Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| TaJ | 81121 |
|
|
23.4.2015 12:13:25
Liliano, tak jak jsem pochopila, tak to počítání do 300, bylo myšlené jako odříkávání číselné řady, ne sčítání a odčítání...a některé děti to fakt dovedou, třeba i můj dysfatik uměl ještě před první třídou vyjmenovat řadu daleko přes 200...naučil se číst trojciferná čísla na číslech autobusů
, sčítat a odčítat uměl do 5 a napsat prakticky všechna velká tiskací písmena...učila jsem ho prostě to, co ho zajímalo, s čím přišel a na co se ptal, nikdy jsem mu nenutila něco, o co nejevil zájem, to by se ani nenechal ...a třeba ty čísla ho zajímaly vždycky docela dost, takže si sám o to říkal... |
| TaJ | 81121 |
|
|
23.4.2015 12:08:16
Maargit - a tak je to právě nejlepší, protože když se o to začnou zajímat samy, tak se taky nejvíc naučí...když syn s něčím přišel, tak jsme se tomu prostě věnovali, dokud ho to bavilo a do úrovně, kterou zvládal...a pak zase přišlo něco jiného...
|
| TaJ | 81121 |
|
|
23.4.2015 12:05:51
Maargit, no asi jo, protože jiným způsobem jsme ho to neučili, teda ze začátku jsme zkoušeli různé skládačky z písmenek a tak, ale nechytal se....ale takhle on si prostě třeba chtěl psát seznam zastávek nějakého autobusu, písmenka napsat uměl, ale dát dohromady z nich to slovo ne....takže vždycky zavelel "diktuj mi!"
a já jsem mu říkala za sebou jednotlivá písmenka a on je psal...myslím, že to asi pomohlo... jinak teď ve škole čtou klasicky - slabikováním - a nemá s tím problém...když je nějaká delší nebo složitější slabika, tak si to přečte po písmenkách a dá dohromady... |
| Kukurice29+3. | 116346 |
|
|
23.4.2015 11:23:53
Souhlasim. Moje sestra ma dceru o pul roku starší, než je moje a odjakživa posloucham, jak neteř krásně mluví a umí R a Ř a počítá do 50 dokonce ji vypadlo i vice zubů, ale dceru tím nehodlam stresovat, ona není hloupá, ani nijak opozdena jen ma prostě jiné tempo umí to, co umět ve svém věku ma, něco umí napřed a něco ne.
|
| Lída+4 | 138596 |
|
23.4.2015 11:16:54
Šmarjá, na necelejch šest umí až až. Nepanikař.
|
| Epepe | 89236 |
|
|
23.4.2015 11:03:32
Asi tak.
My se s kamarádkami sice občas pochlubíme, ale jen v pozitivním smyslu, máme svoje děti navzájem rády. To, že někdo počítá míň nebo víc, neřešíme a neděláme z nikoho hlupáka. |
| Liliana |
| • |
23.4.2015 10:16:23
Prazando kde to žiješ proboha? v nějakém areálu mensy?
aby předškolní 5.5 leté děti počítaly do 300 je rozhodně neobvyklé. Možná těm kamarádkám až tak nevěř. A neporovnávej neustále s někým své dítě. A pokud máš jen takové kamarádky tak na tu hru nepřistupuj. Nebo si najdi (i) jiné kamarádky. Nevím jestli žiju v nějakém "hlupákově", a pohybuju se jen v okruhu "hloupých" lidí ale to co popisuješ mohlo umět spíš jen pár dětí při nástupu do školy ze dvou prvních tříd v synově ročníku. Mám v okolí hodně dětí předškolního a ml.školního věku, a jednak nemyslím že by toto bylo běžným standardem aby uměly, a to ještě prváci (ti počítají ve škole aktuálně do 20ti). ALE ROZHODNĚ takové věci o o ostatních dětech v okolí, v rodině, kamarádek, nevím, nesleduji. A ani to nikdo to s kamarádek nijak se mnou neřeší, co už jejich či moje dítě umí/neumí. Jen si tak říkám v jakém to žiješ společenství, kde se pořád mezi sebou porovnáváte, chlubíte či co. Navíc i tedy dost nereálné věci, jelikož pochybuju že by u nás v ČR bylo místo s tak vysokou koncentrací předškolních géniú. Mně tedy přijdou jak z mateřské školky matky co toto neustále řeší, zdůrazňují a chlubivě si (nejspíš) snad i vymýšlejí - protože 5-leťáci počítající do 300, no nevím kolik jich tak v republice může být ![]() |
| v v | 134505 |
|
23.4.2015 10:08:24
Já vím, pořád poslouchám, jak jejich děti jsou nadané a i od maminky, že já v jeho věku jsem byla šikovnější apod. A že je naprosto nepřipraven do školy atak...Je narozen v září, takže by i mohl jít. Ale jak slyším všude, co ostatní umí a on ne, tak ho tam dávat nechci.
|
| Luc. | 57250 |
|
23.4.2015 10:05:06
Proboha nech ho žít. Proč by to měl umět. Všechno se naučí ve škole. Čtu několikáté tvé téma a fakt je mi syna líto. Bereš mu dětství. Nikdy jsem děti nesrovnávala s ostaními jak kdo je dopředu a co kdo už umí neumí, k čemu to je? Jen stresuješ syna, skoro aby se bál jít do školy.
|
| v v | 134505 |
|
23.4.2015 9:35:21
Ne, ne, vůbec se nechlubím. Nemám čím. Spíš jak tu někdo napsal, poslouchám od kamarádek, co už jejich děti umí, počítají do 300, sčítají a odčítají - tady nevím jestli do 20 nebo i dále. Mé dítě patří mezi nimi mezi to "hloupé"
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.