Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Dana J. | 40589 |
|
|
16.6.2011 22:29:35
Brebino moc děkuju, i ostatním moc moc díky.Nejradši si promluvím s naší neuroložkou,na ty děsy jsme taky mysleli,ale třes nožiček nás vylekal.Tak uvidíme.
![]() |
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
16.6.2011 19:32:48
Jinak v našem případě nepomáhá chování, konejšení - to se se mnou pere, kope mě, bije, nejlepší je ho nechat v postýlce - bohužel ta bezmoc se na něj jen koukat a čekat až to odezní je hrozná....
|
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
16.6.2011 19:30:51
Ahojky, tak k tomu mě napadají - noční děsy.
Náš Matěj je má. první měl ve 2 letech a 3 měsících a taky jsem byla z toho hotová, myslela jsem, že je to epi. Kontaktovala jsem neurologa, popsala co se dělo a on na to, že epi to není, že to vypadá právě na noční děsy. tento jev se objevuje v určitou dobu po usnutí, u nás je to přesně hodina. to se Matěj "vzbudí" a strašně pláče, volá mě, jezdí si rukama po těle, kope nohama, ale nejde vzbudit!! Má otevřené oči, ale nereaguje na mluvení, neodpovídá, jen pláče a volá. Většinou to odezní tak po 2-10 minutách, může trvat ale i půl hodiny. Matěj to mívá zhruba jednou za půl roku, vloni měl v říjnu a teď měl znova v úterý. Myslím, že to bylo přetažením, protože měl hodně zážitků z výletu, po obědě nespal a byli jsme ještě 2 hodiny na bazéně, což je pro něj strašně únavné. Nezbývá než čekat až to odezní, dítě potom usne a spí až do rána a nic si nepamatuje. doktor říkal, že když se tento jev objevuje každý den a hodně obtěžuje, že se dají podávat jakési léky na psaní, ale jsou návykové. Když se to objevuje zřídka, tak se s tím nic nedělá, je ale dobré, aby o tom neurolog věděl. |
| dusilka | 90098 |
|
|
16.6.2011 19:09:57
tak mi epi nemame,ale klidne by to naky druh mohl byt,epi se pry projevuje i tak,ze vystreluje ruka nebo noha.Vojta na eeg mel naky posuny,ale mohlo to byt ti jak se obcas hnul nebo promluvil a prej to zatim nijak resit nebudeme a uvidime na dalsim eeg.
Pak me napadlo jestli to nemuze bejt ze cviceni,vojtan taky v noci se probouzel s placem a roztahovanim rukama a nemohl dejchat. |
| Dana J. | 40589 |
|
|
16.6.2011 18:13:11
Zdravím a i sem vkládám svůj dotaz.Co vy na to?
Potřebovala bych poradit.Syn,bude mu 7 let,má chabou obrnu jako následek léčby.Byl to vedlejší účinek,se kterým se nepočítalo,takže byli i lékaři zaskočení.Ztratil stabilitu a málo cítí nohy.Před asi rokem se jednou v lázních asi hodinu po usnutí večer probudil a začal strašně plakal.Spínal ručičky a prosil mě,ať mu pomůžu.Chytal se jakoby za podbřišek a nožičky,stehna,pak jsem si všimla,že se mu nožičky třásly.Toto trvalo pár minut.Ráno ho nic nebolelo a ani si nic nepamatoval.Bezvědomí ani stáčení očí nebylo.Od té doby se mu to čas od času stává,ne vždycky se mu klepou nožičky.Přičítali jsme to námaze,protože on chodí po špičkách a dost lítá,takže jsme si mylseli,že je to tím.Až letos zase v lázních mi bylo řečeno,jestli to není epilepsie.Od té doby se bojím a snažím se zjistit co s dá.Samozřejmě půjdeme na EEG,ale jsem dost vystrašená,tak zjišťuju zkušenosti ostatních. |
| Dana J. | 40589 |
|
|
16.6.2011 18:12:55
Zdravím a i sem vkládám svůj dotaz.Co vy na to?
Potřebovala bych poradit.Syn,bude mu 7 let,má chabou obrnu jako následek léčby.Byl to vedlejší účinek,se kterým se nepočítalo,takže byli i lékaři zaskočení.Ztratil stabilitu a málo cítí nohy.Před asi rokem se jednou v lázních asi hodinu po usnutí večer probudil a začal strašně plakal.Spínal ručičky a prosil mě,ať mu pomůžu.Chytal se jakoby za podbřišek a nožičky,stehna,pak jsem si všimla,že se mu nožičky třásly.Toto trvalo pár minut.Ráno ho nic nebolelo a ani si nic nepamatoval.Bezvědomí ani stáčení očí nebylo.Od té doby se mu to čas od času stává,ne vždycky se mu klepou nožičky.Přičítali jsme to námaze,protože on chodí po špičkách a dost lítá,takže jsme si mylseli,že je to tím.Až letos zase v lázních mi bylo řečeno,jestli to není epilepsie.Od té doby se bojím a snažím se zjistit co s dá.Samozřejmě půjdeme na EEG,ale jsem dost vystrašená,tak zjišťuju zkušenosti ostatních.Moc |
| Dana J. | 40589 |
|
|
15.6.2011 14:18:49
Ano, my jsme to měli taky tak.Ale platnost posudku byla shodná s délkou prodlouženého rodičáku.Nejdřív do těch 5 let,no a pak přeposuzovali a prodloužili jak posudek,tak rodičák do 7 let.
|
| dusilka | 90098 |
|
|
15.6.2011 9:43:12
Brebi jestli chces tak mam cislo na poradenstvi pro postizeny tak ti ho muzu napsat,meli by to tam vedet jak to je.
|
| Martina |
| • |
15.6.2011 9:30:42
To je celkem běžné, že se posudek na prodloužený rodičák dá do určitého data a pak se to posuzuje znovu. My jsme to taky tak měli, syn má kvadruspastickou DMO a bez problémů mám rodičák dali dál.
U dětí to tak dělají, protože je šance na zlepšení, neříkám že u každého a pak úřady platí míň. I další dvě kamarádky měly přeposouzení prodlouženého rodičáku v pěti letech. |
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
14.6.2011 20:23:04
No právě, taky to nemůžu pochopit, jak mi mohla na úřadě trvdit, že mám rodičák do 7 let věku, když mi končí posudek v 5 letech - mám dokonce v mobilu SMS zprávu od paní ze sociálky, kde mi toto píše -
je to zmatené, já mám pořád nějaké zmatky, o něčem mě ujišťují a nakonec je to naprosto jinak. Dokonce jsem ze sebe udělala naprostého debila, když mě poslala ze sociálky na pracák (to měl Matěj 3r a 4 měs.¨), tam se mi doslova vysmáli, tak jsem šla zpět na socku, všechno jsem jí řekla, jak jsem tam vypadala jako idiot, paní na mě hleděla, pokrčila rameny, že je jí to líto - mě bylo do breku, no a pak mi poslala tuto SMS, později volala, do telefonu se smála, že jsme si jaksi nerozuměly atd... no neomluvila se a pak mě ujištovala, že je vše v pořádku. Proto jsem byla v šoku, když mi přišel papír, abych došla znova žádat. Zmatky nad zmatky... ![]() ![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.