| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 460] Názory 461470 z 12948  [Dalších 12478 >>]
Libule 05/93 a 08/05 37632
7.7.2011 15:43:31
Hanko, Mates si s dětma vůbec nehraje, jen je pořád provokuje, to byl v Boskovicíh fakt trest pro mě. Pořád ho hlídat...jen pošťuchovat, kopat.....kdybych tam nebyla a nehlídala ho, tak kdoví co by vymyslel....ani ve školce si nehraje s dětma, je bokem hopsá si sám....vystačí si.(Lucinka si s dětma vyhraje?) Doma ale naši pozornost vyžaduje neustále. Tak mi příjde spíš jako rozmazlenej, veškerá pozornost vždycky patřila jemu, no není divu....už ale fakt nevím, vzteklej bývá taky dost často, ale většinou ve spojení s tím, že mu nerozumím, nemluví moc, no a při vzteku se taky vůbec nezdráhá a švihne do mě, do toho, koho má poruce...když ho ale překřičím, tak se rozbrečí lítostí...My aji teda víc slintáme, a chůze mi příjde, že byla taky lepší.O kousání ani nemluvím...
Myslím, že Lucinka taky jen žárlí, že by chtěla víc vaši pozornosti pro sebe...~;((
Hanka+L+A+V 28463
7.7.2011 13:29:14
Libule já nevím...taky jsem se na to snažila přijít. Jestli je to tím, že toho po ní víc chceme, že se od takhle starýho dítěte čeká víc než že si bude hrát, fakt těžko říct. Psycholožka nám to taky neuměla vysvětlit. LUcka teď mívá strašně často veliký záchvaty vzteku, při jakékoliv příležitosti, kolikrát ani nevím co to spustilo...no to je na tom nejhorší. Při tom vteku ubližuje všem co jsou na dosah, bojím se, kdy začně ubližovat sobě.
Podle neuroložky jsou ty záchvaty vzteku projevem vlastní vůle..ale to si nemyslím.

Tak ať vám Boskovice přinesou nějaký zlepšení!!

Dusilko tak držím palce, aby všechno dobře dopadlo a narodila se vám krásná, zdravá holčička!!
Já jsem si taky myslela, že se Vojta narodí dřív, přece jen porod 19 měsíců po předchozím, denně jsem tahala Lucku, záběr jsem měla slušnej...a nic. Kdyby mě porod nevyvolali, tak je Vojta v břichu ještě dneska ~t~
Snad to u vás bude lepší ~;)
Tak to je váš Vojta dobrej, Lucka se sama nenají...musím jí asistovat. Ne, že by to neuměla, ale nesoustředí se, pořád ju musím povzbuzovat a i tak nakonec ju musím dokrmit.
dusilka 90098
7.7.2011 9:32:51
Vojta ma taky stredni mentalni pasmo,ale taky my vzdycky prisel v pohode:-),teda ne,uplne jasne,ze se lisi od ostatnich deti.pohybove je to porad to samy,ale jsem rada,ze se sam aspon napije a naji.mimco cekame v listopadu,ale cekam,ze to bude driv.jinak to jde nekdy je to lepsi nekdy horsi,ale vse je v pohode tak snad to dobre dopadne,cekame holku tak snad bude odolnejsi nez vojtan ~d~
Libule 05/93 a 08/05 37632
7.7.2011 6:41:07
Hani, čím to může být.....v tomto věku......mně to totiž u Matese příjde taky.......škoda, že vám nedopadla léčebna, možná by pomohla..já teď čekám, jeslti něco na Matýskovi uvidíme (nějaké zlepšení?) vrátili jsme se před týdnem z Boskovic.
Hanka+L+A+V 28463
6.7.2011 23:21:09
Dusilko to vůbec nemusí být váš případ. Lucka by se pravděpodobně zhoršila i kdyby byla sama, jen bychom to asi tak rychle neviděli. Ono srovnání se zdravým dítětem hodně otevře oči.
Nám přišla Lucinka od malička psychicky v pohodě, maximálně na hranici normy...ale jak jsme pak viděli Anežku, co vyváděla už jen s mimikou obličeje, a vůbec, všímání si okolí, vnímání...prostě obrovskej rozdíl. Jenže nám to nedošlo....tak se nám Lucka zdála lepší a možná proto je ten skok až tak velikej teď k horšímu.
Ještě před rokem byla lehce mentálně postižená, už je ve středně těžkým pásmu. Dál by se snad zhoršovat neměla..ale i tak to je dost náročný.
A pohybově, našli jsme nedávno video, co jsme nahrávali když měla Lucka něco před třetím rokem..a pohbově je na tom stejně, chvilkama v něčem i hůř. Třeba byla schopná střídavě lozit po čtyřech, když se snažila a lezla pomalu, což teď už vůbec nedokáže, když se hodně snaží, hopká, ale spíš se radši plazí. A u hraní sedí na patách do W, a hodně padá.

A jak se cítíš, kdy vlastně mimčo čekáte?
Jana,vozík
  • 
6.7.2011 12:06:42
Dobrý den,narazila jsem na tento dotaz náhodou,bližší info na www.r82.cz jsou tam i kontakty a celý katalog.Můžete kontaktovat i mne,poradím ráda.Jana
dusilka 90098
5.7.2011 12:25:31
Ty jo Kubik je sikula,jsem zvedava na nas od zari jak to Vojta zvladne.Hani to mi ani nerikej,ze se Lucka zhorsila od doby co mate jeste mensi deti.To doufam,ze Vojta segru zvladne v pohode,zatim si teda vede svou,ze zadnyho brachu ani segru nechce~8~
Hanka+L+A+V 28463
4.7.2011 23:28:13
Reni tak to vám moc přeju!! Kubík je šikulka a určitě mu to půjde. Jen co vstřebá tu změnu.
To u nás nehrozí, Lucka jde dolů psychicky i fyzicky, nevím, jak moc se na tom podepsalo, že máme další dvě děti a na ni už není tolik času, ale mrzí mě to, to je jasný. Uvidíme, jak jí půjde škola, ale moc nedoufáme.
Renata, www.jakublaga.wz.cz 40946
4.7.2011 22:11:21
To chápu, tak vyberte nějaký ne moc velký. Kuba nosí do školy taky batůžek, ale má tam jen svačinu a misku na oběd, který nedojí ~;). Od nového školního roku se to třeba ale změní, povýšil. Dělali mu nové psychologické vyšetření, protože už plynule mluví a myslí mu to také skvěle takže přechází do nové třídy s novou osnovou, budou na něho kladeny větší nároky a dostane i svůj počítač, na kterém se bude učit. Tak jsem na to zvědavá a zároveň mám obavy, protože jakoukoliv změnu těžce snáší.
Hanka+L+A+V 28463
4.7.2011 21:55:53
Reni díky....já si to rozumově taky říkám...no ale Lucka už se těší a má batoh slíbenej...tak ji zase nechci zklamat.
Přemýšlím že budou mít pracovní sešity spíš, v první třídě budou spíš jen malovat, písmenka psát atd. spíš až ve druhé...tak asi fakt koupím nějakej menší, aby se jí tam vešlo pití, svačina a A4 sešit, ale aby nebyl zase moc hlubokej vevnitř.
U nás to na psaní taky nevidím....za dva roky ve školce a tréninku doma zvládá namalovat půl kolečko, a to fakt trénujem celý dva roky..takže tak.
[<<Předchozích 460] Názory 461470 z 12948  [Dalších 12478 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.