě krevních testů zvýšit dávku růstového hormonu a k tomu ještě ráno na lačno přidat půlku tabletky na štítnou žlázu . Testy nedopadly dobře, zřejmně nedokáže v potřebné výši produkovat hormony štítnou žlázou, takže tabletky bude brát zřejmně doživotně Takže už jen doufám, že se nic dalšího nevyvrbí, na podzim jdeme ještě na magnetickou rezonanci..... |
| Renata, www.jakublaga.wz.cz | 40946 |
|
|
10.7.2011 19:58:12
Dusilko, co vím, tak rodičák končí v 7 letech a místo něho už nic jiného není. Nám to v 7 letech skončilo a berem teď jen PNP.
|
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
10.7.2011 12:22:50
Příspěvek na péči snad není jen do 18. let, ale do doby dokud je třeba.
![]() |
| dusilka | 90098 |
|
|
10.7.2011 10:56:37
jeste jsem moc nepochopila jak tu psala jedna maminka,ze kdyz mam dve maly deti,ze si muzu prodlouzit pobyt v domacnosti do 15let.vzdyt přispevek na peci se plati do 18?
|
| dusilka | 90098 |
|
|
10.7.2011 10:53:22
me nabizeli loni udelat si kurz na asistenta,ale rekli mi to hodne pozde takze jsem to nestihla,jinak to nabizi mestky urad,me komkretne pani co nas ma na starost na pispevek na peci.
ja mam jinej dotaz nevite nekdo jak je to kdyz Vojtanovi bude ted 7 a seberou mu rodicovsky prispevek jestli ma narok na naky jiny penize,treba pridavky nebo neco? |
| JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) | 7549 |
|
|
10.7.2011 9:03:42
Platit sama sobě je blbost - akorát by státu odváděla odvody, takže by platila víc, než by pak dostala - aniž by za to cokoli získala...
Je lepší, když ji stacionář nijak oficiálně nevede (někde to není třeba) nebo pokud je někde nutný mít všechny dospělý v evidenci, pak vést matku jako návštěvu (my tak řešili asistentku ve školce). Někde fungujou Centra pro zdravotně postižené, která z grantů hradí právě odvody a rodič platí asistentce pouze čistou mzdu, tak tam by to vyšlo nula od nuly, ale v případě, že asistentem je rodič, by mi přišlo ujetý sepisovat smlouvy, dokládat vzdělání a výpis z trestního rejstříku, psát si výkazy práce... atd. a vlastně odčerpávat grantový peníze těm, kteří mají asistenta z venku. |
| Pawlla | 106336 |
|
9.7.2011 19:39:34
Ano,osobní asistenci můžeš poskytovat sama,je to běžné.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.