Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Chloé | 102783 |
|
20.3.2015 15:29:53
Monty, nejsi sama, mam uplne stejny nazor na vec.
|
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 15:28:31
Aleno,
u psa myslíš fyzické znaky? Na příslušnost k plemeni existují standardy, ale když už mluvíš o psech... psi se také záměrně šlechtili, aby se v daném plemeni projevovaly určité znaky, které chtěl šlechtitel dosáhnout, takže si vybírali z vrhu k další plemenitbě ty psy, kteří splňovali určená kritéria. Což naznačuje, že ani ti psi nejsou "charakterově" úplně stejní. A to je právě podstata sporu - vedle biologicky daných "odlišností", které jaksi moc zpochybnit nelze, existují i odlišnosti, které s příslušností k pohlaví nemají vůbec nic společného a které jsou cíleně vytvářeny sociálním konstruktem. Pozor, já neříkám, že to nemá smysl, možná dneska už moc ne, ale historicky to byla nutnost. Mne jen trochu překvapuje, proč to někdo obhajuje v roce 2015, kdy už ta potřeba vlastně neexistuje. ![]() |
| Alena |
| • |
20.3.2015 15:16:53
To neznamena. Vsude jsou vyjimky. Kolik musis videt psu, abys rekla, ze pes ma tyto znaky? Ja se o to nepru, ani te nehodlam presvedcovat. Jen rikam co vidim. Videla jsem kresby desitek asi spis stovek deti. Nepamatuju si zadnou do oci bijici vyjimku, leda u jednoho kluka netypickou barevnost. Nevim, co by na tom melo byt spatne. Mozna nekde existuje stovka deti pohromade, ktera to ma presne obracene, ale na zaklade toho, co jsem videla si to nemyslim.
|
| Brita |
| • |
20.3.2015 15:06:34
Monty, teď sis to nehlídala a
je na světě.![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 15:04:54
Aleno,
jistě, ale to, že se deseti dětem ten konstrukt trefí do nátury fakt neznamená, že to jiných deset dětí bude mít stejně. ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 15:03:51
Jo, ale docela mne překvapilo, když jsem našla obrázky takových "strojů na něco", to jsem totiž jako dítě kreslila taky a nikdy jsem s ním o tom nemluvila.
Bylo to jak přes kopírák, na začátku nějaká surovina, pak ta výrobní linka, na konci výrobek. Ovšem já to asi kreslila inspirována knihou "Už vím proč". ![]() |
| Alena |
| • |
20.3.2015 15:03:10
TO ano. Ale zrovna synove i neter chodili do skolky alternativni, tam by slovo "namaluj princeznu ci auto" nikdo nevypustil z ust.Presto byly rozdily i v tematech zjevne. DOma jsem nic takoveho take nerikala.
|
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 15:01:46
Martino,
no jasně, protože pokud nejde proti tvé přirozenosti, nevnímáš ho. ![]() Takže se dá říct, že ti, kterým se sociální konstrukt trefí do osobnostního nastavení mají pocit, že je to přirozené a normální, zatímco ti druzí budou protestovat. Můj syn už někdy v první nebo druhý třídě, když nějaká družinářka komentovala obrázky dětí stylem: "To se hned pozná, že to malovala holčička" vyskočil a upozornil ji, že je genderově nekorektní a navíc to kreslil chlapeček. ![]() Mmch. nepamatuju si, že by kdy nakreslil auto nebo jakýkoli podobný zařízení... ale princezny taky nemaloval. |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
20.3.2015 14:56:18
To nezpochybňuji, vnitřní rozdíly existují.
Ale existují i vnější: namaluj princeznu x namaluj auto - ten tlak není silný, ale stálý a citelný. Zřejmě jsem ho vnímala já (a Monty), protože šel proti mojí přirozenosti. Malovala jsem především lodě. |
| Alena |
| • |
20.3.2015 14:52:33
NIjak nevyhodnocuji proc to tak je (socialni vliv, genderovy, napodoba videneho), ale bije to do oci.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.