| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Křečové žíly - varixy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 476  [Dalších 76 >>]
fialka
  • 
7.12.2006 16:52:34
Ahoj, ja sem byla na podzim 2004 na operaci v normalni nemocnici na chirurgii (P10) a musim rict ze priste bych si asi radsi priplatila. Bylo to hrozny, kdyz na to spomenu. Na operaci sem cekala dyl nez bylo planovany, bez jidla, bez piti. Ale to bych snad pochopila, ze maj akutni pripady... Doktorku co me operovala sem videla den predem jedine diky tomu aby si zily na moji noze obtahla fixou. Nikdo se se mnou moc nebavil. Fajn lidi byli na operacnim sale, pac sem byla vyklepana, byli na me hodni. Co bylo skandalni, ze me oholili az kdyz sem byla v narkoze. Pritom predtim se sestra koukala a rekla: dobry. Takze me prislo buhvico se mnou v narkoze delali. Narkoza mi prisla hrozna, cejtila sem jak me ta chemie leze do zily a bylo mi jak kdyz me chtej vodkraglovat. Po narkoze sem brecela, nevedela sem proc, asi ulevou. Nicmene sestry byly dost chladny. Par hodin po operaci kdyz sem mela vstat na zachod, tak sestra me sice na wc doprovodila, ale uz na me (tu pulminutu nez se vycuram) nepockala, takze sem sla zpatky sama a malem sem sebou sekla, udelalo se mi blbe. Doktorku, co me operovala, sem po operaci uz nikdy nevidela. Jenom sem si precetla jeji meno v papirech, kde sem se docetla ze operace trvala hodinu a ze pouzili klapp-smetana nuz, na nej se ta zila nak taha nebo co. No ted je to dva roky po operaci a levy lejtko mam porad castecne necitlivy, jak tam prerusili ty povrchni nervy. Jo, este par mesicu (pul roku) po operaci me z jizvy v trisle zacal koukat bilej provazek - prej podpovrchovej steh. Furt vylejzal, strihala sem ho, tahat za nej sem se bala. Pak sem sla na ambulanci a tam me ho doktor vytah. Ted se mi pomalu ale jiste zhorsuje zila na druhy noze, tak snad vydrzi nez budu mit naky dite (deti) a pak se uvidi....
honey 6468
7.12.2006 14:03:37
Mohu doporučit Kliniku jednodenní chirurgie v Mezibranské ulici, P1. Operoval mne MUDr. Schutz a byla jsem velmi spokojena.
Pokud to nezměnili, tak za vstupní konzultaci se platí 500 Kč, a musím upozornit, že pan doktor nemá rád VZP, takže konzultaci udělá, ale operuje až po změně pojišťovny.
Na vstupní konzultaci si MUDr. prohlídne stav žil na ultrazvuku a buď nabídne operaci, nebo neinvazivní péči, podle stavu. Zjistí rozsah poškození žilní stěny a podle toho určuje doplatek. Operace samotná je hrazená pojišťovnou, ale doplácí se pak za stahovací zdravotní punčochy, za lepší péči, atd.
Pokud je nutná operace, tak se domluví termín. V určený den je nutné přijít nalačno, a i když se stane, že vás nezačnou operovat v domluvenou hodinu (třeba kvůli pacientovi před vámi), tak v ten den jste operovaná určitě. Dostanete lehkou anestezii, operuje se laserem, prospíte se a večer si pro vás manžel může přijet. Na noc musíte mít někoho u sebe, kvůli zbytkům anestezie. Mimopražští mohou přespat na klinice, nutno nahlásit předem.
Na druhý den se chodí na převaz, pak se cca dva týdny nosí stahovací obvaz, po těch 14 dnech následuje kontrola.
Já tam byla operovaná dohromady 3x, z toho jednou mi odstraňovali "pavoučky". Jizvy po laseru jsou minimální, operovaná místa mně nikdy nebolela, na rozdíl od jizvy po slepáku. Bohužel jakmile křečové žíly máte, tak je máte navždy :( Na jednom místě se odstraní, na druhém se objeví, což byl i můj případ, pokaždé jiná noha.
Když to shrnu, tak levné to rozhodně nebylo, ale stálo to za to, být už večer doma a nebýt omezená v pohybu.
Podívejte se na: http://www.zilniklinika.cz/
honey 6468
16.2.2006 16:03:34
Není zač :)

A radši se objednej co nejdříve, přes léto se neoperuje, takže teď je ta správná doba. A držím palce!
Eva
  • 
16.2.2006 12:21:04
Ahoh Honey,
mockrat dekuji. Objednanm se a uvidim, co se s tim da delat :-)) Brzy bude teplo a dalsiho leta s oteklyma a bolavyma nohama se desim. :-(( Dekuji a ahoj Eva
honey 6468
15.2.2006 18:49:34
Ahoj Evo,

první operace byla (myslím) v roce 1998, za jednu nohu jsem doplácela 11 000 Kč, za druhou 7 000 Kč. Druhá operace byla v roce 2002 a doplácela jsem kolem 6 000 Kč (to bylo za jednu nohu. Jsem pojištěná u OZP a pojišťovna taky něco proplácela, ale podle těch výpisů, co mi přišly, to bylo spíš symbolické.

První konzultace stojí 500 Kč a pak už nic (nebo to tak aspoň bývalo). Nesmíš být pojištěná u VZP, pan doktor Schütz ji nemá rád :) Na konzultaci s Tebou probere, jaké problémy Ti ty žíly dělají, pak je zkontroluje ultrazvukem a řekne, jestli je nutné odstranění, nebo "jen" sklerotizace. Když souhlasíš s operací, domluvíte si termín a v určený den přijdeš nalačno s předoperačním vyšetřením. Operuje se vždy v ten určený den, i když čas se může posunout, což se mi posledně stalo. Před operací je pohovor s anesteziologem. Po operaci tam můžeš přespat (to je nutné nahlásit předem), ale Pražáci jedou většinou domů. Pan doktor ještě vždy v ten večer, resp. v noci volá a ptá se, jak se cítíš. Ráno se chodí na převaz, pak na další kontrolu po 14 dnech a pak po půl roce.

Tak doufám, že jsem Ti aspoň trochu pomohla.

Eva
  • 
15.2.2006 16:31:55
Ahoj Honey,
a kolik jsi tak dala za tu opraci v Praze? Jen tak orientacne, uvazuji o tom, ze s nohama taky neco udelam. :-)) Eva
petra
  • 
14.2.2006 12:39:21
Je možné jít na sklerotizaci,i s k.žílama i se žilkama,je to ambulantní,nebolí to,jen se pak nosí pár týdnů punčocha.
Marťa11 8076
29.11.2005 16:28:12
holky, kdo máte křečáky, berete na to něco??? totiž, já žádné problémy nemám, ale teď tam byla jiná doktorka než normálně chodím a přestože stav stejný, tak mi napsala... každý den Anopyrin a ještě něco na žíly... nechci brát žádné srágory celoživotně... nechápu to, křečové žíly má 30% lidí, neříkejte mi, že všichni do sebe něco rvou???

díky Martina

PS. mám jednu a na odstranění chci jít, ale až po druhém (posledním) porodu (doufám, že bude tedy...)
Insula 28056
17.10.2005 16:16:04
Ahoj Martino, já taky nejsem odborník, ale manželovi doktor řekl, že riziko embolie mu hrozí, kdyby se do toho třeba uhodil. Tak nevím.
Martina
  • 
17.10.2005 12:47:07
já tedy nejsem odborník, ale embólie hrozí při hluboké žilní trombóze, klasické křečové žíly jsou hnusné a mohou pak být příčinou bércových vředů, ekzému apod.,ale trombóza vzniká v hlubokém žilním systému, následkem pak může být křečová žíla (ne obráceně) a ta může být příčinou embólie, ale ten hluboký žilní systém lze zkontrolovat jen ultrazvukem, tedy ty co jsou hnusné a viditelné jsou méně nebezpečné než ty vnitřní skryté
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 476  [Dalších 76 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.