Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Liliana |
| • |
23.4.2015 19:44:43
Tino však jo, já to s tím počítáním do sta nemyslela ani tak na tebe, ale k zakladatelce a jako doplnění dřívějšího textu. Dost možná je tvůj syn právě ta "výjimka co potvrzuje pravidlo".
Však ty tady taky co chvíli nezakládáš témata ve stylu "šmárja můj syn neumí to co všechny děti kamarádek, je to vůbec normální ... Důležitý je u předškolního věku zda ten zájem vzešel od dítěte, tam pak to "učení" má smysl, protože dítě je k tomu dozrálé. Někdo v tomto věku už inklinuje k číslům, někdo se dostane dál s písmenky, a někdo zase rád kreslí nebo něco staví, někdo zná všechny dinosaury a někdo dobře běhá. Je rozdíl rozvíjet a podporovat zvídavost a zájem dítěte o něco, dle jeho nátury a zájmů, a něco jiného je ho drilovat a učit dopředu učivo 1-2 třídy. Nebo si myslet že mé dítě které (ještě) neumí totéž co sousedovic Janička je nějak v nepořádku. |
| TaJ | 81121 |
|
|
23.4.2015 19:03:22
Liliano, však jo, vždyť já jsem to také psala, že tím počítáním do 300 je asi myšleno vyjmenovávání řady čísel a ne opravdové sčítání apod...a nemyslela jsem to nijak špatně... v takovém rozsahu, co píšeš, to opravdu běžné tolik není...já jsem ho třeba nedrilovala vůbec nic, nedělám to tak nikdy, vždycky ho učím věci, o které se sám zajímá a v době, kdy se o to zajímá on sám, tak se naučí nejvíc...chlubit se s cvičeným dítkem opravdu nechci
, takového génia zase nemám![]() |
| Liliana |
| • |
23.4.2015 15:11:02
Tino tak samozřejmě možné to je. Já ani netvrdím že to neumí žádné pětileté, ale že to rozhodně není běžný standard. Ano jistě jsou předškolní děti se silným zájmem o matematiku, koneckonců se tak projeví i některé "diagnozy", třeba autistického spektra.
Ale to zas často bývá kompenzováno tím že zvýšený zájem o čísla, ale za třeba (ještě) neumí jiné věci. Prostě aby předškolní dítě umělo v takovém rozsahu počítat, číst, psát, rozkládat slova, a navíc to byly všechny děti kamarádek, to už prostě dost silný kafe. A ještě jsem k tomu chtěla dodat - "vyjmenovat" čísla do 100 nebo třista, není o počítání, ale to je na úrovni básničky, to dokazuje snad leda schopnost pamatovat si naučený text. (což nijak neshazuji, ovšem tady je dost podstatný zda to dítě baví jaksi samo od sebe, nebo zda ho to někdo driluje aby se mohl "pochlubit" malým géniem) Dítě by v počátcích "učení" počítání mělo chápat především princip a na ten stačí i umět "do pěti". Pokud pochopí princip, pak už není problém aby se postupně naučilo bez problémů a bez drilu počítat do libovolna, jak to bude ve škole naskakovat. A bude to na jedničky :) Ovšem o schopnosti správně počítat a jak jim jednou půjde matika - u dětí které jen umějí před nástupem školy odříkat čísla za sebou ještě nemusí vypovídat zhola nic. |
| Tragika | 61116 |
|
|
23.4.2015 13:27:13
Mohla bych se tady podrobně rozepsat, jak to po třech letech školy vypadá s mým synem, který do první třídy nastoupil v momentě, kdy neznal ani jedno písmeno a uměl maximálně číselnou řadu od 1-10. X vrstevníků plynule četlo, počítalo do 100 a dokonce i umělo anglicky. Dnes je to trochu jinak. Syn přečte zhruba jednu knihu týdně, kamarádi buď nečtou vůbec, nebo hodně málo. V matematice je o rok napřed a v angličtině probírá učivo druhého stupně. ....takto bych mohla pokračovat, ale fakt nemám ráda srovnávání a neustálé soutěžení kdo a co už umí.
|
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
23.4.2015 13:15:22
Jestli je narozený v září, tak by sice jít mohl, ale asi je to zbytečné. Čemu by to pomohlo? Bude nejmladší a vzhledem k tomu, jak mu podle mého nevěříš, tam bude chudák.
|
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
23.4.2015 13:14:17
Zakladatelčina témata jsou jedno a totéž. Moje dítě neumí to a to a děti kamarádek to umí.
|
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
23.4.2015 13:13:09
Přesně tak.
|
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
23.4.2015 13:12:33
Už jsem ti to psala jednou, kašli na kecy kamarádek. Za prvé se možná jen tak vychloubají a tebe to pak zbytečně trápí, tvoje dítě určitě není hloupější. A za druhé, i kdyby to uměly, během první třídy se ty rozdíly rychle setřou a děti, které to uměly napřed,(často proto, že to mají od rodičů nadrilované)rychle spadnou zpátky na zem, protože najednou nevynikají. Snaž se, aby uměl sebeobsluhu, barvy, základní věci a tohle nech na škole.
|
| adelaide k. | 20327 |
|
|
23.4.2015 13:08:49
Maargitt, tak tomu nevěř. Mám nadprůměrně matematický nadaného syna a buďto se kolem vás houfujou samí takoví , nebo ty matky kecaj. V předškolním veku je sčítání a odečítání trojciferných čísel velká výjimka.
|
| jentak |
| • |
23.4.2015 12:16:18
Není to divný, je to normální.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.