Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| bublinka27 | 62360 |
|
|
13.11.2009 9:37:29
Ahoj holky, přidám se k vám se svoují zkušeností. Taky jsem měla problém a trápila jsem se s tím docela dlouho a docela zbytečně. Pokud se v "té" oblasti něco děje, zajděte přímo k proktologovi. Nepotřebujete doporučení od obvoďáka. Určitě o někom takovém v okolí budete vědět. Proktolog je fakt přijatelnější, než obyčejný chirurg (ti nejsou tak citliví podle mého). Vyšetření je nepříjemné, ale nebolí. Člověk nemusí ani absolvovat klistýr. Mně vyšetřoval anoskopem, stačilo se prostě před tím jen vyprázdnit. I bez klistýru jsou střeva ze vnitř krásně čistá a růžová (viděla jsem to na vlastní oči při tom vyšetření). Při rektoskopii, to se někde dělá, je asi potřeba ten klistýr.
Ale to vám poví sám proktolog. Nebojte, neděje se to hned na první návštěvě. Já měla taky takové to cosi, co čouhá ven z konečníku a nakonec z toho byly vnitřní hemoroidy. Dělí se na více stupňů, záleží taky na tom, jak dlouho člověk čeká a trápí se s tím, než to zajde řešit za doktorem. Pan doktor mi navrh Baronovu ligaci, což je zaškrcení hemoroidu i se sliznicí gumičkou. Doplácela jsem za to 500, protože prý tu gumičku neplatí pojišťovna. Člověk na to může jít i víckrát. Měla jsem před tím šílený strach, že to bude bolet, ale opravdu to byl "jen" nepříjemné. Bolest žádná a druhý den jsem už o ničem nevěděla. Za 14 dní mě čeká další gumičkování a už se bát nebudu. Jde jen o to překonat ten hnusný pocit z toho, že je to na takovém blbém místě. Rozhodně můžu říct, že k tomuhle doktorovi chodím nerada, to už raději zubaře a NEBOJTE SE, hlavně tam zajděte, nic to není oproti tomu trápení. Slyšela jsem, že mastička a čípky Faktu jsou fakt dobré. Já dostala kouzelnou mastičku od doktora a za pár dní byl pokoj ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Nítěnka | 85465 |
|
|
9.11.2009 18:46:06
Naši na ně oba docela trpí. Imně asi 3 měsíce po druhém porodu se trochu objevily, ale nakonec jsem s tím nikam nešla. Ale jestli to máš už takhle dlouho, tak raději jdi - k praktickému nebo interna nebo chirurgie (někde mají přímo psanou "proktologickou" poradnu).
Doporučuju mastičku Proctoglyvenol , působí prý i preventivně. A ze začátku může jen svědit konečník a pod., vůbec tam nemusí být krev. Mně se to upravilo po pár týdnech, tak jsem to nechala být. |
| Raďulka | 16249 |
|
|
9.11.2009 14:45:44
Anální fisura je trhlinka uvnitř, tady je hezky namalované - http://www.faktu.cz/faktu/hemeroidy.php
|
| kaculda | 17148 |
|
|
9.11.2009 14:18:11
Danielo, tak poznat to teda nejde...existuji i vnitrni hemeroidy, a Ty videt nejsou, ani nahmatat.
|
| dajmab | 81703 |
|
|
9.11.2009 13:38:06
Já byla jen u praktické lékařky, ta zcela klidně nasadila rukavici a hmátla. Určitě je to úplně běžné, i když mě to taky bylo dost divné. Dostala jsem mastičku a brzy bylo vše ok, na kolonoskopii jsme se domluvily v opakovém případě, ale ten nenastal. Tak hodně odvahy.
|
| Balbína | 99798 |
|
|
9.11.2009 13:28:06
nevím, jak všelijak to může vypadat. Podle mě je to takový kousek, který čouhá. Může bolet i nemusí. Ale musí to vidět doktor aby mohl řict co to je....
|
| Bochi,Davča+Verunka | 63832 |
|
|
9.11.2009 13:14:59
Můžu vstoupit a zeptat se,co to je ta řitní poporodní trhlinka-jak se to pozná,respektive jaké jsou průvodní jevy?Jé to jsem napsala blbě,ale nic jiného mně nenapadlo.Prostě jak se to projevuje..Bolí to nebo i něco jiného?prosím o vysvětlení,díky
|
| žofka |
| • |
9.11.2009 13:09:57
Já za sebe bych doporučovala vyhledání nejbližší proktologie, zavolat tam a zjistit, jestli je třeba mít doporučení od obvoďáka. Když ne, tak se hned objednat. A před návštěvou aplikovat něco jako klystýr YAL. Rozhodně není čeho se bát, nebo se stydět. Mně osobně pomáhalo, že u proktologa všichni jen klečí na čtyřech. Dívala jsem se, kdo šel přede mnou, kdo čeká za mnou a říkala si, když to zvládli oni, zvládnu taky.
|
| Raďulka | 16249 |
|
|
9.11.2009 13:02:29
http://vysetreni.vitalion.cz/rektoskopie/
|
| **Petra** | 54770 |
|
|
9.11.2009 12:55:01
tu řitní trhlinku jsem měla...myslela jsem,že jsou to hemoroidy a nakonec né(to mi zjistila při tom vyšetření).
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.