| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 12948  [Dalších 12468 >>]
Renata, www.jakublaga.wz.cz 40946
4.7.2011 20:48:44
Hani, tak já ti teda moc neporadím, protože my jsme do první třídy nepotřebovali vůbec nic, takže jsme žádný batoh ani jiné pomůcky nekupovali. Na jednu stranu ušetříme že ~;), ale na tu druhou je to zase deprimující, protože přicházíme o ty zážitky :-(. Kuba teda není schopný psát takže učebnice i sešity jsou k ničemu. Hodně záleží v jakých osnovách bude Lucka zařazená a co vlastně bude potřebovat by Vám měli říct na té schůzce. Takže i když je to až v posledním týdnu tak bych koupení pomůcek i batohu přece jenom nechala až na potom. Aby jsi fakt nekupovala něco zbytečně ~d~
Hanka+L+A+V 28463
4.7.2011 12:42:38
Holky, co máte dítka školou povinná a jsou na vozíčku...Lucka půjde v září do školy, tak jí vybírám batůžek. Bude ho mít na vozíčku zavěšený za madla, tak bych ráda, aby jí tam nikde nedřel, ale nevím, jak velikej vnitřkem?
Jako jestli děti mají i nějaký učebnice, nebo jen pracovní sešity..prostě vůbec nevím co mám čekat, a na školní schůzku jdem až poslední týden v srpnu, a to bude na koupi batohu už pozdě, navíc ho chcem dát Lucce k narozkám, co má v půlce srpna.
Já vůbec ani nevím, jak si ho bude obsluhovat, nebo spíš ten, co jí bude asistovat. Doposud měla osobní asistentku, co jsem jí dávala ráno vždycky instrukce a domlouvala se s ní předem na všem, protože jsem si ji platila. Vůbec nevím, jak to chodí v těch školách, kdy si asistenci zajišťují oni sami.
Abych nekoupila batoh a pak zjistila že je na nic. Přece jen to není levná záležitost.

díky všem za rady.
arsiela, 59672
30.6.2011 7:57:16
Mioriam ty dvě otázky se nedaj jednou větou,dyžtak meil a pokusím se ti něco napsat.
Dalalmánek 116042
30.6.2011 7:35:58
Nezlob se, já bych Ti sem něco i sesmolila, ale nemám už čas. Nemáš ani skripta? Zkus googlit, co by to bylo probůh za zkoušku, na kterou se ani sama nepřipravíš a někde seženeš "pár vět, nic odborného". To z Tebe taky žádný odborník nebude.
Pavlína 75958
29.6.2011 21:15:04
Botox ničí svalové zakončení a upnutí a po čase se tvoří nové - proto to zase začne uhnout. Ale problém není ten sval. Ten impuls ke spasticitě vychází z mozku. Je to záležitost mozku. Dokud tomozek nebude umět zpracovat, tak to můžete píchat milionkrát a vždy se to vrátí zpět.....
sarmi 38831
29.6.2011 20:58:41
nemas nic z prednasek? ~a~

Podle charakteru tonusového a hybného postižení můžeme klasifikovat DMO na spastické a
nespastické formy.

· Spastické formy dělíme na – diparetickou, hemiparetickou

a kvadruparetickou

· Nespastické formy dělíme na – hypotonickou a diskinetickou.
Miriam_1 63399
29.6.2011 19:10:11
Krásný podvečer,potřebovala bych poradit na zkoušky 3~ otázky 1,jaký je rozdíl mezi spastickou a nespasticou formou DMO?

2,Zdravotně postižení,faktory ovlinujici zivot se zdravotnim znevýhodněním???

3,Význam psychomotorického cvičení u hendikepovaných???

Stačí ke každému par vět nic odborného

Děkuji
dusilka 90098
28.6.2011 10:11:26
Libule,ja vim akorat,ze v jankach podle veku ditete a taky kolik maj fyzioterapeutu.My cvicili do 6ti let dvakrat denne a ted v Novym roce uz jen jednou.
Libule 05/93 a 08/05 37632
27.6.2011 22:56:45
ahojte maminky, můžu se zeptat,nevíte, kde kolikrát se cvičí? Janské Lázně, Košumberk? 1x nebo 2x?
jecidlo 115305
27.6.2011 13:28:48
iveta; ja to tak samozrejme beru a za rady dekuju, ale jelikoz se v tom praveze neorientuju tak dlouho jako tady nektere, tak jsem z toho pak zmatena a rozpacita, chvilemi mam i pocit, ze ji tim spis ublizim nez pomuzu...~a~
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 12948  [Dalších 12468 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.