Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jutta+L08/08+K04/10 | 59122 |
|
|
1.8.2014 13:32:34
Tak co udělat z toho jednoho pokoje "studentský" pro větší kluky, takže tam budou mít psací stoly a postele (palandy?) a toho nejmenšího nechat s hračkami a s dalšími věcmi větších kluků, které se jim do jejich pokoje nevejdou, v tom druhém pokoji? Časem by se to asi dalo předisponovat dle potřeb. Nic víc se asi nevymyslí, max. nějaké optické oddělení prostoru každého syna v tom společném pokoji, ale to při 12 m2 asi moc nepůjde
![]() |
| Simča, dcery *1988 a 1997 | 3201 |
|
|
1.8.2014 13:27:02
Kopretinko - no ono to "spaní sami" je dost o tom místě. Já začala spát sama v 11 letech a ségra v 10, zatímco mladší brácha v 19 a starší do odchodu z domu sám nespal. Co to vypovídá? No že když ségře bylo 10, mně 11, mladšímu bráchovi 19 (a starší už byl z domu
), dostavěli jsme domek, kde bylo pro každého místo. Do té doby jsme měli jeden pokoj a šlus.....Moje dcery měly a mají jeden pokoj, ale ta starší je už 5 let z domu..... Ale ve 2+1 to prostě jinak neuděláš. Jeden pokoj my, jaden děti a obytná (naštěstí velká) kuchyně.... U dcer byl třeba problém - díky velkému věkovému rozdílu - že malá třeba už měla jít spát a velká se potřebovala učit. Ale tak se prostě učila v kuchyni a taky odmaturovala... |
| Ivatema | 52511 |
|
|
1.8.2014 13:15:13
My piano máme v herně a když hraje nejmladší(4 roky), tak u ní samozřejmě jsem taky. Ale když hrají ty velké(14 a 18), jsou rády, že mají soukromí. A neumím si představit, že se vrátí tatínek z práce, chce v klidu jíst, nebo si povídat a holky tu trénují.
Ale je fakt, že v obýváku zůstaly klávesy a malá si na ně zahraje když vařím a ona se nudí. Sama v herně být nechce. |
| Kaja222 | 116819 |
|
1.8.2014 12:52:23
MS vek - chteji idealne na jedne posteli
1.st ZS + 6-7tr 2stZS - jeden pokoj - je vetsi zabava 8-9 trZS + SS - jednoznacne kazdy vlastni pokoj nebo alespon zasivarnu |
| Brunhilda | 29897 |
|
|
1.8.2014 12:50:37
Jutto, jsou to sice tři kluci, povahově ale každý jiný. Zatím jim to vyhovovalo tak, jak jsem to popsala, ale ti dva menší (11 a 7) se už začínají hádat, kdo rozhrabal hračky, kdo někde něco položil a dohadují se věčně o tom, kdo by měl ten pokoj uklidit.
Určitě by bylo nejideálnější, kdyby měl každý /i malinký/ pokoj pro sebe, ale prostě to nejde. Přemýšlela jsem nad variantou, kdy by nejmenší měl pokoj pro sebe a mohl si tam bordelit hračky podle uvážení (a též si je uklízet), dva starší už hračky nepotřebují. Jenže zrovna ti dva spolu prostě být nemůžou. Aby byl nejstarší s nemladším (mají se moc rádi), to zase nejde proto, že prcek chodí do postele v půl deváté, cca po deváté usíná, zatímco nejstarší je sova, večer ještě často řeší nějaké referáty, pobíhá po pokoji, hraboší, atd., spát chodí tak po jedenácté. Takže to by taky nešlo. Momentálně prostě neřešitelná situace. |
| Modřinka | 37246 |
|
|
1.8.2014 12:42:52
To je ale dost velký rozdíl. Pokud se tomu věnují alespoň trochu vážně, nedá se to srovnávat.
|
| Modřinka | 37246 |
|
|
1.8.2014 12:41:22
Já naopak piano mám v obýváku. Když děti cvičí, sedím u nich a štvalo by je lézt někomu do pokojíčku.
|
| x x | 15263 |
|
1.8.2014 12:40:25
![]() ![]() ![]() ![]() To mi něco připomíná. Máme 5+1 a stačila by nám garsonka, všechny děti spávají spolu, tuhle jsem je odchytla spící 3 na jedné posteli, leželi tak jak sardinky, ale spokojení. Neřeším to, až budou větší, uvítají své soukromí. Nejmladší holky budou mít dohromady pokojík 16m2 + 8m2 zimní zahrádka. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
1.8.2014 12:15:37
nechej ej zatím tak, časem bych teda asi rozdělila pokoje na tři a nástroje třeba k tomu, kdo co bude chtít a nebo někam úplně jinam,
kluka holka asi spolu časem nebudou chtít být, ale to má ještě strašně moc času, možná se mezi tím kluci víc spojí, já mám nejstaršího taky introverta, ale přesto nechce být sám, ani náhodou, je mu 13 a že by šel do vedlejšího pokojíčku sám, i při otevřených dveřích, to by byl jak vyhozený od těch dvou, to nejde |
| Škopková | 138227 |
|
1.8.2014 12:08:53
A to spaní řešíš kvůli klavíru?
Místo klavíru bych koupila nějaký digitální piano nebo keyboard a bylo by místa dost. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.