| HelenaPa | 48800 |
|
|
13.3.2017 14:35:13
Přijde mi, že Jitro a Domestav je prakticky to stejné, tu třetí neznám. My máme Domestav a není to nic moc pohodlného ani s polstrovaným sedákem (který se při vrtění dítěte stejně na těch suchých zipech otáčí kolem dokola. Unese i mě, která mám váhu trojcifernou. Ale osobně bych na ní sedat nechtěla.
Je z dost měkkého dřeva, takže přisouvání prázdné židle "na doraz" je stolu na těch bočnicích vytlačuje rýhu. Znovu bych ji už nekoupila. |
| Li. | 14175 |
|
13.3.2017 14:01:58
Měli jsme pro syna židli Jitro a byli s ní velmi spokojení. Upřímně řečeno - měl ji ale jen do nástupu do školy. Následně jsme mu koupili židli na kolečkách, kterou si moc přál. Nevím proč, ale mě tyhle židle (i když unesou i dospělého člověka) nepřijdou moc vhodné pro větší děti. Já bych třeba celodřevěnou židli (byť s vyčalouněným podsedákem) na sezení pro sebe také nechtěla.
|
| Jen počkej | 93956 |
|
|
13.3.2017 13:49:48
Ráda bych se zeptala na zkušenosti s rostoucími židlemi. Vybírám židli pro syna, prvňáka, výška cca 135 cm... Zajímá mě stabilita, pohodlí, ergonomie. Díky za názory
![]() ![]() |
| Lefff | 13513 |
|
|
6.1.2017 20:05:29
Withep,
já bych se bála jít z Prahy. Jednak kdybychom dál pracovali v Praze, museli bychom dojíždět. A ze mě by se nejspíš stal taxikář pro děti. Takhle to mám do práce 15 minut a všechno u nosu. No a za druhé: Pořád mám takový divný pocit, že kdybychom se přestěhovali třeba někam do malého města, byli bychom jednou provždy "ti cizáci", náplavy nebo jak to říct. Přitom vím, jak mi domek nebo velký byt chybí. A že za 3,3 mil. už bychom mohli mít lepší bydlení. Ale jsem konzerva a strašně, strašně nerada opouštím dobyté pozice. Taky proto holt nejsem úspěšná podnikatelka a nejsem za vodou, je to daň za přizdi*ráčství... |
| withep | 93862 |
|
|
6.1.2017 9:08:45
Lefff, my spíme s takto starými dětmi (bez mála 9, 7 a 4) stále v jedné ložnici... naštěstí se už rýsují pokoje v podkroví, my jsme se právě před 4 lety odsunuli z Prahy. Kdybychom zůstali, byl pro nás jedinou variantou panelákový 3+1 za cenu trojnásobnou (2,2 mil., na vyšší hypotéku bychom nedosáhli) oproti našemu domu se zahradou. Nedávno jsem se dívala na ceny bytů v té lokalitě, za deset až dvanáct let se prakticky zdvojnásobily
![]() |
| Lady V. | 139699 |
|
|
6.1.2017 8:59:38
To si vůbec nedokážu představit.
Já i moje děti máme velkou potřebu soukromí. Na druhou stranu můj muž vyrůstal v malém bytě a dělil se o pokoj s dvěma sourozenci, tak ten má potřebu soukromí nejen nulovou, ale ani nechápe, že to má někdo jinak než on. Já jsem rozmazlená, vyrůstala jsem ve velkém domě, kde jsem měla k dispozici 1-2 pokoje a se sestrou se dělila jen o WC a koupelnu. Moje děti to mají taky tak a vím, že by jim hodně vadilo, kdyby se o svůj prostor musely dělit. |
| susu. | 129001 |
|
6.1.2017 7:21:52
Dceři je 13, má raky patrovku a lozí v pohodě.
|
| kreditka | 85904 |
|
|
5.1.2017 19:40:48
No tak u nás je to s dětmi podobné a vzhledem k tomu, že obývák nemáme a stěhovat se nehodláme - bydlíme v RD tak to zkrátka musí děti vydržet :-D
|
| kreditka | 85904 |
|
|
5.1.2017 19:20:52
LIško řešíme to samé 41 pokoj zhruba tak velký jako píšeš ty a 3 děti pro změnu ve věku 9, 5,5 a 1,5.
Od truhláře máme pro starší děti postele na míru s peřiňákem - na peřiňáku má každé dítě "své" osobní věci. Hračky mají pod postelí v prostorných šuplatech. Teď šetříme na 3. stejnou postel - ve vzduchu býtnemůže děti mají nízký strop. Tudíž bude to klasická postel stejná jako mají sourozenci. Dále plánujeme 3 dílnou skříň - každé dítě jednu část. Co se týče psacího stolu představuji si nestandartní pracovní stůl tvarovaný pro 3 děti s tím, že každé dítě bude mít své šuplíky na své věci.... ještě mít peníze a sen můžeme změnit ve skutečnost ![]() |
| Levandulka+3 | 62559 |
|
|
5.1.2017 18:39:21
Já bych u dětí takto rozdílného věku (nebo pohlaví) a takto velkého prostoru volila rozdělení na 3 koutky. Tzn. že každé dítě by mělo svůj prostor se vším všudy (postel, stůl, skříň, knihovna). Variací je nepřeberně - patra na spaní, pódia (takto měl vyřešený pokojíček spolužák se dvěma sestrami), oddělovací roletky.....Vycházela bych z toho, že spíš než společný prostor uvítají takto "rozdílné" děti své soukromí....
My máme 3 děti na cca 18 m a hlavně kvůli úspoře prostoru je pokoj rozdělen na zóny dle funkce (spaní, hraní, psací stoly, knihovna a skříň jedna velká pro všechny), stejně ale váhám, jestli jim ho už nerozdělit tak, jak radím výše..Máme ale 3 kluky a navíc věkově docela po sobě (12, 10, 7) a takto jim to asi docela vyhovuje... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.