Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| nebeska | 90979 |
|
20.3.2015 7:00:06
Neřeším to a odmítám syna učit kreslit postavu. Je mu šest a dodnes kreslí na nohách i rukách 3 drápy, no bože. Jinak je myslím velmi chytrý :)
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
20.3.2015 6:53:04
Nevím, já bych té postavě nepřisuzovala takovou důležitost.....
Syna kamarád, kreslí hlavonožce, bez krku a prstů doteď a je už druhým rokem na gymplu a Zš 1-9. třída měl s výtvarkou problémy, ale úča mu výzo nekazila.... A třeba syn maluje hezky, dokonce je absolvent v Zuš- malba, ale postavu taky nekreslí moc hezky.....(a běhěm těch 10let dostal i 2 ocenění ) takže bych to nehrotila..... |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
20.3.2015 6:48:46
Ze samotne postavy tezko nekdo usoudi na skolni zralost, ale je soucasti komplexniho testovani.
Neni to genderova zalezitost, naopak se to poklada za naprosto vyvazene tema, bo lidske postavy ma kolem sebe kazdy, obvykle casteji nez auta a dinosaury. Copak byl Botticelli malo chlap? A to prosim maloval postavy jak na bezicim pasu (ehm, hlavne stastne vdanou Simonettu Vespucci, ze). Nesoudi se umelecky dojem nebo kvalita provedeni, ale opravdu spis vyvoj kresby, ktery obvykle souvisi i s rozumovym rozvojem (ma postava prsty a kolik, je oblecena, uz se objevuje krk, co usi, je obuta...atd). |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
20.3.2015 6:41:55
Sorry, ze se mezerim, ale nadzvedla me ta gastromusic u Vivaldiho. Kdyz uz, tak se tomu rika popularni klasicka hudba. Rozhodne pust spis Vivaldiho nez Hradistan, bo H. si pusti s urcitou pravdepodobnosti doma sami, zatimco Vivaldiho holt asi ne. Tak by se s nim mohli seznamit aspon v instituci, ze.
Na povidani o nastrojich je ovsem vyborny Prokofjev: Peta a vlk. Zarucene najdes i nejake vysvetlujici texty a mozna i nejaky ten pracovni list, je to vyborne poslouchatelna skladba s velkym vyukovym potencialem. |
| Pollyenka | 97098 |
|
|
20.3.2015 3:55:01
Doma hodně malujeme, akže syn přesně ví, jak má co nakreslit, takže podle mě, jde o naučenou dovednost. Postavu kreslil správně už někdy ve čtyřech letech. Na logopedii měl taky kreslit postavu...nakreslit super vyvedeného čerta, s rohama, kopytem a ocasem. Dodnes nevím, jak na toho čerta přišel,není to pro něj nijak významná pohádková postava. Prostě mu to přišlo holt vtipné.
|
| anemon | 100064 |
|
|
20.3.2015 1:34:24
pro pobavení jsem tam nešla
![]() Mám nedonošený dvojčata, chtěli jsme (a ne jen my rodiče) mít jistotu, že je necpem do školy předčasně. |
| Binturongg | 104880 |
|
|
20.3.2015 1:32:44
Tak ona to má být hlavně kresba mužské postavy, kresba pána, nikoli 3 přadleny, takže dítě z nějakého důvodu nepochopilo zadání, což nemusí být jeho chyba, nebo to píučelka zvorala
|
| Delete | 8214 |
|
|
20.3.2015 1:32:28
Liliano,
no ono kdyby to některé rodiče napadlo, mohlo by to jejich dítěti i jim ušetřit spoustu problémů. On sice rodič zná své dítě nejlépe, ale ne každý rodič tuší, co by dítě mělo umět a hlavně proč. Mnoho rodičů dost z toho, co má umět prvňáček, považuje za zbytečné, takže to prostě neřeší. A potom se hrozně diví, že dítě to ve škole nezvládá, i když je chytré a šikovné. Jenže školní zralost a školní připravenost je trochu o něčem jiném. Ve školce mohou posoudit hodně, hlavně z té připravenosti, ale zralost jako takovou mohou spíš odhadovat. Na to, co dítě musí zvládnout jen během první třídy mu nestačí být chytré a šikovné. A tak hodně rodičů váhá. někdo proto, že nedokáže odhadnout ty požadavky školy a má strach, aby to to dítě zvládlo pokud možno bez stresu. Někdo proto, že jemu se dítě jeví nějak a ve školce mu říkají něco jiného. Někdo proto, že už má zkušenost se starším dítětem, kde třeba nějaké potíže byly, i když se to původně nezdálo....někomu návštěvu PPP doporučí školka, někomu škola (při zápisu). |
| Liliana |
| • |
20.3.2015 1:00:22
Ale to jsi mně asi špatně pochopila, to já nevím, já tam s dítětem nikdy nebyla, tak je ani nijak neposuzuji, ani kladně ani negativně. A nemyslím o nikom šmahem že je tupá organizace.
Mně jen prostě nikdy nenapadlo že bych tam s předškolákem měla jít, o to jde. |
| Delete | 8214 |
|
|
20.3.2015 1:00:13
účo,
a Vozilo se na jaře je super, je to samé "č" a co myslíš, že budeme zítra mít za nové písmenko? ![]() Díky moc . |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.