| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Hemoroidy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 773  [Dalších 323 >>]
Gora 31983
13.5.2010 12:58:25
Narkoza je skvělý nápad. Tak proběhla kolonoskopie u mě, a jsem za to hrozně ráda. I v té narkoze se jim nepodařilo proniknout daleko, protože zjistili, že mám delší a kličkovatější střevo, než ostatní lidé, takže jsem stejně za dva dny absolvovala ještě CT.
keliska.p 106431
13.5.2010 12:50:55
Ahojky,
neboj,já na tom už byla 3x a nebylo to tak zlé.Naposledy mi dělali vyšetření žaludku (kamerou) a následně hned z druhé strany do střev.Bylo to spíš nepříjemné.Více jsem se styděla,než že to bolelo.Ale to jen do té doby,než mi dali oblbovačku,pak už si toho moc nepamatuju.Manžel mi říkal,že jsem v autě plácala pěkné blbosti.Myslím,že ta příprava před tím samotným vyšetřením byla horší.Ty tekutiny co ti dají pít jsou fakt hnusný.Tak se neboj. ~6~
10.5Libik12 31046
13.5.2010 12:42:24
Hele a co narkoza? Podle mě se to dá zařídit, sama bych v tomto případě neváhala.
Balbína 99798
13.5.2010 12:17:49
Veny, fakt se neboj. Oblbovačka je dobrá, jako když do tebe nalejou panáka. Super pocit, fakt ~:-D
januska.1 87418
13.5.2010 12:04:34
Já byla na CT kolonoskopii a v pohodě.Sice příprava je stejná ale jinak nesrovnatelný.Ale nevýhodou je,že nemohou odebrat případné polypy,ale jinak vidí jestli je střevo v pořádku.
Silva81+chlapeček 104438
13.5.2010 12:01:20
Veny - tak ja Te potesim a povzbudim - ja byla 3.5.- sestricka me pred tim povzbuzovala, ze se nemam bat, ze dulezite je mit streva dobre vycisteny a pak to nebude bolet. Mela jsem 2 dny pred zakrokem jist jenom maso, mlecne vyrobky, testoviny a vajicka, den pred zakrokem pouze tekutiny a projimadlo (4 x 1dcl). Hodne jsem se bala, takze jsem na sebe byla jeste prisnejsi - zhruba tyden pred zakrokem jsem omezila pecivo, zeleninu a ovoce a snazila se jist hodne lehce - jogurty, kefiry, tvarohy, maso, testoviny, vajicka + hodne tekutin. Takze pro me to vyprazdnovani ani nebylo nijak hrozny (projimadla nesnasim, mam po nich nesnesitelne krece). Samotny zakrok byl pro me opravdu nebolestivy a po ty oblbovaci injekci me to ani nijak potupny neprislo. Pravda je, ze jsem mela stesti na velmi hodneho doktora i sestricku. Zjistili ze mam streva pomerne "zasmodrchany" - takze by to teoreticky melo byt bolestivy, ale opravdu nebylo. Pro me byl ze vseho nejhorsi ten pocit nafouknuti po zakroku. ~;) Priste uz bych se urcite nebala. Ale myslim, ze je opravdu dulezite nepodcenit pripravu. Tak drzim pesti, at to zvladnes, opravdu me to nepripadalo nijak hrozny...~x~
Šárinkaa,Daniel08,Sára09 71829
13.5.2010 12:00:28
Veny teď nedávn to dělali mamce a jedním slovem hrůza,ale jen proto že ona měla střevo zůžený a v něm zánět, nakonec musela mít dva m. vývod

jinakkaždý rok na to chodí manželův děda a říká že nehce ani oblbovák a ještě kouká na tu obrazovku

takže pokud není střevo špatný , zúžený nemělo by být vyloženě cítít velká bolest,hrší je to když to někomu dělají s nemocným střevem
Balbína 99798
13.5.2010 12:00:06
Ahoj Veny, já na kolonoskopii byla několikrát. Neřeknu ti proč, ale někdy je to v pohodě a někdy to bolí víc. Asi když je člověk uvolněnej, tak to jde dobře. A záleží i jaká máš střeva. Pro mě bylo vždy hrozné vypít ty projímadla předem. Promluv si o tom s doktorem. Naposledy jsem měla takové dvě (nebo víc už nevím) lahvičky s hnusným roztokem a pila jsem to jako panáky. A zapila čajem nebo vodou. Přišlo mi to lepší než větší množství roztoku rozmíchané ve velkém množství vody. Takže to pití bylo nakonec v poho.
Určitě si domluv, aby s tebou někdo na vyšetření šel a mohl tě odvézt autem. Já je vždy poprosila, ať mi dají těch oblbováků co nejvíc, že mám odvoz. Určitě to bude v poho, uvidíš ~6~
Carlin 40902
13.5.2010 11:47:10
Manžel byl a prý to nebylo tak hrozné. Nebolelo ho to. Ale on je chlap jak hora a velcí lidé mají samozřejmě i velké vnitřnosti (střeva), kdežto ty hadičky jsou stejně tlusté pro všechny.
Lenka, 1 dcera 103764
13.5.2010 11:45:31
Byla na tom mamka, 2x, jednou v nemocnici, tam to přežila dobře, ale pak jí bylo dost blbě doma. Pak po dalších asi 5 letech byla vloni znovu jinde. A vše přežila dobře jak při vyšetření, tak i doma. Dělala jsem jí doprovod, myslím, že to je dobré pro psychické zvládnutí vyšetření. Důležité je opravdu se dobře vyprázdnit, když to někdo "odflákne", pak jsou problémy. Tak tě chci povzbudit, máma to zvládla a podruhé si, jestli to jde tak říct, "libovala", jaký mělysestra i doktorka dobrý přístup, nespěchaly, byly opatrné a v rámci možností i jemné.
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 773  [Dalších 323 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.