| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Posilování, cvičení, pohyb

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 8455  [Dalších 7655 >>]
Grainne 67561
14.7.2018 10:04:06
Skutecnym nepritelem je vlastni odpor, ja taky povazuju kazdy zbytecny pohyb za zivotu nebezpecny.
Cas mi vicemene nikdy nebranil, ale odpor k te "zbytecnosti". Zato kdyz jsem se konecne dostala bliz k tomu, co jedine na svete jsem fakt chtela, nebrani mi cas, penize, ani vlastni kondice.

Jen zdravotni duvody, kila navic a podobne jsou zkratka hodne chaba motivace. Takze ze vseho nejdriv bych popremyslela, co opravdu chci a co me vtahne natolik, ze me neodradi nic od toho, vyrazit.
Ropucha + 2 120300
14.7.2018 9:56:29
Ruth, pro někoho může být řešením rezignovat na domácnost.
Ale pracovat do úmoru a žít v nepořádku o studených večeřích jen proto, aby se člověk úplně nesložil, to mi připadá poněkud trudné.
TaJ 81121
14.7.2018 9:55:39
Ruth, jo, na tom něco je...ale na druhou stranu, domácí práce se sice dají nějak zorganizovat, něco může udělat jiný člen rodiny, nemusejí být vždycky teplé večeře apod...ale ten rodinný život je na houby, když člověk přijde domů třeba kolem 18h...hlavně s těmi menšími dětmi, které chodí dřív spát, se člověk pak moc neužije...s těmi staršími zase věci do školy apod...o tom, aby s nimi něco podnikl v týdnu, už ani nemluvím...takže na všechno zbývá víkend - na výlety, trochu něco udělat doma, užít si děti, partnera, nějaké ty koníčky, trochu si přispat...to mi přijde dost málo... Já pracuju na dlouhý/krátký, takže mám i celé volné dny přes týden a neměnila bych ani za nic...sice, když byl syn menší, tak to mělo stinnou stránku, že jsem se s ním v pracovní dny viděla tak půl hodiny ráno a když jsem večer přišla, tak už spal...ale zase třeba další den jsem měla celý volný, takže jsme strávili úplně celý den spolu, buď šel do školky jen do oběda, já si zatím v klidu udělala doma, co bylo potřeba a odpoledne jsme měli celé volné...nebo třeba některý den jsem ho nechala doma a někam jsme vyrazili na celý den... Ale předpokládalo to na ty pracovní dny zajistit babičku, respektive bychom to zvládli v případě nutnosti i bez ní, akorát bychom syna nemohli brát vždycky po obědě, ale až třeba v těch 16-17h, to by manžel stíhal, v ty dny, kdy jsem nemohla já...
Ruth 147384
14.7.2018 9:43:11
Skutečným nepřítelem není pracovní doba, ale "musím doma něco udělat" a obdiv k tryskomyším.
Ropucha + 2 120300
14.7.2018 9:33:41
"Obecne si myslim, ze pracujeme az moc. Nemel by být standard být dne 10,5 hodin pryč z domu k vuli práci."

Oliverko, souhlasím.
Obzvlasť mluvime-li tedy o lidech s rodinou, svobodný bezdětný člověk má veškerý čas sám pro sebe.
Ale chce-li člověk pěstovat nějaký rodinný život a také někdy relaxovat a věnovat se sám sobě, při takovém pracovním nasazení je to bez pomocného personálu jen nekončící honička.
Kdo tvrdí, že to "v pohodě jde", zamlčuje obvykle nějaký podstatný detail :-) (Třeba vydatnou pomoc prarodičů, děti pravidelně u expartnera, flexibilní pracovní dobu, spánek 4 hod. denně apod.)
TaJ 81121
14.7.2018 9:18:58
Margotko, mně cvičení v 7 večer taky nevyhovovalo, chodila jsem dva roky na jógu, než se narodil syn, od té doby se k tomu nějak nemůžu dokopat, tam co jsem byla zvyklá chodit, to zrušili a nějak se nemůžu rozhoupat někam jinam... Ale chodila jsem od 17h, končili jsme v 18:45 a bylo to tak akorát, ke konci už jen nějaká relaxace, zpívání manter apod...ale párkrát jsem byla na náhradní lekci právě od těch sedmi večer a už mi to nevyhovovalo, necítila jsem se pak dobře...
margotka78 alias shit-roller 108560
14.7.2018 9:07:44
V 7 večer už jsme většinou jak v zimě tak i v létě vykoupaná a v noční róbě. Ale někdy si v týdnu bereme s holkou od našich psa a jdeme na 1,5 hod procházku odpoledne a pak se ještě musí cca v 9 večer. což je cca 2 hod procházek za den. O víkendu na chatě hodně chodím a i o dovolené - v podstatě bez procházky na 2 hod nemám dobrý den.
Ale v běžném pracovním týdnu to vždy nejde. Ale nemám klasické kancelářské sedavé zaměstnaní, někdy jdu v práci za den po schodech 30 x nahoru a dolů. ~:-D
Myslím, že úplná pecka nejsem.
Ale do posilovny by mě v 7 večer nikdo nedostal.
Piggy 5422
14.7.2018 9:00:57
Diky ale bohuzel zkracovat uvazek nemohu vydelavam vic nez manzel Bohuzel s jeho praci to lepsi asi nebude tak musim zatnout zuby Jedine se ulejt odchodem driv ale nesmi me videt sef...hmm
Abigail* 76789
14.7.2018 8:39:39
Sportuji 3x - 4x v týdnu - vždycky navečer, cca kolem osmé mám po cvičení. Později už to ani nejde, protože rozpumpovanej organismus pak nemá dost času na zklidnění před spaním.
Teplé večeře nevařím. To už je pro mě opravdu ztráta času. To spíš řeším s dětma školu a domácnost...
Lada5 67815
14.7.2018 7:07:16
Jezdím do práce na kole, naštěstí můžu po pěkné cyklostezce. Každá cesta mi trvá 40-45 minut, je to asi o 20 minut více než autem a zhruba stejně jako kdybych jela MHD. Takže moc času navíc mi to neubírá. Horší je to v zimě, kdy jezdím autem, a pak místo toho chodím běhat (což mě ale moc nebaví a dělám to spíše jen o víkendech) nebo chodím po práci do fitka.
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 8455  [Dalších 7655 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.