Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Liliana |
| • |
20.3.2015 10:36:07
Však jo Yuki, to i přece píšu když je potřeba "něco" zdůvodnit škole, tak chápu že to je cesta jak získat "oficiální" posvěcení. Nebo pokud má dítě dg. tak se správným postupem potřebuje pomoci i rodič.
Mně spíš jen přišlo zda chodí běžně i děti kde se problém nečeká, spíš jsem nad tím začala přemýšlet - měli by tedy všechny děti před nástupem projít takovým testováním? A taky přemýšlím jak je vlastně "spolehlivé", vždyť i v každé PPP jsou různí lidé a jejich profesní úroveň i zkušenosti jsou různá. Jasně že by leckdy dítěti pomohlo kdyby odklad dostalo, ušetřily by se mu problémy - jenže tam si nemyslím že se "to" objeví ze dne na den při testu v PPP, jen třeba pravděpodobně nejsou soudní rodiče a vidí své dítě jinak než by měli. Jenže takoví- nesoudní, zase asi nepůjdou otestovat dítě považující jeho nestandardní chování za standard, takže je to takový kruh. |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
20.3.2015 10:34:05
v tomhle musím souhlasit. Každý člověk je osobnost.
Syn se třeba jako dítě nezajímal o motorky a tak ( samozřejmě protože já k tomu taky nemám vztah a byli jsme spolu nějakou dobu sami). Ale bez ohledu na to teď v 16 letech touží po řidičáku na motorku, aniž bychom mu to my doma nějak podsouvali a jeho zájmy jsou teď jaksi jiné než dřív. Denodenně máme pod okny vesnický "fichtlgang". člověk se prostě formuje a vyvíjí i bez ohledu na to, kdo a jak ho vychovává. |
| adelaide k. | 20327 |
|
|
20.3.2015 10:30:58
qwerty, ale to neznamená, že je to typická klukčičí kresba
![]() Nejlepší kamarád mého syna by nalamoval ještě propracovanější postavy se spoustou detailů ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
20.3.2015 10:22:34
"mmch: Monty asi taky bude jednou z těch, které budou bojovat o to, aby byly všude zrušeny pisoáry a chlapi čůrali výhradně vsedě, co?"
Louiso, ne, mně biologicky dané rozdíly nevadí, ani mne nepohoršují. Jen umím odlišit biologickou "danost" od sociálního konstruktu. ![]() |
| Kapradina | 34186 |
|
|
20.3.2015 9:52:57
Qweeerty,
i holčičky malují něco jiného než jen princezny. Každá holka vypíchla z masopustního průvodu co jí zaujalo - moc se mi líbí ztvárnění podomácky vyrobeného traktoru, který brázdil masopusní průvod u nás a rozvážel čaj, grog a bramboráky a k večeru i "unavené" maškary. ![]() tady ukázka výkresů ze školky: ![]() ![]() |
| Kapradina | 34186 |
|
|
20.3.2015 9:37:55
Tak já předpokládám, že chlapečci, kteří by měli být školou povinní ví, že bagr a lokomotiva nejezdí na baterky a že je v reálu někdo řídí a obsluhuje, aby se stroje mohly pohybovat. Postava nefiguruje snad jen v holčičím světě.
![]() |
| Vanka | 26819 |
|
|
20.3.2015 9:19:00
Skutečně si někdo myslí, že psychologové posuzují zralost jen podle toho zda má postava krk a prsty??
Mám hrozně ráda samozvané psychology, co se někde dozvěděli nějakou zmínku a hned by se radostně srovnávali s těmi co to 5 let studovali. Psycholog při kresbě posuzuju celou hromadu věcí, počínaje tím, jak dítě drží tužku. |
| Alraune | 129596 |
|
|
20.3.2015 9:00:06
Ono jde asi taky o to, že to dítě splní požadovaný úkol.
|
| Tizi | 106716 |
|
|
20.3.2015 8:47:47
Syn kreslil postavy tak strašně, že bych z nich skoro mohla soudit na mentální retardaci
odpovídající kresbě mnohem mladšího dítěte. Kreslení ho nebavilo a trénovat je nechtěl. Nicméně už ve školce byl chválen za velkou slovní zásobu, rozvité věty a spoustu znalostí, které si pamatoval třeba z četby encyklopedií. Do školy šel i přes naprosto hrozně nakreslenou postavu (kterou tedy učitelka přešla bez komentáře)a v první třídě bez problémů s jedničkami. Jestli to o něčem vypovídalo, tak snad o slabší grafomotorice, on píše víc kostrbatě a ne tak uhlazeně jako některé jiné děti. Ale říkám pořád, že kdyby ho měli přijímat podle kresby postavy, tak je ještě v 10 letech doma. |
| Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
|
|
20.3.2015 8:42:59
Je to tak Pražando na přednášce ve spoeciální pedagogice jsme se učili, že kresba je velice důležitá a dá se z ní hodně poznat a opravdu se zralost z toho odvozuje, dítě v určitém věku má umět určité věci..
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.