| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Křečové žíly - varixy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 476  [Dalších 86 >>]
Iris a beruška 8/2007 40118
21.4.2007 23:03:13
Honey, taky jsem uvažovala, že to napíšu. Já jsem z toho měla pocit, že jde pouze o obchod. asi mu to fakt napíšu.
honey 6468
21.4.2007 21:41:33
Ireno, to mne mrzí, zvlášť když jsem tu kliniku doporučovala.

Ale podle Tvého popisu to vidím, že to nezvládl personál. Měli Ti říct, že Tě vezme někdo jiný. Když jsem se posledně objednávala k MUDr. Schutzovi, tak mi řekli, že má toho hodně, a že můžu jít na konzultaci k paní doktorce (jméno si už nepamatuju). Asi to byla stejná, co Ti dělala ultrazvuk, má ho v ordinaci.

Punčochy mám :), ale nabídli mi je až po operaci, ne před ní. Přiznám se, že je stejně nenosím pravidelně, je nesmírně náročné si je natáhnout i bez břicha, natož v Tvém stavu. Zato si je beru vždy, když vím, že jedeme na delší cestu, ať už je to vlakem, autobusem, nebo autem. Jednou jsem jela autobusem do Bratislavy, bez nich, a už bych to nikdy neudělala. Nohy mne bolely ještě týden poté. Rozhodně jsou dobré, ale kdyby mi je cpali před operací, tak bych do nich nešla.

Jinak mně vždy Dr. Schutz řekl, že cena je pouze orientační. Záleží na tom, v jakém stavu jsou žíly při samotné operaci. Takže se mi stalo, že jednou jsem doplácela nad tu řečenou sumu asi 3 000 Kč navíc, protože operace musela vést až k tříslům, což původně nikdo netušil. Podruhé jsem zase platila o 2 000 Kč méně, protože v reálu ta žíla nevypadala tak zle, jak na UTZ.

Kliniku jsem doporučovala proto, že po operaci je opravdu minimální omezení, můžeš se hned postavit na nohy a začít je zatěžovat, a že není nutné dlouhé setrvání na lůžku. Vždy mi to pomohlo, a chování MUDr. Schutze bylo vždy profesionální.

Možná by stálo za to mu Tvou zkušenost popsat, myslím, že by to měl vědět.

Měj se hezky!
21.4.2007 16:36:53
tak jsem tam byla. a odešla jsem velice zklamaná. to že je operace potřebná jsem věděla dřív než jsem tam šla, proto jsem tam šla. Objednávala jsem se k panu doktorovi telefonicky. Když jsem tam dorazila, věnovala se mi jakási paní, která se ani nepředstavila. v rychlosti udělala ultrazvuk, řekla, že operace je potřebná a následovala 20 min. nabídka punčoch, které pojišťovna neproplácí. s vysvětlením jak jsou super a jak mi hned pomůžou a měla jsem je koupit teď hned :-))))) Takže jsem zaplatila 1000 Kč za nabídku zboží, za zjištění ceny oprace (17 000 Kč za jednu nohu) a oznámení, že operace je potřebná. ještě v životě jsem hůř neutratila 1000 Kč.
IVKA-3 43820
21.3.2007 18:11:39
Dobrý den,hledám informace co je lepší.Jestli klasické ,,vytržení,,žíly nebo leaser a jestli v Brně operace leaserem provádí i státní zařízení třeba Pekařská nebo Bohunice.Já vím jenom o soukr.klinice Riva a nemám na ně žádné reference,tak jestli tam někdo byl nebo někde jinde ,tak prosím písněte.Děkuji
Efka & dvě děti 23003
9.1.2007 0:09:06
KK, díky za informaci. Myslím, že má noha je na tom obdobně, jen čekám, až porodím a dokojím druhé dítě a jdu na to. Tahle informace mě zase posunula dále:-)
KK
  • 
8.1.2007 13:26:54
Samozrejme jsem chtela napsat v listopadu 2006 :-)
KK
  • 
8.1.2007 13:18:52
V listopadu 2007 jsem podstoupila operaci krecovych zil tzv. CHIVA metodou. Mela jsem spatnou dlouhou povrchovou zilu (vena safena) + dalsi spojky do hlubokeho zilniho systemu pod kolenem (zpetne si rikam, ze jsem tomu asi dost pomohla davanim si nohy pres nohu pri sezeni). Krome toho, ze to nebylo moc hezke (nad to bych se ale povznesla), me noha dost bolela, byla tezka. Sama jsem se tedy vypravila do zilni ambulance (na Puskinove nam, Praha 6).
Doktor mi udelal ultrazvuk, sdelil mi, ze kdybych prisla drive, slo to resit mene invazivne (to me pobavilo, protoze kdykoliv jsem jakemukoliv doktorovi - obvodacce, gynekologovi,- o te zile rekla, tam mi sdelili, ze je to normalni a ze se s tim nic delat neda), ale ted uz je pozde a zilu je nutne vyndat operacne.
Jak jsem se dozvedela jsou dva zpusoby operace:
1. hrazeny pojistovnou v celkove narkoze + cca tydenni pobyt v nemocnici
2. provadeny ambulantne v lokalni narkoze, placeny pacientem - jsou na to ruzne metody, vsechny jsou ale pry setrnejsi nez ta pouzivana pri celkove narkoze
Nedava mi smysl, proc pojistovna hradi zjevne financne narocnejsi metodu a tu levnejsi ne. Mam male dite, zadne hlidani, manzelo by si musel vzit dovolenou, tak jsem zvolila radsi ambulatni operaci tzv. CHIVA metodou. 1 noha me stala 10 tis.Kc + 600 Kc kompresni puncochy.
Lekar pri operaci (asistoval tomu jeste jeden chirurg a sestra) nohu lokalne umrtvi v mistech, kde se zila vyndava, pak udela male zarezy a jakymsi hackem zilu po kouskach vynda. V mistech rezu je pak vzdy 1 steh. Celkem jsem mela asi 20 stehu po cele noze. Neboli to, neni se ceho bat.
Pak nohu zabandazuji, noha musi byt pak pres noc v klidu ve vodorovne poloze, druhy den je prevaz, bandaz sundaji, stehy prelepi vode odolnou naplasti, clovek vyfasuje stahovaci obinadlo a puncochy, ktere musi nosit. Chodit jde normalne, jen se nesmi poskakovat apód. Nic me nebolelo. Za 14 dni se vyndaji stehy a jeste dalsi 3-4 tydny se musi nosit stahovaci puncocha a obinadlo. Po te zbyly po stezich miniaturni jizvicky, ktere behem roku zmizi (uz ted nejsou skoro videt). To ze jsem o zilu kratsi nijak necitim, noha vypada normalne.
Vzhledem k tomu, ze jsem pred operaci hledala vsechny mozne zkusenosti na internetu, snad nekomu pomuze v rozhodovani i ta moje.
Jitka
  • 
15.12.2006 20:32:08
ahoj holky,
jen chci prispet svoji zkusenosti. Ja byla na normalni operaci v r.2003, v Brne na urazovce. Bylo to ok, ale asi jen z duvodu, ze jsem tam mela znamou sestru, ta mi doporucila znameho doktora. Jinak chovani nic moc, musela jsem se domahat propusteni, jiny doktor me dokonce doporucil spatny obvaz nohy-mela jsem to nahore na stehnu az po lytko dole, vpodstate cela noha a on at si vazu jen lytko. Zilu me "vytrhavaly", celkova narkoza, noha fialova dalsi mesic, kompresni puncocha take, 6 tydnu doma. Tenkrat jsem mela maly plat, tak jsem si to mohla dovolit. Je mi 32 a jsem tehotna a bohuzel se mi dole nad kotnikem "vyvalila" dalsi, musim nosit stahovaci puncochy, hrozne to boli. Momentalne ziju v USA, ale jen tak informativne jsem napsala na soukromou kliniku v Brne, kde delaji laserove operace zil. Stoji to udajne od 7- 15 000 Kc, lokalni narkoza, clovek jde vpodstate druhy den do prace, kompresni punchochy. Pojistovna to neproplaci. Pokud se mi zila nezlepsi, tak o tom, at uz v USA ci CR hodne uvazuju. Kvuli praci si nemuzu dovolit byt tak dlouho doma a po me prvni operaci radeji priplatim, usetrim cas a myslim, ze chovani zamestnancu bude jiste lepsi nez v bezne nemocnici.
8.12.2006 8:33:45
Díky holky za názory, zatím to vidím na to soukromé centrum. Díky.
fialka
  • 
7.12.2006 16:54:02
...chtela sem rict ze priste bych si radsi priplatila a sla do soukromyho zarizeni kde se mnou budou mluvit apod. Ostatne nekery doktory uz za soukromy pomalu menim....
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 476  [Dalších 86 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.