Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Martule, 2děti | 112996 |
|
|
9.7.2011 19:16:13
Teď přemýšlím jak by to bylo s tím, že se tím nebudeš živit(vlastní dítě). Plat pro asistenta ti náleží, akorát, že ho platíš sama sobě a kdo ví, časem můžeš dělat asistenta nekomu jinému. Já s tím nemám osobní zkušenost, vycházím z toho co jsem se dověděla od jiných. (A uvažuju o tom sama)
|
|
|
9.7.2011 19:09:27
Když jsi na rodičáku s tím, že do původního zaměstnání nemůžeš nastoupit (např. ses stěhovala) tak to jde. Když ale navíc pracuješ, tak to asi nepůjde, to by ses měla zeptat. Ale znám jednu, která ten kurs dělala při práci, protože má smlouvu na dobou určitou, tak argument "pak budu chtít podporu" zabral.
|
| arsiela, | 59672 |
|
|
9.7.2011 19:05:16
Marto a to jde i když se tím nebudu živit?Když bych dělala asistenta jen pro své dítě?A můžu se takhle přihlásit i když jsem na rodičáku a zároveň pracuji?Asi ne,což.
|
|
|
9.7.2011 18:47:11
Pokud bys potřebovala kurs osobního asistenta (pracovník v soc.službách) a samozřejmě si nemůžeš ho dovolit platit ze svých peněz, máš možnost ho dostat přes Úřad práce. Ale protože každý úřad práce je jiný, musíš se zeptat přímo u vás. Nejdřív se zeptej jestli vůbec takové kursy nabízí. Když jo, zapiš se jako "zájemce" o práci. Vysvětli svou situaci a vysvětli, že tak máš příslib práce. Že stejně za dva roky budeš hledat práci a to bys byla navíc na podpoře, že kdo ví, ale možná se tím chytíš v sociální oblasti. Jako "zájemce" nebudeš dostávat žádnou podporu (ta je pro "uchazeče" o práci), ale měli by ti plně hradit cenu kursu.
|
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
9.7.2011 18:21:03
Děkuji moc za vysvětlení.
|
| arsiela, | 59672 |
|
|
9.7.2011 18:08:40
protže je každej financovanej uplně jinak,aspoň teda u nás.stacík žije z dotací,něco dává město a zbytek cálujou rodiny.Školka má statut školky a cáluje se ze státních peněz(teď nevím pod co patří),prostě je to v podstatě podobné,jako když máš soukromou školku a státní.V soukromé taky platíš mnohem víc.
Tady po mě ve specce taky nechtěj asistenta,ale máme doporučení pro integraci,tak asistenta potřebovat budu(v normoš školce). |
|
|
9.7.2011 17:55:04
Je to s těmi penězi šílené.
![]() Mladšímu budou 3. roky v srpnu. Kdyby to věděla dřív, tak bych ho do té školky přihlásila. Já bl.á jsem ho do školky nehlásila, protože jsem si říkala, že ho stejně nevezmou, když jsem ještě doma. Nakonec jsem zjistila, že oni se na to, jestli jde maminka do práce nebo bude doma vůbec neptali. ![]() |
|
|
9.7.2011 17:51:28
Děkuji moc za informace. Kouknu se na to.
![]() ![]() ![]() |
|
|
9.7.2011 17:45:26
Jinak tajně doufám, že se bude ten stacionář měnit na speciální školku. Potom by jsme měli, podle toho, co mi řekla učitelka, platit 15 Kč na den za všechno + strava.
Já přitom, ale vůbec nechápu, proč se osobní asistence ve stacionáře hradí a ve školce ne. Čekala bych to přesně naopak. Ve stacionáři by na to měli být zařízeni. Proto tam mají přeci tam málo dětí a větší počet učitel. |
| monika+09/11+04/98 | 114095 |
|
|
9.7.2011 17:44:31
Tak to taky nevím, jako za co tolik peněz
. Je to hrůza. S tím hlídáním držím palec ať někoho najdeš a taky bych pomáhala malému sama... A když máš 2 malé děti, můžeš si prodloužit pobyt v domácnosti až do 15 let. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.