Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| TaJ | 81121 |
|
|
12.5.2016 12:02:39
Kaipo, na tom možná něco bude - my fakt nic přehnaně neuklízíme, nevytírám savem, ani ho doma nemám
, synovi když byl miminko, jsem lahvičky a dudlíky taky pořád nevyvařovala, jen jsem je opláchla horkou vodou, vyvařit jsem je dala jednou za čas...možná právě proto je minimálně nemocný a nemá alergie, netrpí ani na žádné střevní a zvracecí virózy, to měl za těch 8 let snad jednou, když to přinesl někdo z nás dospělých....za mě je prostě uklizeno, když na pohled nevidím žádný bordel a není nic cítit...jestli tam teoreticky něco je, nebo ne, to už fakt neřeším , to bych si za chvilku nelehla ani venku do trávy, nebo nepustila syna na hřišti do pískoviště... |
| Alena | 129302 |
|
12.5.2016 11:49:12
",cpát všude podlahové krytiny tipu vinyl,lino či plovoučky(ty některé nepříjemn ě kloužou navíc),nad kterými jsme za dř.režimu těžce ohrnovali nos"
Rozlisuj linoleum a pvc. To nad cims minuly rezim ohrnovala nos nebylo linoleum. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
12.5.2016 11:48:01
Tutenstein, do starých paneláků se používal i azbest kupříkladu.
To, že jsme pobyt v nich přežili, není důkaz, že se ty látky nemohly nijak podepsat na našem zdraví. A je to samozřejmě i případ současných novostaveb a současného nábytku a bytového vybavení, kde se používá spousta chemie. |
| Alena | 129302 |
|
12.5.2016 11:47:02
Ale lino je prirodni material.
|
| Fren | 117315 |
|
12.5.2016 11:46:10
no vždyt to píšu výše(asi), že se to dřív dávalo do veř.prostor; u mě ani né tak předsudky jako pocit diskomfortu a křupání čehosi(bordelu) furt pod nohama,jak si nebudu furt máčet ruky v kýbllu
![]() |
| Kaipa | 98564 |
|
12.5.2016 11:39:31
jsme všichni zdraví...
Tak možná jsme zdraví právě proto, že nejsi hysterický uklízeč. ![]() Já taky nejsem žádný uklízecí extrémista, ale představa, že 10 let pochoduju po podlaze, kterou neumeju, mi není příjemná. V ložnici přejdu za den minimálně, tam to moc netrpí a ráno hupsnout nohama do měkkého je příjemné, ale v místnostech, kde je provoz, koberce nechci. |
| Fren | 117315 |
|
12.5.2016 11:36:40
víš Mandelinko,nejsem chemik,ale když se píše v souvislosti s vynilem o vtalátech a formaldehdech, které jsou rakovinotvorné,tak si tak nějak z toho vezmu,že na tom asi něco bude.Proč se podobné info neobjevují v souvislossti s koberci? Protože proto,že to asi zdaleka neni tak hustý,jako u těch vynilů.
Ale mě je to fuk, nejsem prodejce koberců a každý si může přeci dělat,jak sám uzná za vhodné a zargumentovat si to sám u sebe,jakože třeba tím věčným a protivným vytíráním. ![]() |
| perko | 104605 |
|
12.5.2016 11:21:32
V pokoji máme koberec, zbytek bytu podlahu. Dřív jsem byla zastáncem pouze koberců, ale ted si nemůžu podlahu vynachválit. Vytírám každý třetí den a když vidím, jak je hadr špinavý, tak vlastně to samé je v koberci. Je to prostě prach, kterému se člověk neubrání. A to nemáme žádné zvíře, nechodíme po bytě v botech. A to vysávám každý den. Na druhou stranu je alespoň pro mě podlaha studená, bez pantoflí ani ránu. Děti ani manžel chodí bosy.
To samé je v sedačce. Ač v obýváku jíme minimálně a sedačka je bez fleků, tak při čištění je voda černá. Prostě prach je všude. |
| TaJ | 81121 |
|
|
12.5.2016 11:12:10
Kaipo, tak já taky netvrdím, že tam není, ale prostě nám to stačí jednou týdně vyluxovat, nic nesmrdí, nikde se neválejí žádné drobky a smetí, myslím, že máme tak normálně uklizeno...ale je fakt, že nemám potřebu pořád někde něco otírat a vytírat...jsme všichni zdraví, žádné problémy nemáme, takže to asi stačí
![]() |
| Kaipa | 98564 |
|
12.5.2016 11:00:36
A co teprve barvy, to je chemie přímo koncentrovaná. My máme celoplošné koberce dva, jeden chtěl syn do pokoje, druhý máme v ložnici, jinak dlažba a parkety. Ovšem představa, že když bordel nevidím (je pěkně usazen v koberci), tak tam není, je poněkud úsměvná. Zametám denně, stírám dvakrát týdně, koupelnu a WC každý den, koberec v ložnici luxuju jednou týdně. Pocitově mi je nejpříjemnější povrch, který můžu umýt.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.