| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 6858  [Dalších 5718 >>]
Lassiesevrací 134328
20.3.2015 11:10:56
To je zakladni rodicovsky ukol - naucit batole kreslit postavu a taky strom. Pak si zivotem propluje celkem v klidu, zapadne a zadnej psychiatr mu nic neprisije. V puberte bych k tomu pridala jeste zaklady Rorschacha, aneb jak videt netopyry a nepoustet si hubu moc na spacir ~t~
Monty 129940
20.3.2015 11:10:38
Martino,
zhruba tak. ~;)
Martina, 3 synové 101865
20.3.2015 11:09:12
Tvar Země je poznatelný také pouze myšlenkovými pochody lidí: takže v tom je shoda, proto se to porovnat dá. ~;((

Jednotlivé druhy zvířat mají rozdílné genderové stereotypy, takže to není nijak biologicky dané, jen sociálně. ~;)
Monty 129940
20.3.2015 11:05:32
"Děti by měly dostávat to, po čem touží a co je zajímá."

margotko,
~R^
Potíž je v tom, že ten "genderový konstrukt" na ně útočí od nejútlejšího věku a ne každý je sám od sebe tak silná "osobnost", aby nepodlehl. Oni si lidi obecně nechtějí připadat "divní", chtějí "zapadnout", takže se nechají ovlivnit rádi a ještě věří tomu, že je to tak správný a dokonce "daný". Takže veškerý "boj" proti genderovým stereotypům pak vyznívá komicky a skončí na tom, že někdo prosazuje jednotný toalety, což je přece hrozně vtipný a jasně to ukazuje na to, jak jsou hlasatelé "genderové rovnosti" pošahaní. ~;)
margotka78 alias shit-roller 108560
20.3.2015 11:00:35
no u nás je to naopak. Kluk řval víc než holka,o žádné stroje se nezajímal, naopak holce odmalička benzín voní. Takže to vidím jasně.( ale zase v jiných věcech je typická holka - panenky, ozdoby aj.).
Já neuznávám, když se holkám kupují jen holčičí hračky a klukům jen klučičí. Děti by měly dostávat to, po čem touží a co je zajímá ~;)
Monty 129940
20.3.2015 11:00:28
qweerty,
to od je skvělý argument od někoho, kdo věří na výsledek "myšlenkových pochodů lidí".
Kdyby ty pochody před x tisíci lety došly k tomu, že je praktičtější ten genderový konstrukt postavit opačně, tak by ses tu dnes rozčilovala, že holky musí kreslit princezny, když je jim přece vlastní namalovat bagr. ~;)
Monty 129940
20.3.2015 10:49:02
qweeerty,
pro mne za mne si klidně věř i tomu, že je Země placatá. To byl jeden čas taky obecně uznávaný názor a kdo by tvrdil něco jiného, mohl skončit i na hranici. ~;)
Monty 129940
20.3.2015 10:46:23
margotko,
ano, jenže ono je někdy dost těžké odlišit, co je "přirozená osobnost" a co je důsledek té manipulace.
Zjednodušeně řečeno, přirozené chování je vlastně jen to, které je řízené pudem; ve všech ostatních směrech člověk více nebo méně podléhá vlivům okolí. A proto mne tak štve to rigidní lpění na modelu "tichých, disciplinovaných děvčátek bez kreativity" vs. "odvážní chlapci, co nikdy nebrečí a nejradši se hrabou v motorech". Mám štěstí, že jsem vyrůstala v rodině, která konkrétně tímto typem předsudečného myšlení nikdy netrpěla. ~;)
Monty 129940
20.3.2015 10:42:10
Neexistuje nic jako "typicky holčičí obrázky".
Pokud ano, pak pouze jako výsledek přijetí toho konstruktu - tím, co hlásáš, ho sama vytváříš.
Ono je to vymyšlené velice chytře, dokonce je to praktické jako prvek manipulace; nebýt takových promyšlených konstruktů, tak se celá civilizace dávno zhroutila (je to zhruba na úrovni Desatera), v tomhle smyslu chápu, že to má nějaké opodstatnění, resp. mělo, v roce 2015 už bych čekala, že bude těch ovcí, co slepě přijímají středověké zvyklosti míň. Jsem naivní optimista. ~;)
Tiky
  • 
20.3.2015 10:40:28
No právě, u zápisu se málokdy najde někdo, kdo to 5 let studoval. A tak se asi někdy posuzují ty prsty. Jinak souhlas, kresebný projev vypoví hodně.
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 6858  [Dalších 5718 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.