Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Alena |
| • |
20.3.2015 14:50:10
Ja s qweeerty souhlasim. Projdu skolku, skolu, ZUSku, vidim deti kamaradu. To je pro me velky vzorek. A vidim typicky holcici obrazky a typicky klucici.NEmusim o tom slozite premyslet, proste to vidim. Casem se to trochu stira, ale ten rozdil v predskolnim a mladsim skolnim veku vnimam jako markantni. Nekomu se to tak jevit nemusi, ale z meho pohledu je to zjevne.
|
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 14:30:40
jentak,
já už jsem tu taky psala, jak to bylo v naší rodině - matka je ročník 1950, má o dva roky staršího bratra, takže píšu o době hluboký genderový nerovnoprávnosti, kdy žádní aktivisté v tomto směru nefigurovali, a od nejútlejšího věku to bylo tak, že strýc se motal u babičky v kuchyni a zajímal se o vaření, zatímco matka byla nadšenec do sportu (hrála i fotbal) a aut, začala si dělat řidičák hned, jak to šlo. Nikdy nikdo nezpochybnil, že strýc je muž a matka žena, přesto strýc celý život rád vaří, peče, umí šít, a matka se to naučila až z nutnosti po čtyřicítce, ale nesnáší to a nebaví ji to. Babička byla naprostá konzerva, holka z vesnice, ale nikdy jsem od ní neslyšela, že by jí to přišlo divný nebo že by se to pokoušela ve svých dětech "zlomit". ![]() |
| jentak |
| • |
20.3.2015 14:22:54
Je to přesně jak píše Monty - jde to zevnitř a když to v sobě nemá, tak jak bude moci, tak od toho prchne a vypustí to. Viděla jsem to na svém bratrovi - táta ho všude bral, hokej, fotbal, sledování v televizi byla povinnost a bratr vypadal, že to žere. Nežral, když mohl, okamžitě přestal.
|
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 14:18:04
Val,
ale houby, právě že má - jeho děda, se kterým měl moc hezký a blízký vztah byl vyučený automechanik, bral do ho dílny, do garáže, jezdil s ním na traktoru, jako dítě taky dostával autíčka, někdy ve čtyřech letech našel po svém otci nějakou knížku o veteránech a rád si tím listoval, ale prostě ho to "nechytlo". To samé se sportem, babička ho odmalička vedla ke sportu, chodila s ním bruslit, lyžovat, učila ho na kole, jeho bratranec se dokonce léta věnuje extrémním sportům, narážel na to často, ale taky ho to nijak nezaujalo. Naopak o tu jeho biologii se v rodině nikdo a nikdy nezajímal. ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 13:43:11
Martino,
ano - bavíme se o společenských stereotypech a sociálním konstruktu, který nemá naprosto nic společného s tím, kdo jak rychle běhá nebo jestli má nebo nemá dělohu. ![]() Mám syna, který se ve spoustě věcí projevuje jako (dle qweeertina dělení) "typický chlap", ale kdyby ho někdo nutil běhat, hrát fotbal nebo se zajímat o auta, protože je přece chlap, tak si max. zaťuká na čelo. |
| Lída+4 | 138596 |
|
20.3.2015 13:40:11
No tak já osobně bych nejradší na někoho jinýho přehodila nakupování VEŠKEREJCH hadrů, je mi to z hloubi duše protivný.
![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 13:37:59
qweerty,
protože pořád směšuješ dohromady dvě věci - biologický a fyziologický rozdíly, který jsou daný (i když u každého živočišného druhu jinak) a rozdíly charakterové a osobnostní, kde pohlaví nehraje žádnou roli a ničím předem daný nejsou. Typ pohlavního hormonu nebo tělesná konstituce prostě neovlivní to, co bude dítě kreslit nebo s čím si bude hrát. Můžeme např. říct, že statisticky jsou ženy menší než muži, což bude pravda, že mají jiné rozložení tělesného tuku, což bude taky pravda, i když existují výjimky, ale tvrdit, že kdo je kluk, bude se automaticky zajímat o auta a fotbal, a kdo holka, bude kreslit princezny, je prostě blbost. ![]() |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
20.3.2015 13:36:00
Jenže 99,9% lidí nedělá atletiku vrcholově.
![]() My se bavíme o společenských stereotypech. Kdyby na krajský přebor mužů v běhu nastoupila mezi muže Denisa Roslová, tak mohou ti chlapi celý závod pozorovat její pěkný zadek. ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 13:24:03
Šmarjá...
Oddělují se proto, aby si holky mohly v šatně nakreslit pár princezen, popovídat si o štrikování a romantických seriálech, zatímco kluci se tam budou prát o model bagru. ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 13:22:49
qweeerty,
drobná poznámka... ne každý člověk je zároveň atlet. Atleti jsou pouhou podmnožinou lidí. ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.