Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
14.6.2011 20:16:46
začal chodit v 25 měsících, ale špatně, hrozně padal, ruku má jen pomocnou, potřebuje prakticky se vším pomáhat, protože ta ruka pomáhá jen občas, je slabá a tak, proto jsme dosáhli na II stupeň - vše muselo být s dopomocí
Teď to máme s dopomocí také, ale je trošku víc samostatnější - bude mít 5 let, ale nezvládá ani zdaleka to, co děti jeho věku |
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
14.6.2011 20:14:41
DMo - levostranná hemyparesa, hypotonie, planovalgozita chodidel.... no a k tomu ten hippopituarismus??? no prostě nedostatek růstového hormonu
|
| dusilka | 90098 |
|
|
14.6.2011 11:05:34
brebi,to nechapu loni nam prezoumavali stav,ale penize mi posilali porad,nezastaili mi to.jedine,ze by byl zas novej zakon nebo nevim.
ja dneska byla v tom spc a Vojta musi nastoupit v zari do skoly s tim,ze mam vyplnit jeste naky papiry a dalo by se to udelat tak,ze bych s nim pracovala doma a dojizdel do skoly 1-2 tydne,druhy odklad mit nemuze,protoze je srpnovej jinak by to jeste slo ![]() |
| Dana J. | 40589 |
|
|
13.6.2011 23:41:36
Brebino,mně se to nějak nezdá.My máme na posudku napsáno,do kterého data je, no a na základě toho máme i ten rodičák.Podle mě nemůže být rodičák do 7 let,ale posudek kratší dobu.Zdá se mi to dost zmatené.Radši si to zkus zjistit třeba na svazu postižených,přijde mi to opravdi divné.
|
| koblajs+víteček 11/07a Adámek | 79664 |
|
|
13.6.2011 21:32:35
Brebino já tě úplně chápu .já budu mít stejný problém další rok v listopadu kdy mě končí mateřská!jsou to hajzlíci!
![]() |
| koblajs+víteček 11/07a Adámek | 79664 |
|
|
13.6.2011 21:30:05
No to je fakt bordel...a může se zeptat co vy máte že vám bylo uznáno postižení 2.stupně?
|
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
13.6.2011 21:29:45
Paní byla sice vstřícná, ale to na mé situaci pranic nezmění.
Na mou otázku, to jako budu bez peněz mi pohotově odpověděla - vždyť pobíráte PnP. Ano, pobírám PnP, ale to stejné mě čeká v srpnu také, Matýskovi bude 5 a bude se opět přezkoumávat stav a já si myslím, že určitě nebude mít už II. stupeň, ale že spadneme přinejlepším na I. Matýsek se zlepšil, není na něm téměř nic znát - tedy na první pohled - a to jen proto, že jsem cvičili a rehabilitovali. Sama rehabka, která nás měla na Vojtovku na Matěje hleděla řekla mi, že by nikdy nevěřila, že bude "tak dobře" chodit, předpokládala, že nohu bude víc tahat a ruka nebude skoro použitelná. To mě hodně potěšilo Problém se objevuje při oblékání - komplet s dopomocí, boty taktéž, hygiena taktéž, není schopný si vyčistit zuby, spíš by si vypích oko, než pořádně vyčistil zuby. schody bez nižšího zábradlí = problém obrubník na chodníku = problém Sice chodí, ani moc nenapadá, ale daleko nedojde, a teď co pícháme růstový hormon je tak unavený, že dojde ještě míň a co může, to se domáhá kočáru. Zdravotní kočárek nemáme, je malý a není ani těžký, tak ho uveze normální golfáček. Netuším, kdo by mě zaměstnal, když můžu dělat jen ráno a to ne od 6, ale nejdřív od 7, protože nemá kdo dát děti do školky a taky to lítání po doktorech případných rehabilitacích a jestli bude nutné opakovat lázně, tak se tomu nevyhneme, kdo mě zaměstná??? No nic, tak jsem si postěžovala a nezbývá než čekat, co úředníci vymyslí... |
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
13.6.2011 21:17:47
No tak je to přesně, jak jsem si myslela.
První co bylo, když jsem došla na socku, tak jsem zjistila, že tam proběhla jakýsi výměna klientů, prostě všichni co začínali na písmenka, které měla na starosti jedna paní, teď má na starosti paní jiná a to na komplet celém patře ![]() , což mě namíchlo jako první. tak 5 let chodím k jedné se všema papírama a tak a teď budu chodit k jiné a ta nemá jaksi moc přehled co se kdy dělo a tak....![]() Takže mi bylo vysvětleno, že sice rodičák je do 7 let, ale posudek zdravotního stavu končí 27, srpna, k tomuto dni mi pozastavuji vyplácení rodičáku a bude se čekat na ten posudek. Máme uznaný 2 stupeň, na základě toho pobírám rodičák. Takže se vypsal nový papír, pošle se doktorce, ta to vyplní, půjde to na revizního lékaře a pak rozhodnutí přijde na sociálku. Bohužel tento kolotoč bude trvat několik měsíců a jestliže se to nestihne do toho konce srpna, tak já budu muset od září přejít na pracák a čekat, co bude. Když potvrdí dvojku, zůstanu na rodičáku, vyplácení znova začne a budu to mít do 7 let věku. Pokud lékař uzná, že je to první stupeň, tak mi nenáleží rodičovský přízpěvek a já budu muset hledat práci. Ptala jsem se paní, proč mi tuto skutečnost nemohla sdělit paní, co jsem pod ní spadala předtím. Chápu, že to ona nemůže vědět, ale snad by bylo fér říct na jak dlouho tento posudek platí, abych se podle toho mohla zařídit. Kdybych to věděla, šla bych žádat o posudek aspoň už v dubnu, aby to do srpna bylo. Teď mi nezbývá nic jiného než čekat, jestli budou na úřadě natolik rychlí, aby se to za 2,5 měsíce stihlo ![]() |
| MISKYNK | 91294 |
|
|
12.6.2011 18:10:20
AHOJKY- Dávám vědět, že plánujem výlet v Pha PARNIKEM-Zoo v červenci-setkání mamin-termín-16.7-17.7-více info dáme brzy-v loni to bylo moc hezké setkání.
|
| dusilka | 90098 |
|
|
12.6.2011 14:24:11
Brebi,ja myslim,ze kdyz Vam schvalili rodicak do 7let,tak se nemas ceho bat,prijde mi to nak blbost.ja teda tady s tim nemam zkusenost.zejtra napis jak si dopadla
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.